Cahil her yerde cahil hocam, haklisiniz.Ederler hocam. Karışamazsın, anlatamazsın, kanıtlayamazsın. Uğraşmana gerek yok. Bir tane mal "senin atan bilmem kaç yıl önce ne yapıyordu" diyordu hatırlıyor musun? Okuyan bir kız hem de. Sen buna neyi ne kadar anlatacaksın? Uzak dur. Bana denk gelirlerse hiç işim olmaz. Haklısın kardeşim derim uzaklaşırım.
Detaylar
Kim cevapladı?Hocam aslına bakarsanız düşüncelerimi yazmayacaktım lakin tek mesaj yazacağım cevap yazan kimseye cevap vermeyeceğim.Olay aslinda bu. Millet sunu demis umursamam. Kisinin dusuncesi bana gore kutsaldir ama benim kutsalima laf edene bende ederim.
Önce şunu belirterek başlamak istiyorum, Atatürke karşı herhangi bir düşmanlığım veya saygısızlığım yok. Uyuşmayan fikirlerimiz elbette ki var, çünkü bu insanlığın en temelidir. Kaldı ki hiçbir siyasi parti taraftarı da değilim.
Hepimiz şu anda hemfikiriz ki Atatürk artık bir düşüncedir. İnsanlar bu düşüncenin ülkeyi AK Parti rejimine kadar yürüttüğü kanaatinde (doğrudur veya değildir, Atatürke hakaret eden kesim bu düşüncede).
Bu aralıkta dini açıdan olan olaylara baktığımıda;
・Ayasofyanın müze yapılması;
İslam alemi için son derece önemli olan ve 500 yıla yakındır ibadete açık olan bir mabedin, ibadete kapatılıp müzeye çevirilmesi zaten başlı başına büyük bir olay. Kaldı ki tekrar ibadete açıldığında 350 binden fazla insan cuma namazına katıldı. Bu bile aslında olayın büyüklüğünü açıklar nitelikte.
・Hilafetin kaldırılması;
Osmanlı zamanında Hilafet makamı gereği Osmanlı nerede Müslüman varsa yardıma koşmak zorundaydı. Bu aslında Müslümanlar arası kardeşlik bağını güçlendiren bir durumdu. Kaldı ki linkteki videoyu izleyerek demek istediğimi çok daha rahat anlayabilirsiniz.
・Latin alfabesine geçilmesi;
Kuranın dili olan Arap alfabesinden Latin alfabesine geçtiğinde aslına bakarsanız yüzlerce yıllık tarihimizi okuyamaz hale geldik. Bunun karşılığında İslam kanadına baktığımızda, insanlar orijinal halini okuyup anlayabildiği kitabın çevirisini okumak zorunda kalmaya başladılar. Kaldı ki bu çevirilerin hiç birisine de bu net olarak harfi harfine doğru denilemiyor.
Daha bunlar gibi bir çok madde var. Bu insanlar Atatürk'ü zaten sevmiyor. Burada ama başka büyük bir etken daha var. Atatürk'ün arkasına sığınan sahte Atatürkçüler. Az önce Atatürk düşüncedir demiştim. Bu düşünceyi yönlendiren insanların, bu düşüncenin arkasına sığınıp aldığı yanlış kararlarda çok etkili. Örneğin başörtüsü yasağı tamamen bir rezilliktir. Bu yasağın 1980 darbesinden sonra gelmesine bakmıyorlar. Bu yasağı Atatürk getirmiş gibi görüyorlar.
Onun dışında kaldı ki, gene Atatürk maskesinin arkasına sığınanların Atatürkçülüğü yanlış temsil etmesi.
Buna en büyük örnek daha yakın zamanda olan, Atatürk maskesinin arkasına sığınan bir avukat hanımın Şeriata küfür etmesi. Atatürk'ün partisiyiz diye Atatürk'ün arkasına sığınan partilerin dağdaki teröristlerin siyasi temsilcilerine gün aşırı selam göndermesi. Bunun gibi bir çok sebep var.
Lakin ben asıl sebebin Atatürkçülük maskesine sığınanların yaptığı yanlışlar olduğunu düşünüyorum. Eminim ki Atatürk olsaydı başörtüsü yasağı gibi saçmalıklarla uğraşmazdı bu millet. Kaldı ki şu anda Türkiye'de aşırı yanlış bulduğum bir kutuplaşma var. Onun yanı sıra aşırı derecede bir Arap düşmanlığı var. Bu kutuplaşmanın sonucu olarak Araplara ırkçılık yapmayacak olup da sırf kutuplaşmanın etkisiyle ırkçılık yapan insanlar var. Aynı şekilde Arapları övmeyeceği halde sırf kutuplaşmanın etkisiyle Arapları öven insanlar var.
