Çok ufak bir kısmını saydım. Sadece Sony özel oyunlarını demiyorum genel olarak AAA oyunlar pahalı. Tabii şu an ram fiyatları uçuk durumda, belki konsol almak daha F/P olabilir.

Bu tarz fırsatlar var PC de.

Ben elimde bu var önce onu bitireyim şeklinde değil de, o gün hangi oyunu oynamak içimden geliyorsa onu oynuyorum. AAA oyunları daha çok oynadığımdan kendim örnekledim, indirim beklemek de benim pek istemediğim bir mevzu. Çünkü direkt %70-80 indirim olmuyor. Yavaş yavaş indirimin miktarı artıyor. PS5 alacak birinin ilk oynamak isteyeceği oyunlar GoW serisi, The Last of Us serisi, Uncharted, Spider-Man vs olacağından 10k bütçenin yeteceğini düşünmüyorum. Ama bir oyun alırım 2 ay onunla takılırım diyorsan evet konsol mantıklı olabilir.

Hesap paylaşımı konsolda riskli diye duydum ama emin değilim, bilmediğim bir konu. PC de sorun olmuyor.

Epic Games, Amazon, Microsoft Store bedava veya ucuza oyun verdiği için kütüphane olarak PC katlar. Konsol da güzel ama PC gerek F/P, gerekse çeşitlilik olsun biraz daha iyi ve genele hitap ediyor (yurt dışı hariç)

Oynayacağın oyuna, kullanacağın ortama, kişiye göre vs değişebilir yine. Yurt dışında 60 dolar bir oyuna bir şekilde verirsin de, burada 3.500 TL çok bence.

Dediğiniz oyunların hepsi PS+'da var. Bahsettiğiniz Halo kadar ucuz olmasa da gayet ucuz ve kaliteli oyunlar PS arşivinde de bulunuyor. Evet bir tık daha pahalı ama PS5 dediğiniz cihazın yurtdışında $350 olduğunu unutmamak gerek hadi TR'de $400 diyelim. 9070XT almak istesen sırf o kart 800 dolar. Yani sırf benzer görüntü kalitesini verecek bir kart almak için 2 katı para harcıyorsun. O para ile 2 senelik Ps+ alır üstüne yeni çıkmış 3-4 AAA oyun çekersin ya da indirim görmüş 10'a yakın AAA+ daha eski oyunlarla arşivini daha da genişletirsin. Daha işlemci, RAM, SSD fiyatlarına gelmedik bile.

Tabi bana sınırsız para versen bende PC tercih ederim sadece anlatmak istediğim konsollar belirli oyuncular ve belirli şartlarda gayet ekonomik ve mantığı olan cihazlar. Yani Rimworld oynayacaksam PC'den oynuyorum. Steam kütüphanemden bir oyun oynamak istiyorsam cloud gaming aylık €9 gibi ucuz bir fiyata bana 4K 120 Hz sunuyor. Bunun dışında da Playstation ve Xbox sahibiyim her kütüphaneden sonuna kadar yararlanıyorum. Mis. Zaten attığınız Halo dahi Xbox'ta yani bir konsolda da alınıp oynanabiliyor aynı fiyata.

Son düzenleme:
El konsollarının öne çıktığı dönemdeyiz. Bence bu furya büyüyecek ve çok daha güçlü el konsolları, hatta el bilgisayarları görmeye devam edeceğiz. Diğer yandan büyük konsolların ise jenerasyon sonuna yaklaştığımızı hissediyorum. Bir sonraki atlama da muhtemelen GTA 6 ile birlikte olacaktır.

El konsollari fiyat performans acisindan yeterli cihazlar degiller. Steam Deck disinda da genel olarak basariya ulasmis bir el konsolu bir tek Switch var. Kalanlarinin hepsi niche. Bunun arkasindaki temel sebep, Steam Deck ve Switch'in gorece ucuz olmalari. ROG Ally ve ROG Ally Xbox pahali cihazlar. Legion GO'da oyle. Steam Deck 400 dolara cikti.

Orijinal ally $600, ally X $800 fiyatiyla cikti. 600 ve $800 fiyatlarina, daha rahat oyun oynatan cihazlar alabiliyorsun. Bu cihazlar aşırı tasinabilirlik ihtiyaci duyan insanlar ve meraklilari disinda kimseye cazip gelmiyor.

Bu yuzden ben bu furyanin şu an buyuyebilecegini dusunmuyorum. Donanim ucuzlar, ya da fiyat performans anlaminda mantikli hale gelmeye baslar. Furya buyur. Ama şu an genel kitleye hitap etmeyen niche bir urunden fazlasi degil. Bunu Legion GO 1. nesil almis biri olarak soyluyorum.

PS5 alacak birinin ilk oynamak isteyeceği oyunlar GoW serisi, The Last of Us serisi, Uncharted, Spider-Man vs olacağından 10k bütçenin yeteceğini düşünmüyorum.
Butun serilerin hepsine 10k yeter. PSN+ alinca yarisinin en az iki oyununu veriyor.

PSN+ yillik 2.5k gibi bi sey. Mesela God of War, PS5'te mevcut tum oyunlari PSN+ ile ucretsiz;

Screenshot 2026-02-19 at 11.02.03 AM.webp

TLOU ayni sekilde;
1771484603352.webp

SpiderMan;
1771484652245.webp

Uncharted;
1771484682662.webp

Buradan kendin de bakabilirsin; https://www.playstation.com/en-us/ps-plus/games/

El konsollari fiyat performans acisindan yeterli cihazlar degiller. Steam Deck disinda da genel olarak basariya ulasmis bir el konsolu bir tek Switch var. Kalanlarinin hepsi niche. Bunun arkasindaki temel sebep, Steam Deck ve Switch'in gorece ucuz olmalari. ROG Ally ve ROG Ally Xbox pahali cihazlar. Legion GO'da oyle. Steam Deck 400 dolara cikti.

Orijinal ally 0, ally X 0 fiyatiyla cikti. 600 ve 0 fiyatlarina, daha rahat oyun oynatan cihazlar alabiliyorsun. Bu cihazlar aşırı tasinabilirlik ihtiyaci duyan insanlar ve meraklilari disinda kimseye cazip gelmiyor.

Bu yuzden ben bu furyanin şu an buyuyebilecegini dusunmuyorum. Donanim ucuzlar, ya da fiyat performans anlaminda mantikli hale gelmeye baslar. Furya buyur. Ama şu an genel kitleye hitap etmeyen niche bir urunden fazlasi degil. Bunu Legion GO 1. nesil almis biri olarak soyluyorum.

Zaten Stam Deck'in niche Switch'in ise pahalı olmasından dolayı bütün dünyada retro el konsollarının talebi patladı. Nintendo DS fiyatları 1 yılda 2'ye katlandı.

Bence parlayan iki yıldız var konsol tarafında. Birisi Nintendo Switch 2 ve diğerleri ise Steam Deck gibi diğer bütün el konsolları. Bonus olarak güçlü Android telefonunuz varsa 3.000₺'ye kontrolcü alıp kullanabilirsiniz.