loewry

Becerikli
Altyapısal değil sorun öncelikle. 500M ileride cadde üstünde iş yerimiz var, 7 yıl önce burada altyapı olmadığı için iş yerimize bağlatıp oradan 2 adet 300Mbps hıza kadar destekli sağlam routerler ile alıcı-verici mantığında internet kullanıyoruz.

Gündüzleri oyunlarda pingim 20msden anlık 100'e çıkıp düşüyor bu da paket kaybı yapıyor. Geceleri ise hiç olmuyor bu sorun 1 kere bile olmuyor. Routerlerden değişebileceğim bir ayar var mıdır? Sinyal gücü -50 dB, noise strenght -90dB, SNR 42 dB, transmit ccq 99 gözüküyor. Bu değerler nasıl?

Aldığınız değerler bu kesilmeler sırasında olan değerler mi? Yoksa akşam saatindeki sıkıntısız değerler mi? İki cihaz arasında inşaat olduysa veya arada parazite sebep olabilecek sinyal sayısı artmış olabilir.

Aldığınız değerler bu kesilmeler sırasında olan değerler mi? Yoksa akşam saatindeki sıkıntısız değerler mi? İki cihaz arasında inşaat olduysa veya arada parazite sebep olabilecek sinyal sayısı artmış olabilir.

Şu anki değerler. Gece 0 paket kaybı olduğunda yine bakarım, hocam önünü kapatacak bir inşaat yok. Gece sorun olmayıp gündüz oluyorsa sinyalle alakalı bir sorun var belli ki. Bunu düzeltebileceğim bir frekans ayarı vb var mı?

Şu anki değerler. Gece 0 paket kaybı olduğunda yine bakarım, hocam önünü kapatacak bir inşaat yok. Gece sorun olmayıp gündüz oluyorsa sinyalle alakalı bir sorun var belli ki. Bunu düzeltebileceğim bir frekans ayarı vb var mı?
Maalesef yapabileceğiniz bir ayar bilmiyorum. Ama günün belirli saatlerinde (özellikle gecikmenin yüksek ve hiç olmadığı saatlerde) bu değerleri not alın. Böylece değerleri karşılaştırıp bir sonuca varabiliriz belki.

Maalesef yapabileceğiniz bir ayar bilmiyorum. Ama günün belirli saatlerinde (özellikle gecikmenin yüksek ve hiç olmadığı saatlerde) bu değerleri not alın. Böylece değerleri karşılaştırıp bir sonuca varabiliriz belki.
Paket kaybı olmadığı zamandan bir SS aldım, gece aşağı yukarı aynı değerler.

IMG_8273.webp

Son düzenleyen: Moderatör: