Dediklerinizi kopyalayıp kendim için söylüyorum. PC evet çok büyük nimet ancak PS3 ve Xbox One X'den sonra 8 ay önce aldığım PS5 resmen bana rahatlık verdi. Ghost of Yotei , Gran Turismo ve gelecek tüm oyunları erkenden oynamak gayet güzel.PS3 neslinden sonra PS5 Pro ile geçen ay konsola dönüş yaptım, memnunum.
Ben basit adamım, koltuğuma yatar, battaniyemi çeker, diyar diyar gezerim. Ha bir de, bu DualSense'deki adaptive trigger ve haptic feedback inanılmaz bir şey. Kol zaten benim için tek başına bilgisayarı çöpe atmama yeter.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 3
Sen fazla basit bir adamsın, bilgisayarına aynı kolu takarsın ama aynı özellikleri kullanamaz(?), sıradan kablosuz kol olarak kullanırsın.Bende basit bir adamım. bilgisayarıma aynı kolu takar çok daha iyi bir konfor ile oyunumu oynarım.
Reddit'te bulduğum aşağıdaki mesajlar dışında bildiğim kadarıyla PS5'de özellikleri destekleyen her oyunun PC'de desteklemiyor. O kadarını araştırmaya üşendim şimdi ama yapay köle öyle demişti.
Only ports made by Nixxes support adaptive triggers on Bluetooth, others don't. You still won't get haptics though.
Haptic Feedback still doesn't work over Bluetooth as far as I know.
Triggers and haptic feedback both work in supported games via cable. You may have to use a 3rd party app like voice meter for haptic feedback, depending on the support level.
Can confirm that adaptive triggers work over Bluetooth wirelessly on PC. Tested in both Star Wars Outlaws and Space Marine 2. All other rumble function does not work. I tested both games with an Xbox controller and the DualSense is clearly missing all of the non-adaptive trigger force feedback.
Only ports made by Nixxes support adaptive triggers on Bluetooth, others don't. You still won't get haptics though.
Haptic Feedback still doesn't work over Bluetooth as far as I know.
Triggers and haptic feedback both work in supported games via cable. You may have to use a 3rd party app like voice meter for haptic feedback, depending on the support level.
Can confirm that adaptive triggers work over Bluetooth wirelessly on PC. Tested in both Star Wars Outlaws and Space Marine 2. All other rumble function does not work. I tested both games with an Xbox controller and the DualSense is clearly missing all of the non-adaptive trigger force feedback.
PS3 neslinden sonra PS5 Pro ile geçen ay konsola dönüş yaptım, memnunum.
Ben basit adamım, koltuğuma yatar, battaniyemi çeker, diyar diyar gezerim. Ha bir de, bu DualSense'deki adaptive trigger ve haptic feedback inanılmaz bir şey. Kol zaten benim için tek başına bilgisayarı çöpe atmama yeter.
Bilgisayarda da aynısını yapabiliyorsunuz. PC de Türkçe yama, mod kurma, oyunu ucuza almak gibi artılar var. Örneğin 25 TL'ye RE4 remake veya Spider-Man 2 oynayabiliyorum; Spider-Man 2 bile PS Plus Delux ve extra paketlerine yeni eklendi. Ben çıktığı gün ucuza oynayabiliyordum.
Ayrıca oyunlara hem mod, hem de Türkçe yama kurabiliyorum. Resident Evil requiem mesela 25 TL'ye oynayabileceğim, muhtemelen ilk gün Türkçe yama da çıkacak. Birkaç gün içinde de modlar paylaşılır. Ayrıca RDR2'yi bile hala 30 FPS oynuyorsunuz, 60 FPS güncellemesi gelmedi. Yıl olmuş 2026 30 FPS RDR 2 mi kaldı? Kendim PC de 80-90 FPS oynuyorum. İstersem daha da yükseltebilirim ayar kısarak. Artı ve eksileri sayarsak PC ezer geçer.
4070 Ti super sistem + TV.
Resident evil Requiem 3.500 TL konsolda. Umarım gönül rahatlığıyla oyun alabiliyorsunuzdur.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 3
Hayatımda neredeyse hiç mod kurmadım. İngilizce konusunda sorunum olmadığı için 6750 XT sistemim varken bile üşengeçlikten Türkçe yama kurmuyordum. Çoğu zaman İngilizce altyazıları bile okumuyorum, oyunun dili ağır değilse ve ağır aksanlar, şiveler yoksa seslendirmelerden anlıyorum.PC de Türkçe yama, mod kurma, oyunu ucuza almak gibi artılar var.
Maddi olarak da çalışmaya başladığımdan beri problem çekmiyorum. PS3 zamanında da çekmiyordum, peder bey sağ olsun sağlam geliri vardı o zamanlar, 60 dolardan çıktığı gibi oyunları alabiliyordum.
