Telefonda kullanmam, paranoya edersem Kaspersky kurar sonra taratıp silerim.
Windows üzerinde Defender kafi. Kaspersky ücretli kullanıyorsanız ve anlamayan insan bolsa evde iyidir kalsın.
Linux'da bağrıma kadar açık geziyorum bir firewall var.

1 yıllık 5 cihaz Premium paketi kullanıyorum. Türkiye için en ucuz antivirüs Kaspersky sanırım şu an bile bu paketi 300₺'ye alabiliyoruz. Kaspersky tercih etme sebebim aslında bu uygunluk.

Eğer benim gibi Windows'ta güncellemeleri kapatıp kullanıyorsanız, Windows Defender'a fazla güvenmeyin. Başka bir antivirüs programı yükleyin çünkü Windows Defender, güncellemelerle birlikte güncelleniyor.

Bilgisayarınızın özellikleri nedir acaba? Bende böyle bir sorun olmadı çünkü. Bir de hangi antivirüs için konuşuyorsunuz?

Şu anki bilgisayarımda sorun çıkartmaz fakat önceki Celeron işlemcili Laptop'ım için olabildiğinde işletim sistemini temiz tutuyordum. :) Ayrıca neredeyse tüm antivirüsler için konuşuyorum.

Windows tarafı için antivirüsün kesin şart olduğunu düşünüyorum.
Korsan program kullanmadıkça ve Windows güncel tutulduğu sürece sorun çıkacağını sanmıyorum. 2019dan beri Antivirüs'süz yaşıyorum.

2020'den bu yana anlatayım. 2020'den 2021 yaz ayına kadar Avast kullandım. 2021 yaz ayında yeşil forumla tanıştım. 2021 yaz ayından 2024 Mayısına kadar Kaspersky kullandım. Ardından defalarca yediğim mavi ekranın ardından 1 aydır Windows Defender kullanıyorum. Ancak norton pe, emsisoft ek, ESET OS ve Hitman Pro ile sıkıntılı durum olursa taratıyorum.

Korsan program kullanmadıkça ve Windows güncel tutulduğu sürece sorun çıkacağını sanmıyorum. 2019dan beri Antivirüs'süz yaşıyorum.
Bilinçli kullanıcıyız, evdeki bilgisayarlara hiç virüs bulaştığını hatırlamıyorum ancak eskiden gelen alışkanlık :D Bilgisayarda bir antivirüs kurulu olmayınca garip hissediyorum. 😅