Evde egzersiz yapmak yerine arkadaşlarıyla dışarıda basketbol oynaması onun için çok daha faydalı bir aktivite olur.
Adam kilo vermek istiyor. Arkadaşlarla dışarıda basketbol oynayarak kiloyu nasıl verecek? Arada sırada oynayarak kilo verebilir mi? Düzenli olarak idman yaparsa ancak faydası olur gibi geliyor.

Ben 6 yaşından beri basketbol oynuyorum. İnan arkadaşa ihtiyacın yok. Sahaya gidince yeni insanlarla tanışıyorsun zaten. Hiç kimse olmadığında da tek başına oynarsın. Tabii sen kendi seveceğin bir spor dalı seç. Kulaklık takıp sahilde veya yürüyüş yollarında koş, bisiklet sür. İnan temiz havada spor yapman evde egzersiz yapmandan daha iyi olur. Diyet olayını da nasıl yapıyorsun bilmiyorum fakat kendini sakın aç bırakma. Sağlıklı beslen sadece. Bunlar benim kendi fikrim siz daha iyi bilirsiniz tabii.
Hocam pek sahil falan yok Alaşehir'de yaşıyorum çok takılacak mekan yok.

Yok hocam aç bırakmak değil. Sanki midem küçülmüş gibi çok yiyemiyorum artık. 2 Öğün besleniyorum aralarda meyve tüketiyorum.

Spora yönlenme konusunda size hak veriyorum hocam. Ama egzersiz dediğiniz olayla vücut geliştirme ayrı konular. Egzersizi, sporu hayatında bir yere koyarsa ve bu şekilde devam ederse çok daha sağlıklı, fit biri olacaktır hayatı boyunca.
Evet farkındayım. Sadece çevremdeki örneklerden yola çıkarak söyleyebilirim ki genelde 13-14 yaş grupları kötü yönlendirme veya motivasyon eksikliği sebebiyle bu yola internetteki egzersizlerle başlayıp vücut geliştirmeye yöneliyor. Bilinçsiz şekilde yaptıkları antrenmanlar da onlara ileride olumsuz şekilde geri dönüyor. Böyle şeyleri düşünmek yerine dediğim spor dalları ile ilgilenmek daha mantıklı bence. Tabii bunlar benim fikrim sadece yoksa basit egzersizlerin bir zararı olduğunu söylemedim.
Adam kilo vermek istiyor. Arkadaşlarla dışarıda basketbol oynayarak kiloyu nasıl verecek? Arada sırada oynayarak kilo verebilir mi? Düzenli olarak idman yaparsa faydası olur ancak gibi geliyor.
Basketbol oynamak saatte 600 civarı kalori yaktırıyor. Yüzme ve koşmayla beraber en çok yağ yaktıran kardiyo türü. Ben de o yaşlarda kiloluydum ve basketbol sayesinde kilo verdim hocam. O yüzden önerdim zaten arkadaşa.

Hocam pek sahil falan yok Alaşehir'de yaşıyorum çok takılacak mekan yok.

Yok hocam aç bırakmak değil. Sanki midem küçülmüş gibi çok yiyemiyorum artık. 2 Öğün besleniyorum aralarda meyve tüketiyorum.
Sorun yok o zaman. Sadece günlük aldığınız kalori miktarını bazal metabolizmanızın yakacağından biraz daha az alın, bol sebze tüketin. Kalori açığı oluşturarak kilo verirsiniz zaten. Bazıları kilo vereceğim diye günde 300-400 kalori alarak kendine zarar veriyor onu sakın yapmayın. Gelişme çağındasınız zaten.

Son düzenleme:
Evet farkındayım. Sadece çevremdeki örneklerden yola çıkarak söyleyebilirim ki genelde 13-14 yaş grupları kötü yönlendirme veya motivasyon eksikliği sebebiyle bu yola internetteki egzersizlerle başlayıp vücut geliştirmeye yöneliyor. Bilinçsiz şekilde yaptıkları antrenmanlar da onlara ileride olumsuz şekilde geri dönüyor. Böyle şeyleri düşünmek yerine dediğim spor dalları ile ilgilenmek daha mantıklı bence. Tabii bunlar benim fikrim sadece yoksa basit egzersizlerin bir zararı olduğunu söylemedim.

Basketbol oynamak saatte 600 civarı kalori yaktırıyor. Yüzme ve koşmayla beraber en çok yağ yaktıran kardiyo türü. Ben de o yaşlarda kiloluydum ve basketbol sayesinde kilo verdim hocam. O yüzden önerdim zaten arkadaşa.

Sorun yok o zaman. Sadece günlük aldığınız kalori miktarını bazal metabolizmanızın yakacağından biraz daha az alın, bol sebze tüketin. Kalori açığı oluşturarak kilo verirsiniz zaten. Bazıları kilo vereceğim diye günde 300-400 kalori alarak kendine zarar veriyor onu sakın yapmayın. Gelişme çağındasınız zaten.
Tamamdır hocam sağolun. Daha yorum yazmanıza gerek yok konu ok.