Forest6

Gelişen
Günlük klasik beslenmede veya diyet yaparken meyvelerden alınan şeker dışında bütün şeker alımını bırakmak sizce doğru mu? Bu konularda dikkat edenler genel olarak nasıl yapıyorlar? Hadi çay, kahve şekersiz içildi diyelim peki hiç mi 1 tatlı, 1 çikolata falan yemiyorsunuz? Ekmeği hiç mi yemiyorsunuz veya sadece tam buğdaylı falan mı yiyorsunuz? Yemeklerde tuz olayını nasıl kullanıyorsunuz? Tuzu kullanımını iyice azaltıyor musunuz ve farklı farklı tuzlar var mış hangisini seçiyorsunuz?

Mesela haftada 2 kere tatlı yendi diyelim ama bunun karşılığında hafta boyunca belirli süre yürüyüş yapılsa bu durumu dengelemez mi?

Mesela bazı kuruyemişler çok yağlı diyorlar ama bunlar faydalı yağlar değil mi? Ünlü bir doktor canlı yayında avuç avuç kuru yemiş yiyordu eğer yanlış hatırlamıyorsam. Ben anlamadım yani doğru bilgileri kimden alacağım çünkü çok farklı bilgiler var.

Günlük klasik beslenmede veya diyet yaparken meyvelerden alınan şeker dışında bütün şeker alımını bırakmak sizce doğru mu? Bu konularda dikkat edenler genel olarak nasıl yapıyorlar? Hadi çay, kahve şekersiz içildi diyelim peki hiç mi 1 tatlı, 1 çikolata falan yemiyorsunuz? Ekmeği hiç mi yemiyorsunuz veya sadece tam buğdaylı falan mı yiyorsunuz? Yemeklerde tuz olayını nasıl kullanıyorsunuz? Tuzu kullanımını iyice azaltıyor musunuz ve farklı farklı tuzlar var mış hangisini seçiyorsunuz?

Mesela haftada 2 kere tatlı yendi diyelim ama bunun karşılığında hafta boyunca belirli süre yürüyüş yapılsa bu durumu dengelemez mi?

Mesela bazı kuruyemişler çok yağlı diyorlar ama bunlar faydalı yağlar değil mi? Ünlü bir doktor canlı yayında avuç avuç kuru yemiş yiyordu eğer yanlış hatırlamıyorsam. Ben anlamadım yani doğru bilgileri kimden alacağım çünkü çok farklı bilgiler var.

Kalori açığı oluştur. Meyvede ye. Vücudun her şeye ihtiyacı var. Tabii fazla mal göz çıkarabilir. Şekersiz kahve, şekersiz kola ve soda vs iyi olur. Meyve suyu vs uzak dur. Protein alacağın şeylere yönel. Protein tok tutar.

Yağ ve protein olmazsa olmaz. Yediğin şeylere daha çok kalori hesaplaması ile bakmak diyete daha çok fayda edebilir.

Hepsine tek tek cevap vereyim. Ben şahsen hepsini tek tek araştırıp düzenli diyet yapan birisiyim. Yanlışlarım illaki olabilir.
Günlük klasik beslenmede veya diyet yaparken meyvelerden alınan şeker dışında bütün şeker alımını bırakmak sizce doğru mu?
Fruktoz ve karbonhidratlar ile vücut glikoz ihtiyacını karşılayabilir.
Hadi çay, kahve şekersiz içildi diyelim peki hiç mi 1 tatlı, 1 çikolata falan yemiyorsunuz?
Kendini bu kadar kısıtlamana gerek yok. Insan vücudu öyle bir mekanizmadır ki tekrarı sık olmayan hasarları tolere edebilir.
Ekmeği hiç mi yemiyorsunuz veya sadece tam buğdaylı falan mı yiyorsunuz?
Kalori ihtiyacın kadar yediğin sürece bir önemi yok benim için.
Yemeklerde tuz olayını nasıl kullanıyorsunuz?
Tuz alımı günlük 1 çay kaşığını geçmemeli.
Tuzu kullanımını iyice azaltıyor musunuz ve farklı farklı tuzlar var mış hangisini seçiyorsunuz?
Vücudun tuza ihtiyacı var. Farklı tuzlarında bir olayı yok. Dümdüz iyotlu sofra tuzu en iyi seçenektir.
Günlük kalorinize bağlı. 1500 kalori alıp 1300 kalori yakıyorsanız kilo alirsiniz. 1600 kalori yakarsaniz kilo verirsiniz. Matematik basit.
Mesela bazı kuruyemişler çok yağlı diyorlar ama bunlar faydalı yağlar değil mi?
Her şeyi dozunda alırsan yararını fazlasıyla görürsün. Kuruyemişler genelde iyi bir yağ çeşididir.

