Sr kiti olan mermi atıyor. Görüşeceğiz elbet bir gün.

H16M için çok riskli değer. 1.75 zaten Internal Max. değeri normalde. Seçmece kitler 1.75'e kadar Scale oluyor. 1.76 versem ya Boot etmez ya da patlayabilir. Belki düşük ihtimal 1.8'e kadar Scale olabilir. 6600 CL26 yapamıyor H16M, 1.8-85 arası ister, degrade etmeden ya da kiti patlatmadan imkansız yani. H16A şart. Bir de @Bandırmalı1965 LN2'si lazım. Fan ile 40 derece geçiyor çünkü. 30 derece sabit kalması lazım. 1.8-85 VDD arası 30-35 derece sabit.

H24M 1.8-85 arası Scale olabiliyor yine seçmece olanlar. Onda da İnternal Max. 1.75 normalde. Bazıları 1.68 civarında sonlanıyor Scaling. Çok şans bu kısım. 6000 CL26 H24M 1.8 VDD civarı sonlanıyor. CL26 kit özel aralarında.

Bundan sonrası @muhammetaktas122 yani. O kadar dedik dinlemedi, bastı 2 Volt IMC+DRAM. CL22'yi bırak Nebi'nin CL40 açamadı sonra. Daha uğraşmak istiyor musun? @ggbye

@SunseTTime @lowkey99 siz ne düşünüyorsunuz? AM4

@Ayhan Dönmez Şu BGS olayını çözüp, bana ve @lowkey99 yaptırmak lazım. Bios modlama çözüm olur mu?
1769717261439.webp

@Ayhan Dönmez hocam VT3 testi bitti. Testi Percore olarak yaptım. Lakin şöyle bir durum var. -20 ve -25’te hiçbir çekirdek hata vermedi. Sonrasında hepsini -30’a çektim. Mutlaka biri patlayacaktı zaten onu biliyordum. -30 testinde onbirinci çekirdek hata verince -25’e çektim. Tekrar teste aldım. Bu sefer altıncı çekirdek hata verdi onu da -25’e çekip tekrar teste aldım. Sonrasında yine onbirinci çekirdek hata verdi ve -20’ye çekip tekrar teste aldım. Halbuki -25 testinde hiçbiri hata vermemişti. Neyse tekrar teste aldım ve onbirinci çekirdek yine hata verdi. -15’e çektim. 2 saatlik test sonunda bu sefer hata vermeden bitti. Şimdi sorum burada olacak. Tüm çekirdekleri -25’te mi kullanmak gerek yoksa çalışabilenleri -30’da tutmak mı daha doğru? Bana nedense çalışabilenleri -30’da tutmak daha mantıklı geldi.

Dosya Ekleri

• IMG_1125.webp
    IMG_1125.webp
    5,5 MB · Görüntüleme: 32
@Ayhan Dönmez hocam VT3 testi bitti. Testi Percore olarak yaptım. Lakin şöyle bir durum var. -20 ve -25’te hiçbir çekirdek hata vermedi. Sonrasında hepsini -30’a çektim. Mutlaka biri patlayacaktı zaten onu biliyordum. -30 testinde onbirinci çekirdek hata verince -25’e çektim. Tekrar teste aldım. Bu sefer altıncı çekirdek hata verdi onu da -25’e çekip tekrar teste aldım. Sonrasında yine onbirinci çekirdek yine hata verdi ve -20’ye çekip tekrar teste aldım. Halbuki -25’te iken hiçbiri hata vermemişti. Neyse tekrar teste aldım ve onbirinci çekirdek yine hata verdi. -15’e çektim. 2 saatlik test sonunda bu sefer hata vermeden bitti. Şimdi sorum burada olacak. Tüm çekirdekleri -25’te mi kullanmak gerek yoksa çalışabilenleri -30’da tutmak mı daha doğru. Bana nedense çalışabilenleri -30’da tutmak daha mantıklı geldi.

Core Harmonization denen bir muhabbet var, mesela 3-4 çekirdeği -40 yaparsan diğerlerini -5, -10'dan öteye götüremiyorsun. Eksiye çok abanman, diğer çekirdeklerin potansiyelini düşürüyor yani. -30 yapabilen çekirdek -15 yapabilmeye başlıyor diğerine ayak uydurup voltaj dengesini sağlamak adına. Yapman gereken şey All Core -25 sil baştan test edip kesin stabil ise, 2 saat VT3 hata yoksa öyle kullanman. All Core -25 olmalı senin senaryonda. Ayak uyduramıyor diğerleri, stabilite bozuyor. @TechMad

VCore LLC zaten Turbo sende, onu oynatma. Spread Spektrum ayarları yine kapalı. All Core -25 stabil ise kalsın kesinlikle. Misc 1.2 vermiştin en son, o da arka planda dursun.

