Birde diyetin herhangi bir zararı olur mu?
Önceden günlük 1200-1300 kalori alıyordum artık 800-1000 kalori arası alıyorum

Günlük 30 dakika spor yapmanı öneririm dostum. Ayrıca sağlıklı beslen, ideal kilona ulaşacaksın 😉
Sağ ol hocam 10dk ile başlasam sonradan artırarak gitsem bir sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yanlış bilgi. Büyüdükçe tüketme kapasitesi de artacağı için büyük ihtimalle büyümesine paralel şekilde kilo da alacak.

Adamakıllı sporunu yapsın, bu işi küçüklükten halletsin. Boş yönlendirme yapmayın.
Arkadaşın yaş grubu için bu tür egzersizler yerine futbol, basketbol, yüzme gibi sporlar öneriliyor. Erken yaşta kafayı egzersizle veya vücut geliştirmeyle bozarsa ileride olumsuzluklar yaşayabilir. Yemek bozukluğu da cabası. Ki arkadaş diyet yaptığını da söylüyor. Hayatının en güzel dönemlerinde diyet, egzersiz düşünmesin. Sağlıklı olsun fakat bunu eğlenerek sağlasın. Evde egzersiz yapmak yerine arkadaşlarıyla dışarıda basketbol oynaması onun için çok daha faydalı bir aktivite olur. Aynı zamanda da sosyalleşir.

10 dakikanın faydasını görmezsin ama dediğin gibi olabilir. Yavaş yavaş arttırabilirsin.
Bir şeyi bir anda arttırınca vücut çok yoruluyor. Ben normalde 10-15 dakika olan yürüme süremi bir anda 1 saate çıkardım. 3-4 gün devam ettirdim, sonra pes ettim. Ayaklarım hep su topladı. 1-2 gün boyunca ayaklarım ağrıdı.

Arkadaşın yaş grubu için bu tür egzersizler yerine futbol, basketbol, yüzme gibi sporlar öneriliyor. Erken yaşta kafayı egzersizle veya vücut geliştirmeyle bozarsa ileride olumsuzluklar yaşayabilir. Yemek bozukluğu da cabası. Ki arkadaş diyet yaptığını da söylüyor. Hayatının en güzel günlerinde diyet, egzersiz düşünmesin. Sağlıklı olsun fakat bunu eğlenerek sağlasın. Evde egzersiz yapmak yerine arkadaşlarıyla dışarıda basketbol oynaması onun için çok daha faydalı bir aktivite olur. Aynı zamanda da sosyalleşir.
Hocam, sağolun ama neredeyse tüm arkadaşlarım tatilde ondan dolayı takılacak biri malesef yok.

Arkadaşın yaş grubu için bu tür egzersizler yerine futbol, basketbol, yüzme gibi sporlar öneriliyor. Erken yaşta kafayı egzersizle veya vücut geliştirmeyle bozarsa ileride olumsuzluklar yaşayabilir. Yemek bozukluğu da cabası. Ki arkadaş diyet yaptığını da söylüyor. Hayatının en güzel günlerinde diyet, egzersiz düşünmesin. Sağlıklı olsun fakat bunu eğlenerek sağlasın. Evde egzersiz yapmak yerine arkadaşlarıyla dışarıda basketbol oynaması onun için çok daha faydalı bir aktivite olur. Aynı zamanda da sosyalleşir.

Spora yönlenme konusunda size hak veriyorum hocam. Ama egzersiz dediğiniz olayla vücut geliştirme ayrı konular. Egzersizi, sporu hayatında bir yere koyarsa ve bu şekilde devam ederse çok daha sağlıklı, fit biri olacaktır hayatı boyunca.

Hocam, sağolun ama neredeyse tüm arkadaşlarım tatilde ondan dolayı takılacak biri malesef yok.
Ben 6 yaşından beri basketbol oynuyorum. İnan arkadaşa ihtiyacın yok. Sahaya gidince yeni insanlarla tanışıyorsun zaten. Hiç kimse olmadığında da tek başına oynarsın. Tabii sen kendi seveceğin bir spor dalı seç. Kulaklık takıp sahilde veya yürüyüş yollarında koş, bisiklet sür. İnan temiz havada spor yapman evde egzersiz yapmandan daha iyi olur. Diyet olayını da nasıl yapıyorsun bilmiyorum fakat kendini sakın aç bırakma. Sağlıklı beslen sadece. Bunlar benim kendi fikrim siz daha iyi bilirsiniz tabii.