Haber konularında tarafsız olmayan haberler onaylanmasın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 4284
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 75
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    haber haberler
Bu yanlış alıntılama oldu.

Boş ver, kategoriyi engelle geç kafan rahat eder.
Haberlerin hepsi negatif şeyler zaten.

Halledip F5 basayım bir dedim ve sonra tepkim aşağıdaki gibi oldu. Özellikle o hayvanların başına kötü şeyler gelen haberleri gördükçe sinirlerim hopluyordu. Elbette dışlamak gibi olmasın kendilerini seviyorum fakat bir şey yapamadıktan sonra okuyup üzülmenin de bir anlamını göremiyorum.

Kullanıcı haberleri ve haber kategorisini takibi bırakıp göz ardı ettim, herkese tavsiyemdir.
Yok boşuna çabalıyorum daha böyle bir konuda bile "-" atıyorlar uğraşmayacağım daha fazla kime göre taraflı kime göre tarafsız yazmış birisi la taraflının kime göresi mı olur.

Yok boşuna çabalıyorum daha böyle bir konuda bile "-" atıyorlar uğraşmayacağım daha fazla kime göre taraflı kime göre tarafsız yazmış birisi la taraflının kime göresi mı olur.
Bal gibi de olur.

Son zamanlarda forumda insanların düşünce ve fikirlerine çok fazla müdahele edildiğini görüyorum...
Burada düşünceye müdahale yok bahse konunun haberle bir alakası bile yok.

Haber hakkında yorum yapıp zaten altında kaynak veriliyor. Kaynağa bakmamak sizin hatanız olur.
Konuyla hiçbir alakası yok benim dediğim konuda bir adamı eleştiren bir video ama eleştirilenin sonradan attığı video yok ayrıca konu sahibinin başlığı bile taraf tuttuğunu gösteriyor.

Haber konularıyla alakalı sürekli göndermeli konular açmak yerine direkt olarak konuyu açana söylerseniz daha iyi olur.
Açarsın bakarsın kullanıcı haberlerine üstünden 10 gün falanda geçmedi daha yeni bugün 2 dakika bakınca bulursunuz zaten.

@5707 Etiketledim ama genel konuşacağım, yanlış anlaşılmasın.
Bir haber konusu gördünüz diyelim; anlatıyor ediyor, yerden yere vuruyor falanlar filanlar. Bu kişinin anlattıklarına göre neden bir şey yapasınız? Sizi o mu kontrol ediyor da düşünme yetinizi salıyorsunuz? Haber olduğu gibi neyse o paylaşılır ve yorum okuyucuya sunulur. Gazetecinin görevi; haberleri dürüst, etik ve tarafsız bir şekilde araştırma, belgeleme, yazma ve sunma'dır.

Ancak burada paylaşılan haberlerde hiç bunları göremiyoruz, yurdumun gazetecisi bile kendi düşüncesine göre haber yapıyor, %2'lik olay olmuştur ısıtır ısıtır ve önüne %200 şeklinde koyar misal. Sonuç olarak binlerce tıklama almış, yapılan kötü yorumlar bile o kişiye aslında destek kazandırmıştır vs. vs.. Yani adam buradan, bu haberinden en kötü linci yese bile en iyi desteği almış oluyor.
Medyanın oyununa gelmeyin, her şeye inanmayın çünkü her şey gördüğünüzden (size sunulandan) çok çok farklı.

Burada da kullanıcıya bu tür haberleri doğrudan atıp paylaşmak yerine farklı kaynaklardan da paylaşılıp, toplama çıkarma yapılmadan olduğu gibi detaylara yer vermek düşüyor. Geçenlerde Sosyal'de çok hatırlamıyorum ama bir haber paylaşıldı mesela, paylaşan kişi detay vermemiş ama o vermediği detayda haberin asıl kısmı. Yani önümüze ''kendisi'' görmek istediği şekilde koydu, haliyle kitle de sorgulamadığı için haberi o şekilde sandı... Oysa ki 30 saniyelik bir araştırmayla kocaman bir manipüle yediğini görürdü.

Bunların olmasını neden istiyorsunuz derler adama, kandırılmak niye hoşuna gider bir milletin. Aklımda deli sorular.

Zaten normali böyle değil mi? Şahsen doğruluğu şaibeli haberleri 3-4 kaynaktan paylaşıyorum. Onun dışında göz önünde olan haberler için tek kaynak yetiyor.
O yüzden mi 4 sene önce olmuş olayı bir kullanıcı adam akıllı araştırmadan Twitter haberinin daha yeni olmuş gibi aktarmasıyla paylaşıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…