Ben elimde bu var önce onu bitireyim şeklinde değil de, o gün hangi oyunu oynamak içimden geliyorsa onu oynuyorum. AAA oyunları daha çok oynadığımdan kendim örnekledim, indirim beklemek de benim pek istemediğim bir mevzu. Çünkü direkt %70-80 indirim olmuyor. Yavaş yavaş indirimin miktarı artıyor. PS5 alacak birinin ilk oynamak isteyeceği oyunlar GoW serisi, The Last of Us serisi, Uncharted, Spider-Man vs olacağından 10k bütçenin yeteceğini düşünmüyorum. Ama bir oyun alırım 2 ay onunla takılırım diyorsan evet konsol mantıklı olabilir.
Hesap paylaşımı konsolda riskli diye duydum ama emin değilim, bilmediğim bir konu. PC de sorun olmuyor.
Epic Games, Amazon, Microsoft Store bedava veya ucuza oyun verdiği için kütüphane olarak PC katlar. Konsol da güzel ama PC gerek F/P, gerekse çeşitlilik olsun biraz daha iyi ve genele hitap ediyor (yurt dışı hariç)
Oynayacağın oyuna, kullanacağın ortama, kişiye göre vs değişebilir yine. Yurt dışında 60 dolar bir oyuna bir şekilde verirsin de, burada 3.500 TL çok bence.