Sahne icinde bg_render diye bi bool value var. Sonradan eklemistim. Constructor'a eklemeyi unutmusum initializing icin.Bu maalesef aynı sonucu verdi. Başta tüm arka plan kahverengi oluyor, sonra griye dönüyor. Önceden de böyleydi
Pixel to tile'da direkt tile size'a boluyorum ya. Mesela pozisyon 15, 16'da durdu diyelim distance calculation'dan kaynakli ama aslinda kullanici 16, 16'lik tile'in ustunde goruyor karakteri. Matematiksel olarak hala 0, 1'de karakter, ama kullanici nezdinde 1, 1'de. Bundan kaynakli olarak da movement error oluyordu. Onun adina karakter pozisyonuna + 1 pixel ekliyorum, sonra boluyorum. Simdilik dogru calisiyor gibi.Sağdaki durum, sınırın (1) çok küçük olmasından kaynaklanıyor olmalı.
Gifler gelmemis. Dogru mu yanlis mi goremiyorum. Gif'i pc'ne indirip buraya direkt kopyalayabilirsin.
Okay, sorun hızla alakalı. Şimdi ki mantığa göre hedefteki her tile'a ulaştığımda bir sonrakine geçiyordum. Ancak bunun şöyle bir handikapı var, eğer hız yeterince yüksekse yeni movement geldiğinde tile'ın üstünden atlamış oluyorum. Bundan kaynaklı olarak da önce tile'a geri dönüyor, dolayısıyla titreme. Buna çözüm olarak aynı direction üstünde olan tileların sonuncusunu hedef olarak işaretleye işaretleye gideceğim. Böylece skipping yaşanmayacak ara tilelardan kaynaklı. Adaptive speedle beraber güzel bir çözüm olur. Hız saniyede 5 tile olursa, 5. tile player ile aynı x yada y'de mi bakacağım, değilse turn yapıyorsa herhangi bir aşamada, orayı ilk hedef olarak belirleyim player'ın hızını saniyede o tile sayısına düşüreceğim.Pixel to tile'da direkt tile size'a boluyorum ya. Mesela pozisyon 15, 16'da durdu diyelim distance calculation'dan kaynakli ama aslinda kullanici 16, 16'lik tile'in ustunde goruyor karakteri. Matematiksel olarak hala 0, 1'de karakter, ama kullanici nezdinde 1, 1'de. Bundan kaynakli olarak da movement error oluyordu. Onun adina karakter pozisyonuna + 1 pixel ekliyorum, sonra boluyorum. Simdilik dogru calisiyor gibi.
Bugün teslim etmem gereken bir proje ve sınav var. Onları halledeyim, akşam yada ertesi gün bunun implementasyonunu yaparım.
Son düzenleme: