Ne demek.😍

Senin böyle bir rahatsızlık yaşaman beni üzdü.😕

Ha bu arada tiklerin çoğaldığı dönemde telefon, bilgisayar, tablet… gibi şeylerin kullanımını azalt.🙂

Konu dışı olacak kusura bakmayın. :) Bana birisini hatırlattınız Technopat'ta aynı sizin gibi mütevazi yazan mesajlarına genelde 🌹 koyan birisi vardı adını unuttum. :(

Benim yaşadığım sanırım bir tık daha fazlası.😕
Ben saniyede 1-2 tik yapmadan asla duramıyordum, kendimi bir yere kapatacak kadar kafayı yemiştim, int*t*r denemek geldi aklımdan, ciddi ciddi yapıyordum, son anda pes ettim, tik yaptığım anda nefesim kesiliyordu, artık ailem ve sevdiklerimin beni bu halde görmesinden utanıyordum. Bana kalırsa en kısa zamanda git, yoksa çok kötü şeyler doğurabiliyor.😕

Konu dışı olacak kusura bakmayın. :) bana birisini hatırlattınız Technopat'ta aynı sizin gibi mütevazi yazan mesajlarına genelde 🌹 koyan birisi vardı adını unuttum. :(

Sade önemsiz biri mi acaba?😅

Son düzenleyen: Moderatör:
Ha bu arada tiklerin çoğaldığı dönemde telefon, bilgisayar, tablet… gibi şeylerin kullanımını azalt.🙂
Telefonla bağlantılı olduğunu bir yerden duymuştum. Hatta ben bugün Nintendo 64 rehberi yazarken çok tik oluyordu. Sonra azaldı böyle. Sonra tekrar arttı.

Muhtemelen bulunan ortamla veya maruz kalınan ve tekrar eden herhangi bir şeyle alakalı.

Örnek veriyorum evde bir problem yokken, sadece toplu taşımada böyle bir problemle karşılaşan birinin strese karşı verdiği bir tepki olarak adlandırabiliriz bu durumu. Sizde nasıldır elbette tam detay sahibi değilim.

Muhtemelen bulunan ortamla veya maruz kalınan ve tekrar eden herhangi bir şeyle alakalı.

Örnek veriyorum evde bir problem yokken, sadece toplu taşımada böyle bir problemle karşılaşan birinin strese karşı verdiği bir tepki olarak adlandırabiliriz bu durumu. Sizde nasıldır elbette tam detay sahibi değilim.
7/24 oluyor bende.

Şu soruları yönelteyim:
  1. Bu durum ne zamandan beri var?
  2. Durum başladığı zaman, bunu tetiklemiş herhangi bir şey hatırlıyor musunuz?
  3. Bazı koşullarda daha da şiddetlendiği oluyor mu?
  4. Göz veya omuz bölgenizi etkileyen herhangi bir rahatsızlık var mı? (Mesela sürekli boğazınızı temizlemeniz gerekiyor diye bunu tik zannedebilirsiniz, halbuki hastalık habercisi de olabilir. Bu açıdan cevaplayın.)

Şu soruları yönelteyim:
  1. Bu durum ne zamandan beri var?
  2. Durum başladığı zaman, bunu tetiklemiş herhangi bir şey hatırlıyor musunuz?
  3. Bazı koşullarda daha da şiddetlendiği oluyor mu?
  4. Göz veya omuz bölgenizi etkileyen herhangi bir rahatsızlık var mı? (Mesela sürekli boğazınızı temizlemeniz gerekiyor diye bunu tik zannedebilirsiniz, halbuki hastalık habercisi de olabilir. Bu açıdan cevaplayın.)
1. 2 yıldır var.
2. Kendi kendine oluştu.
3. Telefon başında şiddetleniyor.
4. Gözümde miyop var sadece o kadar. Onun için gözlük kullanmaya başlayacam.