Göz numaramın kaç olduğunu hatırlamıyorum da benim göz numaram bayağı yüksek. Hiç gözlük kullanmamak istiyorum, öyle bir niyetim var.

@3268, maalesef yaşım tutmuyor. O kadar büyük değilim. Bu kontakt lens taktırınca gözlük takmama gerek kalıyor mu? Bu lensi sürekli olarak değiştirmem gerekiyor mu? Aklınıza gelen her türlü bilgiyi söyleyebilir misiniz? Hiçbir şey bilmediğim için her türlü bilgiye açığım. Bu ay içerisinde doktoruma gideceğim, doktora gitmeden önce ön bilgi almak adına bu konuyu açtım. Doktora gidip geldikten sonra konuyu tekrar güncellerim.
Hocam günlük, aylık lensler oluyor. Sabah takıyorsunuz, yatarken çıkarıyorsunuz. Günlük alırsanız çıkarınca atmak lazım. Aylık alırsanız çıkarıp kutusuna koyuyorsunuz. Duşa veya yüzmeye girmeden önce çıkarmak lazım tabi. Lens takınca gözlük takmış gibi oluyorsunuz zaten camını gözünüze geçirir gibi hayal edin yani hayır gözlükle bağınız kalmıyor.

Göz numaramın kaç olduğunu hatırlamıyorum da benim göz numaram bayağı yüksek. Hiç gözlük kullanmamak istiyorum, öyle bir niyetim var.
Muayene olmaya gidin ve reçeteyi lens için istediğinizi söyleyin sonra o numaralar ile isterseniz internetten veya optikçilerden alabilirsiniz.

Bugün göz doktoruna gittim ve göz doktorum numaramın oldukça yüksek olduğunu söyledi. Yüksek olduğu için de merceği yurt dışından sipariş edecek ve Türkiye'deki merceklerin benim için faydalı olmayacağını söyledi. İki göz için 4500 dolar ödeme istedi. 1000 doları kapora olarak ödedim, 3500 doları da mercek geldiği zamanın kuruna göre ödemem gerekecek. Gelişme oldukça konuya geri dönüş sağlarım. Şimdilik bu kadar. Merceğin siparişi de verildi. 1-2 ay içerisinde geleceği söylendi. İnternette bu ameliyatla alakalı hiçbir bilgi olmadığı için bu konuyu boş bırakmayacağım, gelişme oldukça konuya geri dönüş sağlarım. Şimdilik bu kadar. Ameliyat olduktan sonraki yaşamımı, gözüm için faydalı olup olmadığını anlatan ayrı bir konu açacağımı da belirtmek isterim.