Evet farkındayım. Sadece çevremdeki örneklerden yola çıkarak söyleyebilirim ki genelde 13-14 yaş grupları kötü yönlendirme veya motivasyon eksikliği sebebiyle bu yola internetteki egzersizlerle başlayıp vücut geliştirmeye yöneliyor. Bilinçsiz şekilde yaptıkları antrenmanlar da onlara ileride olumsuz şekilde geri dönüyor. Böyle şeyleri düşünmek yerine dediğim spor dalları ile ilgilenmek daha mantıklı bence. Tabii bunlar benim fikrim sadece yoksa basit egzersizlerin bir zararı olduğunu söylemedim.
Basketbol oynamak saatte 600 civarı kalori yaktırıyor. Yüzme ve koşmayla beraber en çok yağ yaktıran kardiyo türü. Ben de o yaşlarda kiloluydum ve basketbol sayesinde kilo verdim hocam. O yüzden önerdim zaten arkadaşa.
Sorun yok o zaman. Sadece günlük aldığınız kalori miktarını bazal metabolizmanızın yakacağından biraz daha az alın, bol sebze tüketin. Kalori açığı oluşturarak kilo verirsiniz zaten. Bazıları kilo vereceğim diye günde 300-400 kalori alarak kendine zarar veriyor onu sakın yapmayın. Gelişme çağındasınız zaten.