Saydıklarınızın hepsi güzel avantajlar, illaki seveni vardır, kullananı vardır, maddi olarak PS tarafına gücü yetmeyeni vardır ama şahsi olarak benim umurumda değiller, kullanmıyorum/param var
yusufumm07
Üstün
Her ne kadar günümüzde Pc'ye gelse de oyunlar Sony konsol üretmeyi bıraktım demeden konsol oyunculuğu ölmez en basiti oda dar Setup nereye kuracaksın. Laptop desen ayrı bela uzun saat oynadığın zaman kendini kapatıyor. Tamam yama avantaji var ama konsol rahatlığı başka. 6 7 8 9 nereye kadar çıkarsalar alırım .
Para her şeyi çözüyormuş bunu anlamış olduk. Yine de zengin olsam 5090 sistem dizer, yine TV ye bağlardım. Yama ve modu geçtim 4k 120 FPS verir 5090 sistem, ayrıca ultra ayarlarda. Tabii tercih meselesi, bir şey diyemem. Ben olsam hem konsol, hem de 5090 sistem alırdım. Madem umursamadan harcıyoruz, niye biriyle sınırlı kalalım?Hayatımda neredeyse hiç mod kurmadım. İngilizce konusunda sorunum olmadığı için 6750 XT sistemim varken bile üşengeçlikten Türkçe yama kurmuyordum. Çoğu zaman İngilizce altyazıları bile okumuyorum, oyunun dili ağır değilse ve ağır aksanlar, şiveler yoksa seslendirmelerden anlıyorum.
Maddi olarak da çalışmaya başladığımdan beri problem çekmiyorum. PS3 zamanında da çekmiyordum, peder bey sağ olsun sağlam geliri vardı o zamanlar, 60 dolardan çıktığı gibi oyunları alabiliyordum.
Saydıklarınızın hepsi güzel avantajlar, illaki seveni vardır, kullananı vardır, maddi olarak PS tarafına gücü yetmeyeni vardır ama şahsi olarak benim umurumda değiller, kullanmıyorum/param var![]()
- Makaleler
- 3
Kardeşim, oyuna 3000 TL verecek para olması GPU'ya 150 bin TL verecek paranın da olduğu anlamına mı geliyor senin nezdinde?Para her şeyi çözüyormuş bunu anlamış olduk. Yine de zengin olsam 5090 sistem dizer, yine TV ye bağlardım. Yama ve modu geçtim 4k 120 FPS verir 5090 sistem, ayrıca ultra ayarlarda. Tabii tercih meselesi, bir şey diyemem. Ben olsam hem konsol, hem de 5090 sistem alırdım. Madem umursamadan harcıyoruz, niye biriyle sınırlı kalalım?
Sıfırdan konsol alsan oyunun yok, 30 tane 3.500 TL oyun zaten 105k para yapıyor. Öyle bir yazdın ki zenginsin sandım, 5090 sistemi geçelim o zaten son durak. 5080 da aynı işlevi 25 FPS daha az vererek yapıyor. 30 tane AAA oyun bu kadar tutuyor. Yanında diğer oyunlarda yok tabii. Çerezlik oyunları ve AA oyunları da saysan masraf 160k yı bulur konsolda.Kardeşim, oyuna 3000 TL verecek para olması GPU'ya 150 bin TL verecek paranın da olduğu anlamına mı geliyor senin nezdinde?Sigaraya da ayda 3000 TL para veriyorum, gidip 5090 mı alayım?
Önüme ilk gelen 5080 sisteme bakıyorum 145k fiyatı var. Ps5 pro (40k) + 30 oyun masrafı (105k) zaten toplam 5080 sistem parası yapıyor. İstesen daha ucuza da 5080 sistem bulursun ben tek de bunu buldum.
MIRANA-5080 / AMD Ryzen 7 9800X3D TRAY / GALAX GeForce RTX 5080 EX Gamer 1-Click OC 16GB / 32GB RAM / 1TB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
MIRANA-5080 sistem tavsiyesi AMD Ryzen 7 9800X3D ve GALAX RTX 5080 ekran kartı ile üst seviye oyun deneyimi için tasarlandı.
Blackraven
Üstün
Sıfırdan konsol alsan oyunun yok, 30 tane 3.500 TL oyun zaten 105k para yapıyor. Öyle bir yazdın ki zenginsin sandım, 5090 sistemi geçelim o zaten son durak. 5080 da aynı işlevi 25 FPS daha az vererek yapıyor. 30 tane AAA oyun bu kadar tutuyor. Yanında diğer oyunlarda yok tabii. Çerezlik oyunları ve AA oyunları da saysan masraf 160k yı bulur konsolda.
Sırf argümanınızı güçlendirmek için gerçekçi olmayan bir yaklaşım sergilemişsiniz. 30 tane oyun 105k para yapmıyor. En başta PS+ zaten hayvan gibi oyun veriyor hadi onu oynamadın PS mağazasında uyguna alabileceğin aşırı fazla oyun var. Sekiro ₺250, eski Resident Evil oyunları fiyatları değişmek ile beraber 150-500 arası. GOTY clair obscure ₺1.400, kcd 2 ₺1.250, avatar ₺700.. Lost judgment ve judgement fiyatlarını hatırlamıyorum ama onlarda sudan ucuzdu. Bunun dışında Helldivers 2, FIFA, BF6 gibi alıp yüzlerce saat oynayacağın oyunlar ₺1.500 civarında.