Yani kendi fikirlerime kısaca bir özet geçmem gerekirse;
Ben aslında Atatürk'e hakaretin, Atatürkçülük maskesi arkasına saklananlardan ve bu aşırı kutuplaşmadan kaynaklandığını düşünüyorum. Ne olursa olsun Atatürk bu ülkenin vazgeçilemez bir değeridir. Atatürk'e hakaret etmek asla doğru değil fakat olaya çift taraflı baktığınızda, Atatürk'e hakaret eden kesimin de değerlerine fazlaca hakaret edildiğini görüyorsunuz. Kimse kimsenin değerine saygı duymayıp kendi değerlerine saygı bekliyor. Böyle bir şey maalesef mümkün değil.
Dediğim gibi lütfen etiketleyip cevap vermeyin çünkü daha bu konuya ayıracak vaktim yok. Sadece objektif bir şekilde kendi fikirlerimi uzun uzun yazdım. Dediğim gibi Atatürkle herhangi bir sorunum yok. Atatürk ülkemizin vazgeçilemez bir değeridir. En ufak saygısızlık dahi yapmam, yapamam. Sadece 2 tarafın düşüncelerine objektif şekilde değinmek istedim. Yazdığım şeyler kendi fikirlerim derken ben bunu destekliyorum anlamında söylemedim, sadece insanlar böyle düşünüp bu şekilde davranıyor anlamında söyledim.
Son düzenleyen: Moderatör:
Sultan Reşad halife olarak çağrıda bulundu, bil bakalım ne oldu? 1916'da Araplar bizzat İngiliz diplomat Mark Sykes'ın yarattığı bayrağı Arap isyanında sembol olarak kullanıp Osmanlı'ya karşı savaştı. Nerede bu zorunluluk? Türkler'in hilafetini Araplar'ın ciddiye aldığını mı sanıyorsun? Tam tersine yüzyıllarca bu yüzden kin güttüler, bu kin hâlâ mevcut. Osmanlı yıkıldı, Türkiye kuruldu ve hâlâ ne zaman dış politikada bir anlaşmazlık yaşasak Araplar istisnasız her zaman karşımızdalar. Gerçekler, Arap isyanları, askerlerimizi nasıl katlettikleri, üstünden 100 yıldan uzun süre geçmiş olmasına rağmen hepsininin Mark Sykes'ın dizayn ettiği bayrağın benzerlerini bayrak olarak kullanmaları ortada. Açın bayraklara bakın, Arap ülkelerinin günümüzde kullandıkları bayraklar Osmanlı'ya ve hilafete ettikleri ihanetin sembolü olan bayrağın türevleri.・Hilafetin kaldırılması;
Osmanlı zamanında Hilafet makamı gereği Osmanlı nerede Müslüman varsa yardıma koşmak zorundaydı.
Halkın da çok okuma yazması vardı sanki, bugün cemaatlerde hocaların dediği her şeye inandıkları gibi o zaman da durum aynıydı. Öğrenmesi ve Dünya'ya adapte olması çok daha kolay bir alfabe getirildi, tam dilimizin ihtiyaçlarına uygun bütün seslerin karşılığını verecek şekilde modifiye edildi. Çok isteyen Arap alfabesini öğrenip eski yazıları okusun, tutan mı vardı 100 yıldır?・Latin alfabesine geçilmesi;
Kuranın dili olan Arap alfabesinden Latin alfabesine geçtiğinde aslına bakarsanız yüzlerce yıllık tarihimizi okuyamaz hale geldik. Bunun karşılığında İslam kanadına baktığımızda, insanlar orijinal halini okuyup anlayabildiği kitabın çevirisini okumak zorunda kalmaya başladılar. Kaldı ki bu çevirilerin hiç birisine de bu net olarak harfi harfine doğru denilemiyor.