Özellikle eğer erkeksen kuru yemiş yemek çok önemli, sağlıklı yağlar testesterona büyük katkı sağlar.

Şeker konusunda çok kasmak seni daha takıntılı yapabilir tüketimde, en iyisi zamanla dediğin gibi çay, kahve ve meşrubatlarda şekeri minimum et onun dışında yediğin şekerleri meyve dahi olsa uykudan 3 4 saat öncesinde tüketmiş ol gece kan şekerin yüksek olmasın uyku kaliteni azaltır.

Meyve tüketiminde pek zarar gelmez ama dikkatli olmak lazım, şekeri sağlıksız değil ancak sağlıklı deyipte bir oturuşta 6 7 portakal yeme yani.

Şeker mevzusunu fazla kafana takma, ara sıra kaçamak yaparsın tatlı tüketirsin olur öyle şeyler ama gidip de sağlıklı diye yarım kilo elma yeme.

Mesela ben çikolata severim ama artık çoğu çikolatanın içeriği rezalet, kimyasaldan ibaret. Canım çikolata çekerse Züber tercih ediyorum, içeriği öbür paketli gıdalara göre dâhâ temiz ve kaliteli.
Paketin arkasına bir bakıyorum palm yağı, devamında envai çeşit tatlandırıcı ve kimyasal, buna para mı vereceğim?

Vücut için yine yağ, protein ve karbonhidrat alımı da önemli.
Zeytin, zeytinyağı, avokada, fıstık-ceviz/kuruyemiş gibi yağ kaynaklarını tüketebilirsin, hormon dengesi ve beyin sağlığın için kaliteli yağ tüketmek önemli, yanına biraz da protein, çiçek.

Şeker mevzusunu fazla kafana takma, ara sıra kaçamak yaparsın tatlı tüketirsin olur öyle şeyler ama gidip de sağlıklı diye yarım kilo elma yeme.

Mesela ben çikolata severim ama artık çoğu çikolatanın içeriği rezalet, kimyasaldan ibaret. Canım çikolata çekerse züber tercih ediyorum, içeriği öbür paketli gıdalara göre dâhâ temiz ve kaliteli.
Paketin arkasına bir bakıyorum palm yağı, devamında envai çeşit tatlandırıcı ve kimyasal, buna para mı vereceğim?

Vücut için yine yağ, protein ve karbonhidrat alımı da önemli.
Zeytin, zeytinyağı, avokada, fıstık-ceviz/kuruyemiş gibi yağ kaynaklarını tüketebilirsin, hormon dengesi ve beyin sağlığın için kaliteli yağ tüketmek önemli, yanına biraz da protein, çiçek.

Züberede fazla güvenmemek lazım hocam. Tabii canımız çekince ötekilerden çok daha iyi bir alternatif ancak mevye oranı belirtmeme gibi açıkları var maalesef, devamlı tüketim yerine canınız çok çekerse tüketilebilir dediğiniz gibi.

Züberede fazla güvenmemek lazım hocam. Tabii canımız çekince ötekilerden çok daha iyi bir alternatif ancak mevye oranı belirtmeme gibi açıkları var maalesef, devamlı tüketim yerine canınız çok çekerse tüketilebilir dediğiniz gibi.
Bu kötünün iyisi, en azından içeriği belli. Meyve sularını, limonataları, enerji içeceklerini n'apacağız hocam? Meyve suyunun içinde meyve yok, dur dâhâ iyisi de var muzlu gofretin içinde muz yok. 😂
Raftan aldığım alkolün içeriğine, marketteki öbür ürünlerin hepsindan dâhâ çok güveniyorum, gidip de alkol için sağlıklı/yararlı demiyorum tâbi, nasıl bir devire denk geldik şaka gibi.

Bu kötünün iyisi, en azından içeriği belli. Meyve sularını, limonataları, enerji içeceklerini n'apacağız hocam? Meyve suyunun içinde meyve yok, dur dâhâ iyisi de var muzlu gofretin içinde muz yok. 😂
Raftan aldığım alkolün içeriğine, marketteki öbür ürünlerin hepsindan dâhâ çok güveniyorum, gidip de alkol için sağlıklı/yararlı demiyorum tâbi, nasıl bir devire denk geldik şaka gibi.

Gerçekten bu kadar rahat bir şekilde satış yapabilmeleri üzücü her sene gittikçe daha da kötüleştiriyorlar maliyet azaltmak için yaptıkları kimyasal çalışmaların haddi hesabı yok.