Kısaca konsol alan birisi aşağı yukarı ₺10.000 direkt harcayıp bayağı aylarca doya doya oynayabileceği bir kütüphane oluşturabiliyor.
Zaten 30 oyun ₺3.500 mantığı şurada patlıyor sen niye her çıkan AAA oyunu çıktığı gibi alasın ki? Siz korsan oynuyorsunuz(ha hesap paylaşımı ha korsan) maddi yükümlülükten kaçıyorsunuz ama PC oyuncularının çoğu hiçbir oyunu çıktığı gibi almaz zaten. Konsol oyuncuları da genel olarak bunu yapmaz. Eldeki zengin ve uygun fiyatlı oyun haznesini oynarsın, sonra çıkan AAA oyunlar bir süre sonra %50-75 indirime girdiği zaman alır oynarsın.
Eğer her oyunu çıktığı gibi alıyorsan PS ile PC arasında fiyat farkı zaten oluşmuyor. Siz etik dışı bir olay olan korsan kullanımını denkleme soktuğunuz zaman PC daha ekonomik duruma giriyor.
Edit: Hadi her şeyi geçtim hesap paylaşımı ile konsolda da istediğiniz oyunu alıp oynayabilirsiniz.
Son düzenleme:
Sırf argümanınızı güçlendirmek için gerçekçi olmayan bir yaklaşım sergilemişsiniz. 30 tane oyun 105k para yapmıyor. En başta PS+ zaten hayvan gibi oyun veriyor hadi onu oynamadın PS mağazasında uyguna alabileceğin aşırı fazla oyun var. Sekiro ₺250, eski Resident Evil oyunları fiyatları değişmek ile beraber 150-500 arası. GOTY clair obscure ₺1.400, kcd 2 ₺1.250, avatar ₺700.. Lost judgment ve judgement fiyatlarını hatırlamıyorum ama onlarda sudan ucuzdu. Bunun dışında Helldivers 2, FIFA, BF6 gibi alıp yüzlerce saat oynayacağın oyunlar ₺1.500 civarında.
Kısaca konsol alan birisi aşağı yukarı ₺10.000 direkt harcayıp bayağı aylarca doya doya oynayabileceği bir kütüphane oluşturabiliyor.
Zaten 30 oyun ₺3.500 mantığı şurada patlıyor sen niye her çıkan AAA oyunu çıktığı gibi alasın ki? Siz korsan oynuyorsunuz(ha hesap paylaşımı ha korsan) maddi yükümlülükten kaçıyorsunuz ama PC oyuncularının çoğu hiçbir oyunu çıktığı gibi almaz zaten. Konsol oyuncuları da genel olarak bunu yapmaz. Eldeki zengin ve uygun fiyatlı oyun haznesini oynarsın, sonra çıkan AAA oyunlar bir süre sonra %50-75 indirime girdiği zaman alır oynarsın.
Eğer her oyunu çıktığı gibi alıyorsan PS ile PC arasında fiyat farkı zaten oluşmuyor. Siz etik dışı bir olay olan korsan kullanımını denkleme soktuğunuz zaman PC daha ekonomik duruma giriyor.
Edit: Hadi her şeyi geçtim hesap paylaşımı ile konsolda da istediğiniz oyunu alıp oynayabilirsiniz.
Ben elimde bu var önce onu bitireyim şeklinde değil de, o gün hangi oyunu oynamak içimden geliyorsa onu oynuyorum. AAA oyunları daha çok oynadığımdan kendim örnekledim, indirim beklemek de benim pek istemediğim bir mevzu. Çünkü direkt %70-80 indirim olmuyor. Yavaş yavaş indirimin miktarı artıyor. PS5 alacak birinin ilk oynamak isteyeceği oyunlar GoW serisi, The Last of Us serisi, Uncharted, Spider-Man vs olacağından 10k bütçenin yeteceğini düşünmüyorum. Ama bir oyun alırım 2 ay onunla takılırım diyorsan evet konsol mantıklı olabilir.
Hesap paylaşımı konsolda riskli diye duydum ama emin değilim, bilmediğim bir konu. PC de sorun olmuyor.
Epic Games, Amazon, Microsoft Store bedava veya ucuza oyun verdiği için kütüphane olarak PC katlar. Konsol da güzel ama PC gerek F/P, gerekse çeşitlilik olsun biraz daha iyi ve genele hitap ediyor (yurt dışı hariç)
Oynayacağın oyuna, kullanacağın ortama, kişiye göre vs değişebilir yine. Yurt dışında 60 dolar bir oyuna bir şekilde verirsin de, burada 3.500 TL çok bence.