Hocam, sizi severim ama Kuzey Kore güzellemesi yapmaya pek gerek yok. Haberlerin doğruluğu ya da yanlışlığı durumunu bilmiyorum, ama yüksek oranda bu tür olayların yaşandığını düşünüyorum çünkü yeterli ortam var. Konu ile ilgili resim var aslında ama doğru mudur bilmiyorum. Kuzey Kore tarafı doğru mu yoksa yalan mı diye sorulursa, yüksek ihtimalle yalan diyecektir. Doğru diyecek halleri yok.
Kuzey Kore küçük, şartları kısıtlı, Kore Savaşı'ndaki ağır bombardıman sebebiyle %80'i yıkılmış bir ülke. İstesem de güzelleyemem. "Bu imkanlarla yine iyi gelmişler" derim en fazla.

"Yeterli ortam var" kısmına katılıyorum, ön yargı duyma hususunu da anlayabiliyorum. Ama bunun fazlasına, ister istemez kara propaganda demek de yanlış değil.

Güzel bir ülke fakat sevdalılarını görünce soğumuyorum diyemem. Nötr diyorum o yüzden.

Aşırı kapitalist bir ülke. Hakkı olmamasına rağmen Kıbrıs'ta bir ara doğal gaz çıkartma faaliyetlerinde bulunup bize zarar vermişlerdir. Sözde özgür bir ülke olmasına rağmen komünizm yasak. Halk doğu toplumu olduğundan hala baskıcı ve otoriter. NATO'ya girmek uğruna yardım ettik. Stalin'in tehditkar politikası olmasa ve lenin gibi bize sıcak davransa NATO'ya sığınmak zorunda kalmazdık ve bu Güney Kore maceramız hiç olmayacaktı. Ayrıca Samsung şu bataryalarını ve işlemcilerini düzeltsin 4 saatte şarjı biten telefon mu olur? Günümüzde popüler kültür denen rezaletin çoğu bu ülkeden çıkmadır. Amerikan kuklası olmalarını saymıyorum bile.

Stalin'in tehditkar politikası olmasa

Biz başından beri NATO'ya girmek istiyorduk zaten. Stalin, bahanesi oldu.

Biz başından beri NATO'ya girmek istiyorduk zaten. Stalin, bahanesi oldu.
Başımızda sağ görüşlü insanlar olması ve bizde sanayileşme olmadığı için o zamanlar işçi sınıfı da yoktu adamakıllı. Toprak sahipleri ülke yönettiği için elbette dediğin doğru. Ama Stalin o bahaneyi vermeseydi en azından haksız duruma düşmezdi. Ben tehditkar politika derken sadece kars ardahandan bahsetmiyorum. Boğazlardan hak talep ediyordu. Ayrıca bütün doğu avrupa ülkelerini uydusu yapmış ve hiçbirine adamakıllı yardım etmeyip aksine onları sömürmesi iyice komünizmin imajını zedeledi ve diğer ülkelerde anti komünist propagandaya neden olmuştur. Bundan bizde nasiplendik.

Ama Stalin o bahaneyi vermeseydi en azından haksız duruma düşmezdi.
Katılıyorum. Attığım linkte de buna benzer cümleler kuruyorum zaten.
Ben tehditkar politika derken sadece Kars, Ardahan'dan bahsetmiyorum. Boğazlar'dan hak talep ediyordu.
Üs kurulması talebi olmalı bu. Şu an ABD'nin üsleri ile dolup taşıyor ülke. Sağcı üsler, solcu üslere tercih edilmiş diyebilir miyiz? :hehehe:

Anti-emperyalistler olarak ikisine de karşı çıkılmalı tabii, buna lafım yok.
Ayrıca bütün Doğu Avrupa ülkelerini uydusu yapmış ve hiç birine adamakıllı yardım etmeyip aksine onları sömürmesi iyice komünizmin imajını zedeledi ve diğer ülkelerde anti komünist propagandaya neden olmuştur. Bundan bizde nasiplendik.
Rusya dahil çoğu savaşta harap olmuş ülkeler bunlar yanlışım yoksa. Katılıyorum.

Stalin belirli naneler yedi, yine de yediği nanelerin; NATO'nun ağzında gevelediği VapoRub'ların yanında esamesi okunmuyor. Her yiğidin yoğurt yiyişi de farklı oluyor tabii işin sonunda. 20 milyon adam kaybetmiş sosyalistlerin etkisi de gücü de zayıf oluyor.