Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tolere

Uzman
Fan sesinden ötürü yağlamak istedim. Sökerken zorlandım ve kırdım. Eşitlik adına diğer fanı da elimle parçaladım. AliExpress dışında bulamadım. Başka bulacağım bir yer var mı acaba? PC'yi biraz kullanıp satacağım zaten.

Çözüm
ASUS R9 270X aldım. Fanları söküp taktım. Sorunsuz ve aynı fan. Boyutu vs hepsi aynı. Sahibinden 2. el bozuk aldım.
Aynen yapan mühendisin neyse.

ASUS GTX 660 192 bit 2 GB.

Türkiye'de bulamazsam risk alacağım. AliExpress'ten sipariş edeceğim.

2. el sitelerinde arızalı kart kovalarsan bulabilirsin. DirectCU II. Formatındaki ekran kartlarının soğutma blokları birbirine çok benziyor. Zamanında bende de 560 Ti vardı. 660 Ti ile görünümleri neredeyse aynı.

2. el sitelerinde arızalı kart kovalarsan bulabilirsin. DirectCU II. Formatındaki ekran kartlarının soğutma blokları birbirine çok benziyor. Zamanında bende de 560 Ti vardı. 660 Ti ile görünümleri neredeyse aynı.
Bunun sahibiyle anlaştım. Fiyat indiriminde vs. Fan yuvasının kaç cm olduğunu sordum benimkiyle aynı. Sanırım sorun olmaz. Sipariş edeceğim.

Bunun sahibiyle anlaştım. Fiyat indiriminde vs. Fan yuvasının kaç cm olduğunu sordum benimkiyle aynı. Sanırım sorun olmaz. Sipariş edeceğim.
Sipariş ettim. Gelince macunu değiştirip fanları takacağım. Umarım eskisi gibi ses çıkarmazlar. Gres yağına da boşuna 100 lira baydım.

Dosya Ekleri

• IMG_20240214_203256.webp
    IMG_20240214_203256.webp
    78,6 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleme:
Bunun sahibiyle anlaştım. Fiyat indiriminde vs. fan yuvasının kaç cm olduğunu sordum benimkiyle aynı. Sanırım sorun olmaz. Sipariş edeceğim.

Sipariş ettim. Gelince macunu değiştirip fanları takacağım. Umarım eskisi gibi ses çıkarmazlar. Gres yağına da boşuna 100 lira baydım.

Gres yağı mı? Hocam dişli yok aralarda WD 40 sıksaydınız yeterdi. Ayrıca gres yağı bir miktar daha yavaşlatır fanları. Kart fanlar yavaşlayınca daha çok ısınacağı için daha fazla çalışmak zorunda kalıp ses çıkaracaktır. WD 40 sıksanız yeter.

Gres yağı mı? Hocam dişli yok aralarda WD 40 sıksaydınız yeterdi. Ayrıca gres yağı bir miktar daha yavaşlatır fanları. Kart fanlar yavaşlayınca daha çok ısınacağı için daha fazla çalışmak zorunda kalıp ses çıkaracaktır. WD 40 sıksanız yeter.
Şeffaf sıvı gres yağı aldım. Koçtaştan.

Technopat üzerinde eski bir konuya bakarak aldım. Sıvı gres yağı önermişti fan için.

Klasik TP yerlileri öyledir hocam. Evde yağlamak için makine yağı ya da WD 40 varsa hiç para vermenize gerek yoktu. Neyse en azından dursun bir köşede bir gün lazım olur.

ASUS R9 270X aldım. Fanları söküp taktım. Sorunsuz ve aynı fan. Boyutu vs hepsi aynı. Sahibinden 2. el bozuk aldım.

Dosya Ekleri

• images (14).webp
    images (14).webp
    21,9 KB · Görüntüleme: 68
Çözüm