Son düzenleme:
witicieen
Yetkin
17 ile 25 yaş arasın da ki genç nufusun birbirlerine düşman olmaların da ki tek neden ümit özdağ'dır. Çünkü bu Arap bu Suriyeli ya da bu işte Afrika'lı ne işi var ülkemiz de algısıyla gençlerin tamamen beynini yıkama da büyük rol oynamıştır. En basit örneği online oyun da bile sesli chat bölümün de adamın konuşmasıyla sus ulan k*rt sus ulan Arap sus ulan işte köylü veya trrist söylemler aldı başını gitti. Oysaki her doğu da oturan trrist mi olur? Ya da her batı da oturan vatan sever mi oluyor? Örneğin. Benim sesimi duyan oyundaki kişiler "dayı" ne işin var ulan oyun da yok işsiz misin verilen cevaplar "obez" ondan sonra sinkaflı cümleler. Ha. Herkes bu şekilde değil ama. Bu kitle bu şekil de yaşıyor ve büyüyor. Ancak yaşı 30'un üzerin de olanlar ise bu konuları hiç umursamıyor bile. Sadece 17 ile 25 yaş arasındaki gençlerin geneli bu şekilde. Buna neden olan da ümit özdağdır.
17 ile 25 yaş arasın da ki genç nufusun birbirlerine düşman olmaların da ki tek neden ümit özdağ'dır. Çünkü bu Arap bu Suriyeli ya da bu işte Afrika'lı ne işi var ülkemiz de algısıyla gençlerin tamamen beynini yıkama da büyük rol oynamıştır.
Beyin yıkanacak bir şey yok. Elin Suriyelisine bakacağım diye benim ekonomim mahvoluyor, benim sosyal düzenim bozuluyor. Kültürleri pis, medeniyetten gram nasibini almamış insanlar bunlar. Bunları ülkemde istememek ırkçılık falan değil. Vergisini veren, ülkenin sosyal ve ekonomik düzenine entegre olabilen, çevresine olumlu etki veren her adamın başımın üstünde yeri vardır.
Ama bedavaya sırtımdan yaşayan, suç makinesi, ahlaksız, namussuz adamları memleketimde istememek gayet doğal hakkımdır.
Thanos
Üstün
Boş yaptıklarını düşünüyorum. Atatürk'ün kurduğu laik ülkeyi beğenmeyen Arap seviciler, ülkeyi terk edebilirler Atatürk gibi kıymetli bir insanın Türk olması gibi bir gurur varken, bizimkiler arapları seviyor. Dediğim gibi çok Arap seven varsa buyursun. Afganistana Türkiye'nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Atatürk'ü türkseniz sevmekde, saygı duymak zorundasınız o kadar.
Yahya Nuroğlu
Uzman
Bir Müslüman olarak Atatürk'ün yaptığı pek çok şeyi sevmem ama bildiğim bir şey var o da ülkesi için çok uğraştı. Sevmeyebilir insan ama saygı duymak zorunda zira onun kurduğu ülkede yaşıyoruz. Sultan Abdülhamid de aynı şekilde ülkesi için çok uğraşmıştır ama çok kötü bir zamanda geldiği için çoğu kişi onu beceriksiz sanır. Önemli olan ata ayrımı yapmamaktır. Birini seven diğerinden nefret eder saygı da duymaz. Ama olması gereken ikisine de saygı duymaktır. Sevip sevmemek kişisine kalmış. Ama bunu beyin yerine bezelye tanesi taşıyanlara anlatamayız.
Bu arada çoğu Araptan nefret ederim.
Bu arada çoğu Araptan nefret ederim.
- Makaleler
- 1
Her şeye katılıyorum, ama kimse sevmek zorunda değil. O zaman bu ülkede büyük bir İslam inancı var; herkese İslam’ı sevmek zorunda diyelim, onu da onaylayacak mısın? Saygı duyması yeterli, kimseye zorla sevgi gösteremezsin. Bu zihniyet, PKK bayrağı açan adamlara Türk marşı dinletmek gibi; karşı tarafı daha çok radikalleştiriyorsunuz.Boş yaptıklarını düşünüyorum. Atatürk'ün kurduğu laik ülkeyi beğenmeyen Arap seviciler, ülkeyi terk edebilirler Atatürk gibi kıymetli bir insanın Türk olması gibi bir gurur varken, bizimkiler arapları seviyor. Dediğim gibi çok Arap seven varsa buyursun. Afganistana Türkiye'nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Atatürk'ü türkseniz sevmekde, saygı duymak zorundasınız o kadar.
MasterSlenderTR
Üstün
- Makaleler
- 4
Ben ayırıyorum, 2.797.958 km² toprak kaybetmiş ve sırf Ruslar istedikleri için Halim'i astırmış olan Baykuş benim atam değildir. Baykuş, olsa olsa Arap atası olur.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
Elektronik Roborock robot süpürgelerde 1.000 TL indirim!
- Fırsat Ekibi
-
-
-