8bankai

Uzman
Oyuna girdiğimde artıyor PSU'dan geldiğine emin gibiyim ses o taraflardan geliyor egzoz fanını kontrol ettim oradan gelmiyor. Maalesef bir kablo vs tam takılmamış ise bu ses ortaya çıkar ve bu şekilde çalışmasının bir zararı var mı acaba?

PSU marka model Enermax maxpro III 600W

Sistem 3-4 aylık aldığımdan beri bu şekil.

Cw sesi. Bilgisayara zararı yok. GPU ve PSU gibi yüksek akım geçen parçalarda yaygın bir sorun.

Hocam Fortnite oynarken FPS'i 165'e sabitliyorum ona rağmen bazen 140 130'a kadar düşüşler yaşıyorum bunlarin yaşadığım sorunla alakası var mı acaba bir de garantiye yollasam sonuç alır mıyım acaba.

Hocam Fortnite oynarken FPS'i 165'e sabitliyorum ona rağmen bazen 140 130'a kadar düşüşler yaşıyorum bunlarin yaşadığım sorunla alakası var mı acaba bir de garantiye yollasam sonuç alır mıyım acaba.

Cw sesinin bilgisayar performansına etkisi olmaz. Cw sesi garanti kapsamı dışında reddedilir çok yüksek ihtimal. Bazı markalar sesin şiddetine göre değişim yapabiliyor. Eğer olumlu sonuç alamazsanız THH'ye başvurmanız lazım. THH sayesinde değişim alan kullanıcılar var çünkü.

Cw sesinin bilgisayar performansına etkisi olmaz. Cw sesi garanti kapsamı dışında reddedilir çok yüksek ihtimal. Bazı markalar sesin şiddetine göre değişim yapabiliyor. Eğer olumlu sonuç alamazsanız THH'ye başvurmanız lazım. THH sayesinde değişim alan kullanıcılar var çünkü.

Cw dışında bir şey olmalı o zaman ya da ben darboğaz yaşıyorumdur
Rtx 4060
AMD ryzen 5 5600

Cw dışında bir şey olmalı o zaman ya da ben darboğaz yaşıyorumdur.
RTX 4060.
AMD Ryzen 5 5600.

165 FPS sabitlemeden önce +200 FPS alabiliyor musunuz? Mesela Valorant'ta mapten Map'e göre FPS değişebiliyor. Yeri geliyor 500 FPS yeri geliyor 300 FPS alabiliyorsunuz. İşlemciye çok fazla yük bindiren oyunlarda bu durumlar anormal değil. Ayrıca sürekli güncelleme geldiği için performans kaybı da oluyor.

Fortnite'ın optimizasyonu kötü sanırım %1 ve %0.1 FPS değerleri yerleri öpüyor.

Güç kaynağında sorun olup olmadığını anlamak için stres testi yapmanızı öneririm.

165 FPS sabitlemeden önce +200 FPS alabiliyor musunuz? Mesela Valorant'ta mapten Map'e göre FPS değişebiliyor. Yeri geliyor 500 FPS yeri geliyor 300 FPS alabiliyorsunuz. İşlemciye çok fazla yük bindiren oyunlarda bu durumlar anormal değil. Ayrıca sürekli güncelleme geldiği için performans kaybı da oluyor.

Fortnite'ın optimizasyonu kötü sanırım %1 ve %0.1 FPS değerleri yerleri öpüyor.

Güç kaynağında sorun olup olmadığını anlamak için stres testi yapmanızı öneririm.

Evet hocam FPS sınır olmadan Fortnite'de 200 üzeri FPS alabiliyorum ama droplar yaşanabiliyor bazen Valorant poligonda 450 FPS sabit alabiliyorum ama bazen düşebiliyor bu arada dediğiniz testi daha önce yapmıştım çıkan değerleri paylaşıyorum incelerseniz sevinirim. 1 saatlik test sonucu sonuçlar.