Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bugün GTX 1650 ekran kartımın montajını yaptım. Monitörüm VGA olduğu için VGA to HDMI adaptörü ile ekran kartına dönüştürücüyü bağladım ancak monitör sürekli "No signal" diyor. Dönüştürücüyü anakartın HDMI çıkışına bağladığım zaman görüntü geldi ve FPS'im arttı ancak ben ekran kartımın %100 potansiyelini kullanabiliyor muyum acaba diye şüpheye düştüm. Ayrıca anakarttan turuncu bir ışık yanıyor sanırım montajdan sonra ortaya çıktı.

Not: Sürücüler güncel.

Kabloyu anakarta bağladıysanız eğer ekran kartını devre dışı bırakmış oluyorsunuz. Yani anakarttan görüntü alıyorsunuz. Ekran kartını boşuna satın almış olursunuz.
O zaman FPS'im neden arttı ki? İşlemcinin ekran kartıyla valorantta 720p çözünürlük + low ayarlarda 40 fps takıla takıla oynuyordum şimdi 1080p high ayarlarda 60 fps sabit (otomatik sabitledi sanırım ben yapmadım) alıyorum.

Görüntü intel'in kartından FPS ekran kartından mı demek istiyorsunuz?

20240815_161737.webp
20240815_161727.webp
acaba ekran kartına iyice girmiyor mu hdmi kablosu

Dönüştürücüyü anakartın HDMI çıkışına bağladığım zaman görüntü geldi ve FPS'im arttı

Hangi işlemci var 8600G falan mı?

Ekran kartının kasadaki sabitleme vidalarını takmamışsın, görüntü aldığın kablo da işlemcinin içindeki tümleşik grafik birimine bağlı.

Hangi işlemci var 8600G falan mı?

Ekran kartının kasadaki sabitleme vidalarını takmamışsın, görüntü aldığın kablo da işlemcinin içindeki tümleşik grafik birimine bağlı.
İşlemci i5-7400.

Sistemi söküp rami çıkartıp taktım bir de ekran kartına HDMI kablosunu takıp kart düz olacak şekilde sabitledim artık görüntü geliyor.