Bu maalesef aynı sonucu verdi. Başta tüm arka plan kahverengi oluyor, sonra griye dönüyor. Önceden de böyleydi
Sahne icinde bg_render diye bi bool value var. Sonradan eklemistim. Constructor'a eklemeyi unutmusum initializing icin. 🤦‍♂️ Bu kadar basit bir hata... Bende GCC 14 var ya, muhtemelen initializingle alakali sorunlarin cogunu tek basina derleme sırasında cozuyor. Cok kotu bir ozellik. Hayir sansa yasaniyor olsa diyecegim, her derledigimde calisti simdiye kadar program ki test sırasında gunde elli kere calistiriyorum. Kacinci undef behaviour oldu bu tek demoda? :D
Sağdaki durum, sınırın (1) çok küçük olmasından kaynaklanıyor olmalı.
Pixel to tile'da direkt tile size'a boluyorum ya. Mesela pozisyon 15, 16'da durdu diyelim distance calculation'dan kaynakli ama aslinda kullanici 16, 16'lik tile'in ustunde goruyor karakteri. Matematiksel olarak hala 0, 1'de karakter, ama kullanici nezdinde 1, 1'de. Bundan kaynakli olarak da movement error oluyordu. Onun adina karakter pozisyonuna + 1 pixel ekliyorum, sonra boluyorum. Simdilik dogru calisiyor gibi.
Bu kodu aynen aldım, iki örnek sonucu paylaşayım:
Gifler gelmemis. Dogru mu yanlis mi goremiyorum. Gif'i pc'ne indirip buraya direkt kopyalayabilirsin.

Pixel to tile'da direkt tile size'a boluyorum ya. Mesela pozisyon 15, 16'da durdu diyelim distance calculation'dan kaynakli ama aslinda kullanici 16, 16'lik tile'in ustunde goruyor karakteri. Matematiksel olarak hala 0, 1'de karakter, ama kullanici nezdinde 1, 1'de. Bundan kaynakli olarak da movement error oluyordu. Onun adina karakter pozisyonuna + 1 pixel ekliyorum, sonra boluyorum. Simdilik dogru calisiyor gibi.
Okay, sorun hızla alakalı. Şimdi ki mantığa göre hedefteki her tile'a ulaştığımda bir sonrakine geçiyordum. Ancak bunun şöyle bir handikapı var, eğer hız yeterince yüksekse yeni movement geldiğinde tile'ın üstünden atlamış oluyorum. Bundan kaynaklı olarak da önce tile'a geri dönüyor, dolayısıyla titreme. Buna çözüm olarak aynı direction üstünde olan tileların sonuncusunu hedef olarak işaretleye işaretleye gideceğim. Böylece skipping yaşanmayacak ara tilelardan kaynaklı. Adaptive speedle beraber güzel bir çözüm olur. Hız saniyede 5 tile olursa, 5. tile player ile aynı x yada y'de mi bakacağım, değilse turn yapıyorsa herhangi bir aşamada, orayı ilk hedef olarak belirleyim player'ın hızını saniyede o tile sayısına düşüreceğim.

Bugün teslim etmem gereken bir proje ve sınav var. Onları halledeyim, akşam yada ertesi gün bunun implementasyonunu yaparım.

Son düzenleme:
Sahne icinde bg_render diye bi bool value var. Sonradan eklemistim. Constructor'a eklemeyi unutmusum initializing icin. 🤦‍♂️ Bu kadar basit bir hata... Bende GCC 14 var ya, muhtemelen initializingle alakali sorunlarin cogunu tek basina derleme sırasında cozuyor. Cok kotu bir ozellik. Hayir sansa yasaniyor olsa diyecegim, her derledigimde calisti simdiye kadar program ki test sırasında gunde elli kere calistiriyorum. Kacinci undef behaviour oldu bu tek demoda? :D

: D Ah be.

GIF'ler gelmemis. Dogru mu yanlis mi goremiyorum. GIF'i PC'ne indirip buraya direkt kopyalayabilirsin.

🤦‍♀️

İndirmekle uğraşmayayım, direkt EZGIF'ten adres kopyalayıp öyle yapayım demiştim... Expired. Akşam paylaşırım.

Bundan kaynaklı olarak da önce tile'a geri dönüyor, dolayısıyla titreme. Buna çözüm olarak aynı direction üstünde olan tileların sonuncusunu hedef olarak işaretleye işaretleye gideceğim. Böylece skipping yaşanmayacak ara tilelardan kaynaklı. Adaptive speedle beraber güzel bir çözüm olur. Hız saniyede 5 tile olursa, 5. tile player ile aynı x ya da y'de mi bakacağım, değilse turn yapıyorsa herhangi bir aşamada, orayı ilk hedef olarak belirleyip player'ın hızını saniyede o tile sayısına düşüreceğim.

Anladım, umarım sorunu çözer. Kulağa mantıklı geldi.

Bugün teslim etmem gereken bir proje ve sınav var. Onları halledeyim, akşam ya da ertesi gün bunun implementasyonunu yaparım.

Başarılar. : )

@TheAny, buyurun:

1717530046566.gif
1717530053937.gif

Dün bunu görmeyen ben:

1717530162180.webp

Son düzenleme:
: D Ah be.

🤦‍♀️

İndirmekle uğraşmayayım, direkt EZGIF'ten adres kopyalayıp öyle yapayım demiştim... Expired. Akşam paylaşırım.

Anladım, umarım sorunu çözer. Kulağa mantıklı geldi.

Başarılar. : )

@TheAny, buyurun:

Dün bunu görmeyen ben:

Eki Görüntüle 53490
Bunlara çözüm deneyeceğim bakalım. Tecrübesizlik diyelim adına. :')

Sistemin kalanı hakkında ne düşünüyorsun? Hani demodaki hız faciası dışında. :D

Bunlara çözüm deneyeceğim bakalım. Tecrübesizlik diyelim adına. :')

Sistemin kalanı hakkında ne düşünüyorsun? Hani demodaki hız faciası dışında. :D

Açıkçası çok bir düşüncem yok. :/ Güzel gibi duruyor. Kurulum aşaması eğlenceliydi... : D

Sanırsam Gorgon, sizin de dahil olduğunuz küçük bir ekip tarafından geliştiriliyor. Herkese kolaylıklar dilerim. İyi bugfixler. : )

Sanırsam Gorgon, sizin de dahil olduğunuz küçük bir ekip tarafından geliştiriliyor. Herkese kolaylıklar dilerim. İyi bugfixler. : )
Gorgon, okulumdaki bir hocamın üniversite döneminden bir projesi. Dönem dönem öğrencileri de projeye katkıda bulunmuş. Şimdi bende World sistemi, map loader ve renderer gibi şeylerle katkıda bulunuyorum projeye. Daha farklı planlarımda var projenin kendisi için katkıda bulunmaya devam etmek adına.