Herkese merhaba,

Bu konuda sizlere python diliyle güçlü şifre oluşturma betiği kullanarak kendimize kendi makinemiz üzerinden şifre oluşturmayı gösteceğim.

Açıkçası çeşitli araçlar var ancak bu şekilde açık kaynak kodlu olarak kendimizin oluşturduğu şifrenin daha güvenli olacağını düşünüyorum, bu şekilde düşünen arkadaşlarımız için yararlı olacaktır.

Öncelikle python'u kuralım :

Sonrasında bu betik içerisinde oluşturulan şifrenin otomatik olarak kopyalanabilmesi için gerekli kütüphaneyi kuralım:
[CODE title="otomatik kopyalama"]pip install pyperclip[/CODE]
1716585222301.webp

Daha sonrasında şifre oluşturucuyu indirin :

Sonrasında sifre_olusturucu.py dosyasını açarak istediğiniz kombinasyonlarda şifreler oluşturabilirsiniz.

1716585405849.webp

Şifre oluşturucu içerisinde şu özellikte olsa iyi olurdu dediğiniz özellikler varsa ekleyerek konuyu sonrasında yeni sürümlerle güncelleyebiliriz.

Herkese esenlikler dilerim.

Drive yerine Gist olarak yükleseydiniz daha iyi olabilirdi. Bir de kaydetme kısmına katılıyorum ama JSON veya CSV daha uygun olur sanki. Not defteri ile açılabilmeli. SQL saçma olur bir tık.
Evet mantıklı, daha çok SQL bildiğim için aklımda direkt o geldi.

Hocam, ben de öğrenmek için kodu benzerini yazdım. IDLE programı üzerinde sifre_olusturucu.py olarak kaydettim ama programı açarken direkt kapanıyor, yani açılmıyor. Ne olabilir?