İnan seni ben 9'a katlarım bilgi konusunda.

iPad'in emulator desteği herhangi bir Android tabletin yanından geçemez.

DeX mode denilen şey ile çoklu pencerenin içinden geçip multitasking'i köküne kadar sömürebilirsiniz.

Air 5'te bir soğutma desteği yok. Kararlı yüksek performans çalışma imkanı da yok
Hani sadece dizi izleyip resim çizecek birisinden bahsediyorduk? Emulator desteğine mi geldik şimdi? 🥲

Emulator konusunda Apple politikasını değiştirdi ve emulatorler gelmeye başladı yavaş yavaş. Apple her zamanki gibi geç yapacak ama tam yapacak bunu bilmeyeniniz yoktur.

Bilgisayar kullanmak isteyen bilgisayar kullansın. Arkadaşın ihtiyacı bir tablet ve iPadOS multitasking yetenekleri çok geniş. 3-4 parmağını kullanarak yapamayacağın şey yok resmen cihazda. Bir de üstüne klavye falan alırsa MacBook deneyimine yakın bir şeye dönüşüyor cihaz.

@Elma ısıran
Dizi izleyen birisinden bahsediyorsak sen niye M1 M1 M1 diye konuşuyorsun o zaman? Sen argüman sundun ben de karşıtladım, bu kadar basit. Hız konusunda isterse iPad 9 alsın, hepsi yeterli. Hatta yılarca yeterli.

Emulator konusunda istedigi politikayı yapsın, yine Android kanadına yetişemez. Çok geç kaldı ki OS zaten pek buna müsait değil.

iPad OS'u bırak, MacOS'un bile pencere yönetimi Android kadar iyi değil 😆 Multitasking yapacaksa uzak dursun iOS'tan. Rezil çünkü.

Dizi izleyen birisinden bahsediyorsak sen niye M1 M1 M1 diye konuşuyorsun o zaman?
Çünkü arkadaşın tableti en az 8 yıl verimli şekilde kullanabilmesini istiyorum. Parasını hakkıyla harcasın istiyorum bizim öneri verirken görevimiz bu.

Gün gelir o cihazda iş yapmak ister, farklı amaçlarla kullanmak ister. Yapay zeka kullanmak ister örneğin.

iPad OS'u bırak, MacOS'un bile pencere yönetimi Android kadar iyi değil 😆 Multitasking yapacaksa uzak dursun iOS'tan. Rezil çünkü.
Gerçekten deneyimden çok uzak bir yorum. Bunu hiç bilmeyen birine anlatmak çok uzun sürer. Tüm profesyoneller macOS diye sayıklıyorken, ajanslar Mac laboratuvarları ve ekosistemi kuruyorken bu dediğin kaale alınır gibi değil gerçekten.

Çünkü arkadaşın tableti en az 8 yıl verimli şekilde kullanabilmesini istiyorum. Parasını hakkıyla harcasın istiyorum bizim öneri verirken görevimiz bu.

Gün gelir o cihazda iş yapmak ister, farklı amaçlarla kullanmak ister. Yapay zeka kullanmak ister örneğin.
Ee, S9 ile iş yapamayacak mı 🥸

Gerçekten deneyimden çok uzak bir yorum. Bunu hiç bilmeyen birine anlatmak çok uzun sürer. Tüm profesyoneller macOS diye sayıklıyorken, ajanslar Mac laboratuvarları ve ekosistemi kuruyorken bu dediğin kaale alınır gibi değil gerçekten.

5:46'ya bak bakalım.

Ee, S9 ile iş yapamayacak mı 🥸

5:46'ya bak bakalım.

Seçmece örnek atıyorsak sana binlerce örnek video atabilirim, Android’i kötüleyip MacOS’ü binlerce video ve yazıyla yüceltebilirim.

Sıkıldım dostum. Yazmayacağım artık. Konu dışına çıktık zaten iyice, konu sahibi okusun, kararını versin. Şimdiden tercihi hayırlı olsun.

İyi günler.

@Elma ısıran Ne yapacaksan yap banane, biri birinden iyi demedim ki. Pencere yönetimi ve multitasking konusunda sınıfta kalıyor dedim. Gayet seçmece örnek atacağım, genel MacOS deneyiminden bahsetmiyorum ki ben. Forumda MacOS'un Windows'tan iyi olduğuna 90 yerde falan söylemişimdir. Eğer pencere yönetiminden bahsediyorsak, çöp.

Eğer pencere yönetiminden bahsediyorsak, çöp.
Değil. Her güncelleme ile yeni yeni multitasking özellikleri ekleniyor sisteme. Bütün iş hayatı MacOS’un daha iyi olduğu konusunda birleşmişken nasıl bu kadar rahat “çöp” diyebiliyorsun? Tüm iş dünyası multitasking becerileri üzerinden dönüyor dünyada şu an.

Son düzenleme:
iPad'in en sevmediğim özelliği yanında kalem bulundurmaması. Bir kalemi 4-5 bin Türk lirası. Benim çoğunlukla kalem kullanmam gerekecek. Diğer tabletlerde (Samsung) yanında kalem barındırıyor. Benim amacım uzum ömürlü ders çalışmak, video-film izlemek, oyun oynamak. İleride yüksek lisans ve doktora için o tableti kullanmak istiyorum. Samsung FE modeli hakkında bilginiz var mı ? Samsung ve diğer markalar konusunda çok endişeliyim ve artık bana güven vermiyor. iPad Air almak istesem de maalesef bütçesi fazla ve kalemi olmayınca almak istemezken onun bir düşüğü olan iPad 10. nesil almam gerekecek. Belki de bu uçuk fiyatlar dolayısıyla tablet alamayacağım.

Önemli olan kullanımı, ömrü ve kullanan kişiye faydasıdır. İsterse 1000Hz veya 60Hz bir tablet olsun. 2-3 sene sonra tost olursa ne olacak? Burada önemli olan dayanıklılıktır. Ben Samsung veya Huawei markalarını çok seven birisi değilim. Telefon konusunda Samsung'u bırakıp Xiaomi geçiş yaptım ve gayet memnunum. Dayanıklı olması lazım ve bana fayda katması lazım. Yıllarca kullanabileceğim bir tablet varsa da o da iPad'dir.
O zaman iPad al. Kafanda kararlaştırmışsın zaten. Alabileceğin 3 model var zaten. Seç gitsin.