enescetin67

Uzman
Herkese selamün aleyküm, hayırlı akşamlar. 2-3 gündür forumdaki uğraşlarımı çoğunuz görmüşsünüzdür. İçinden çıkamadığım bir sorun var; bununla alakalı Apple ID oluşturamıyorum macOS'da. Seri numarasını değiştiriyorum fakat fayda etmiyor. Hep aşağıdaki hatayı alıyorum:

1717613986712.webp

Bu konuda sizden isteğim şudur: macOS Hackintosh kullanan varsa, rica etsem 2 dakika Apple ID oluşturmaya çalışabilir mi? Sorunun benden mi kaynaklandığını bilmiyorum. Kendi iPhone'um ile oluşturduğum iCloud hesabı ile macOS'da giriş yapabiliyorum, onda sıkıntı yok. Ancak macOS'da yeni Apple kimliği oluşturamıyorum. macOS'u kurulu olan ve 4-5 dakika vakti olan varsa, rica etsem Apple ID oluşturmayı deneyip sonucu buraya yazabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonunuzdan hesabı oluşturun, bilgisayarınızdan girin. Olmaz mı?

Kendi iPhone'um ile oluşturduğum iCloud ile macOS da giriş yapabiliyorum onda sıkıntı yok ama macOS da yeni apple kimliği olusturamıyorum.

Tamam da madem açabiliyorsunuz telefonunuzdan neden illa bilgisayardan açmak istiyorsunuz?

Ben de 50 saattir aynı şeyi düşünüyorum, Mac'ten oluşturmanın amacı ne yani?

SMBIOS spoof yapmanızı söyledim öbür konuda, yaptınız mı?
Neden Mac üzerinden açmam gerektiğini size yazdım, ancak moderatörler bunu silmiş olabilir ya da ben gönderememiş olabilirim, bilmiyorum. Tekrar anlatayım. Bir program var, ona Apple ile bağlan diyerek üyelik girişi yapmadan direkt olarak bağlanabiliyoruz. Bu yüzden sürekli farklı Apple ID'lere ihtiyacım oluyor. Windows veya Chrome gibi tarayıcılardan açılanları saymıyor. Bu yüzden Mac üzerinden açıp, seri numarasını değiştirerek yapmayı düşündüm, ama macOS'ta hiçbir şekilde bir tane bile açamadım.

Çok yeniyim, sizin "Spoof NVRAM Reset" cümlelerinizi tam olarak anlayamıyorum. Siz hiç denediniz mi, hocam? macOS üzerinden Apple ID'yi yeni şekilde açabiliyor musunuz, sıfır Apple ID? SMBIOS için bahsettiğiniz şey, SMBIOS'dan seri numarası alıp yapılandırmaksa, onu yaptım ama olmadı.

Sonrasında "NVRAM Reset" dediğiniz şey ne olduğunu bilmiyorum, ama onu yapmadım. Eğer kullanıcı klasöründe "preferences" ve "network" dosyalarını silmeyi öneriyorsanız, onu da denemedim. Bahsettiğiniz şey bu ise, bunu denedim yani.

Dosya Ekleri

• 1717616789537.webp
    1717616789537.webp
    70,4 KB · Görüntüleme: 62
neden Mac üzerinden açmam gerektiğini size yazdım ama moderatör sildi sanırım yada ben mi gönderemedim bilmiyorum tekrar anlatayım. Bir program var ona apple ile bağlan diyerek üyelik ile uğramadan direk bağlanabiliyoruz. bu yüzden sürekli farklı apple id e ihtiyacım var. Windows yada Chrome gibi tarayıcılardan açılanları saymıyor bu yüzden Mac ile açıp açıp seri no değişerek yaparım dedim ama 1 tane bile açamadım macOS da . ve çok yeniyim sizin spoof nvram rese t cümlelerinizi çok anlayamıyorum. Siz hiç denediniz mi hocam macOS üzerinden apple id yeni şekilde açabiliyor musunuz sıfır apple id . SMBIOS için bahsettiiniz şey SMBIOS dan seri no alıp confige işlemekse onu yaptım ama omadı sonrasında nvram reset dediğniz şey ne olyor bilmiyorum ama onu yapmadım. ha eğer kullanıcı klasörğinde prefereces ve network dosyalarını silmeyi diyorsanız onu demedim
SMBIOS dosyalarını iMacPro1,1 için alıp config'e işleyin tekrar. Bilgisayarı açarken OpenCore üzerinde disk seçerken Reset NVRAM seçeneği olması lazım. Ona tıklayın sistem yeniden başlayacak, sonra normal Hackintosh'a girin. Ayrıca Apple ID konusunda seri no değişseniz bile limit yiyebilirsiniz.

SMBIOS dosyalarını iMacPro1, 1 için alıp Config'e işleyin tekrar. Bilgisayarı açarken OpenCore üzerinde disk seçerken Reset NVRAM seçeneği olması lazım. Ona tıklayın sistem yeniden başlayacak, sonra normal Hackintosh'a girin. Ayrıca Apple ID konusunda seri no değişseniz bile limit yiyebilirsiniz.

Benim aygıtım Mac Pro 14.1 olarak geçiyor. Yine de iMac Pro 1.1'e göre mi seri numarası alıp yapılandırmalıyım? Apple ID, her seri numarasında yılda 5 kez etkinleştirme hakkı veriyor. Bu yüzden 5 tane etkinleştirdikten sonra seri numarasını değiştirerek başka 5 hakkım olacağını düşünmüştüm ama hiçbir şekilde bir tane bile etkinleştirmeme izin vermiyor.

SMBIOS dosyalarını iMacPro1, 1 için alıp Config'e işleyin tekrar. Bilgisayarı açarken OpenCore üzerinde disk seçerken Reset NVRAM seçeneği olması lazım. Ona tıklayın sistem yeniden başlayacak, sonra normal Hackintosh'a girin. Ayrıca Apple ID konusunda seri no değişseniz bile limit yiyebilirsiniz.

Hocam, 'Reset NVRAM' dedim, şimdi ekran siyah kaldı ve hiçbir görüntü gelmiyor. Hard disk yerinden çıkarıldıktan sonra böyle oldu.

@umut

Reset NVRAM'dan sonra bilgisayar kendiliğinden EFI yerine "Open" menüsünde sabit sürücüyü seçtiğimde normal olarak açıldı. Şu an düzgün çalışıyor.

Tamam, kimlik oluşturabiliyor musunuz?

Hayır sorunum devam ediyor. Dün ceza puanı vermişler bu yüzden cevap yazamadım size.

Siz de benim gibi macOS kurduysanız sisteminize rica etsem bir deneyebilir misiniz? iCloud açabiliyor musunuz sıfırdan yeni?

@4284 hocam geçen bir konuda benim Wi-Fi'min uyumlu oldugunu söylemiştiniz ama buna uyumlu kext nereden bulabilirim acaba bilginiz var mı?

Hayır sorunum devam ediyor. Dün ceza puanı vermişler bu yüzden cevap yazamadım size.

Siz de benim gibi macOS kurduysanız sisteminize rica etsem bir deneyebilir misiniz? iCloud açabiliyor musunuz sıfırdan yeni?

@4284 hocam geçen bir konuda benim Wi-Fi'min uyumlu oldugunu söylemiştiniz ama buna uyumlu kext nereden bulabilirim acaba bilginiz var mı?

Wi-Fi ismi neydi?