Parçalı bir vücutla alakası yok, VKİ'nizin yüksek olmasının en büyük sebebi yağı yakmıyor olmanız.
Daha da kötüsü fazla yağ oranının hem damar hem beyin hem de kalbin en büyük düşmanı olduğundan bi'habersiniz gibi duruyor.

Dostum sakin ol. Tamamen sağlıklı bir yaşantım yok. Konuyu sağlık için açmadım. Yağsız olmaya çalışma gibi bir amacım da yok. Kim tamamıyla fit yağsız bir bedene sahip ki?

Dostum ne yapıyorsun biliyor musun Decathlona gidiyorsun en ucuz koşu ayakkabılarını ve koşarken nefes alacak terini kurutacak kıyafetleri alıyorsun sonra koş koşabildiğin kadar, 1 ayda maraton koşarsın. 2. Ay koşu rotanı barfiks yapabileceğin alanlara göre ayarlıyorsun kale direkleri olur belediye parkları olur vs. Buralarda kendini geliştiriyorsun, barfiks, şınav, mekik(koğuş antrenmanı) ile 3. ay tam bir bad boy olursun.

Spor salonuna yazılıp sadece makine ile sırt çalışsam potansiyelim ne olur acaba?
Hem ışık kötü vurmuş hem biraz yağlısın ama bana iyi göründü. Sen spor salonuna yazıl, düzgün bir programa uy ve düzgünce beslen gerisini zamana bırak. Sorduğun soru bardaktaki suyu lavaboya döksem bardakta su kalır mı gibi bir şey.

Makine işine gelirsek elbette gelişirsin ama kesin bir şey demek istemiyorum. Deadlift yapma ama barbell row falan yap en azından. Kendine uygun bir program bulursun.

Omuzlarının dar görünmesinin ilk sebebi yağ oranın, bel çevresi ilizyonik görüntü yaratıyor. Tuna Tavus tarzında gideyim istiyorsan daha vücuduna 2 sene falan kas koymalısın yoksa o yağlar çok sırıtır. Adam kilo ver diyorsa da 15 kilo ver demiyor ki sana, varsa ödemi at, 74 civarına düş. Yüz hattın daha belirginleşir, güzel olur.

Dediğim gibi yediğine içtiğine dikkat et ve kaliteli bir programa uy. Bunları laf kalabalığı olarak söylemiyorum, gerçekten araştır. Youtube'ye İngilizce-Türkçe şöyle 1 haftanı ver ne yapıp yapmayacağını öğren. Gerisine canını sıkma, canavar olursun.