Global C-State Enabled, IOMMU Disabled, DF C States Disabled olarak kullan. SVM Mode ya da SVM Enable ayarı Sanallaştırma ile işin olmadıkça kapalı kalsın, ihtiyaç halinde açıp kapat bu ayarı. Bank Swap APU olarak kullan. DFE Read Training Enabled kullan. SMEE ve TSME kapalı kalsın. SoC Uncore OC Mode ayarı Enabled kalsın. Predictive ayarı zaten açık, Bias 0-1 aktif. Aklıma gelenler şimdilik bu kadar.

All Core -25 stabil ise durmalı 2 saat VT3. @TechMad

Core Harmonization denen bir muhabbet var, mesela 3-4 çekirdeği -40 yaparsan diğerlerini -5, -10'dan öteye götüremiyorsun. Eksiye çok abanman, diğer çekirdeklerin potansiyelini düşürüyor yani. -30 yapabilen çekirdek -15 yapabilmeye başlıyor diğerine ayak uydurup voltaj dengesini sağlamak adına. Yapman gereken şey All Core -25 sil baştan test edip kesin stabil ise, 2 saat VT3 hata yoksa öyle kullanman. All Core -25 olmalı senin senaryonda. Ayak uyduramıyor diğerleri, stabilite bozuyor. @TechMad

VCore LLC zaten Turbo sende, onu oynatma. Spread Spektrum ayarları yine kapalı. All Core -25 stabil ise kalsın kesinlikle. Misc 1.2 vermiştin en son, o da arka planda dursun.

Global C-State Enabled, IOMMU Disabled, DF C States Disabled olarak kullan. SVM Mode ya da SVM Enable ayarı Sanallaştırma ile işin olmadıkça kapalı kalsın, ihtiyaç halinde açıp kapat bu ayarı. Bank Swap APU olarak kullan. DFE Read Training Enabled kullan. SMEE ve TSME kapalı kalsın. SoC Uncore OC Mode ayarı Enabled kalsın. Predictive ayarı zaten açık, Bias 0-1 aktif. Aklıma gelenler şimdilik bu kadar.

All Core -25 stabil ise durmalı 2 saat VT3. @TechMad
DFE Read Training bende Auto görünüyordu. Enabled yaptım. Diğer ayarlar dediğiniz gibi ayarlı. Önceki sayfalardaki diğer ekstra ayarlar da aynı kontrol ettim. Percore kapattım artık. Buradaki gibi yaptım. Percore -25’te hata almamıştım umarım All Cores’da da almam.

@Ayhan Dönmez gece bir çuçuk gibi All Cores modda -25'te cihazı bıraktım. Sabah kalkıp baktığımda hiçbir hata yoktu. Artık yapılacak bir şey kalmadı. RAM'ler tamam işlemci tamam. Ha belki aklıma All Cores modunda teker teker artırıp deneme yapabilirim. -26, -27 falan. Bu olur mu?

Dosya Ekleri

• IMG_1126.webp
    IMG_1126.webp
    5 MB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
DFE Read Training bende Auto görünüyordu. Enabled yaptım. Diğer ayarlar dediğiniz gibi ayarlı. Önceki sayfalardaki diğer ekstra ayarlar da aynı kontrol ettim. Percore kapattım artık. Buradaki gibi yaptım. Percore -25’te hata almamıştım umarım All Cores’da da almam.

@Ayhan Dönmez gece bir çuçuk gibi All Cores modda -25'te cihazı bıraktım. Sabah kalkıp baktığımda hiçbir hata yoktu. Artık yapılacak bir şey kalmadı. RAM'ler tamam işlemci tamam. Ha belki aklıma All Cores modunda teker teker artırıp deneme yapabilirim. -26, -27 falan. Bu olur mu?

@TechMad -25 yeterli, ötesine çok gerek yok açıkçası. Yazın çekirdeklerin voltaj ihtiyacı da artacak, V/F Curve bir miktar oynayabiliyor. Arada pay bırakmak her zaman iyidir, sınırda kullanmamak lazım.

Ryzen Per Core Optimization rehberindeki gibi tek tek çekirdek düzeyinde uğraşabilirsin. Arka planı boşaltıp en iyi çekirdeğin talep ettiği en düşük voltajda diğerlerini eşleyeceksin. Sonrasında hepsi için eksi değeri artıracaksın stabil olduğu yere kadar. Diğer opsiyon bu olur, en verimlisi bu.