Haftada kaç set yapılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ömer17301
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 132

Ömer17301

Uzman
Bölge / hareket pazartesi, çarşamba, cumartesi

1. bacak (3 hareket) 6 set6 set6 set18 set
2. göğüs (4 hareket) 4 set8 set8 set20 set
3. sırt (4 hareket*) 7 set7 set7 set21 set
4. omuz (3 hareket) 6 set6 set6 set18 set
5. kol (3 hareket**) 5 set5 set5 set15 set
6. karın (3 hareket) 6 set6 set9 set21 set
7. bilek (3 hareket) 3 set6 set3 set12 set
Günlük toplam set37 set44 set44 set genel: 125 set

Haftalık toplam.

Selam arkadaşlar, evde kendime böyle bir Full budy antrenmanı yaptım. Dambıllar ile yapıyorum, set sayıları yeterli mi? Artırmak gerekir mi?
Mesela göğüste 4 ayrı hareket birbiri üst göğüs biri alt gibi farklı ama sonuçta göğüs kısmı diye geçip hepsini göğüs setine mi dahil ediyoruz yoksa üst göğüs ayrı alt göğüs ayrı gibi bir olay var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir kası haftada 2 kere çalışmak kafi. Fazlasına gerek yok.
Bölge başına da 10-15 set ideal.

Hocam bölge başına dediniz ya şimdi mesela on omuz, yan, arka bunlar hepsi omuz deyip mi 15 set kadar yoksa hepsine ayrı ayrı 10 set kadar yapmak mi lazım haftada.

Hocam bölge başına dediniz ya şimdi mesela on omuz, yan, arka bunlar hepsi omuz deyip mi 15 set kadar yoksa hepsine ayrı ayrı 10 set kadar yapmak mi lazım haftada.
Hepsi tek bölge olarak düşüneceksin. Omuz dedin mi ön arka yan. Sırt dedin mi latlar, orta sırt vs. Göğüs dedin mi alt üst. Bu şekilde.

Hepsi tek bölge olarak düşüneceksin. Omuz dedin mi ön arka yan. Sırt dedin mi latlar, orta sırt vs. göğüs dedin mi alt üst. Bu şekilde.

Hocam tam anlamak için soruyorum yani ön omuza haftada 10 set kadar yan omuza ve arka omuza da aynı şekil haftada 10 set kadar mı yapmak lazım göğüs vs içinde dahil yani.

Hocam tam anlamak için soruyorum yani ön omuza haftada 10 set kadar yan omuza ve arka omuza da aynı şekil haftada 10 set kadar mı yapmak lazım göğüs vs içinde dahil yani.
Hayır. Omuz için atıyorum 10 set yapmak istiyorsun tamam mı? Bu 10 setin içinde ön arka ve yan dahil olacak.

Örnek omuz programı:
4x8 Dumbbell Shoulder Press
3x10 Lateral Raise
3x10 Dumbbell Reverse Fly

Hareketlerin nasıl yapıldığına bakmak için Ağırsağlam App kullanabilirsin. Ayrıca hareketin içinde yana kaydırırsan nasıl yapmaman gerektiği de var. Başlangıç için kendini çok zorlama. Tükenişe çok gitme. Toparlanma süren uzar. Ve beslenmeye dikkat et.

Anladım hocam teşekkürler ve dediğiniz uygulamayı indirmiştim oradan da bakarım.

Güray Aydın hipertrofi programına da bir bakmanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…