İyi ama fiyat yüksek, değmez. O segmente çıkacaksak B850 almak icap eder.

B850 ne işe yarayacak? Kaliteli B650 almak daha mantıklı değil mi? Tomahawk da pahalı ASUS daha uygun diyebileceğimiz bir seviyede. Kaliteli olsun 500 lira daha veririm.

İşlemci beslemesi, USB ve ses kartı için Tomahawk veya bellek performansı ve PCI-e 5.0 için TUF gaming seçebilirsiniz.

Aorus nasıldır? Kulaklıkla pek aram yok ama büyük ihtimalle hoparlör alacağım, USB Max 3 tane kullanırım. SSD'm PCIe4 diye biliyorum ama gelecekte belki eklerim olabilir.

B850 ne işe yarayacak? Kaliteli B650 almak daha mantıklı değil mi? Tomahawk da pahalı ASUS daha uygun diyebileceğimiz bir seviyede. Kaliteli olsun 500 lira daha veririm.
Bu arada PCIE 5.0 ekran kartı slotu senin için önemli mi, 5000 serisi kullanacaksan o yüzden B850 önemli, ya da PCIE 5.0 destekleyen bir B650 bulmak lazım, genelde B650E versiyonları oluyor bildiğim kadarıyla.

4.0-5.0 sözde fark yok derler ama çoğu kişi oyunlarda drop sorunu yaşıyor 4.0 anakarta 5.0 GPU taktığı için, sistemi topladığında bununla uğraşmak can sıkıcı olur.

Aorus nasıldır? Kulaklıkla pek aram yok ama büyük ihtimalle hoparlör alacağım, USB Max 3 tane kullanırım. SSD'm PCIe4 diye biliyorum ama gelecekte belki eklerim olabilir.
B650 Tomahawk çok iyi karttır bir de, dediğim gibi 5000 serisi kart takacaksan umarım bahsettiğim sorunu yaşamazsın, yoksa hiçbir problemi yok bu kartların şu anda.

Aorus nasıldır? Kulaklıkla pek aram yok ama büyük ihtimalle hoparlör alacağım, USB Max 3 tane kullanırım. SSD'm PCI-E4 diye biliyorum ama gelecekte belki eklerim olabilir.

Tomahawk avantajları daha fazla.

B650 Tomahawk çok iyi karttır bir de, dediğim gibi 5000 serisi kart takacaksan umarım bahsettiğim sorunu yaşamazsın, yoksa hiçbir problemi yok bu kartların şu anda.

Hocam 7800X3D takıyorum. Ayrıca diğer forumlarda da Aorus öneriyorlar. En iyi serilerden olduğunu ve tomahawka kıyasla daha serin çalıştığını söylüyorlar.

Nasıl bir avantaj?

Hocam 7800X3D takıyorum. Ayrıca diğer forumlarda da Aorus öneriyorlar. En iyi serilerden olduğunu ve tomahawka kıyasla daha serin çalıştığını söylüyorlar.

Nasıl bir avantaj?
Yok sorun 7800X3D değil de, 5000 serisi bir kart takarsan 4.0 slota, oyunlarda drop yaşama riskin var. Biraz risk alıyorsun yani, ya da aynı şey m2_2 slotu x16'yı x8'e kısıyor, kağıt üstünde problem yok ama oyunlar buna optimize değil, umarım drop sorunu yaşamazsın RTX 5000 serisi kartı PCIE 4.0 x16 slota taktığında, tek derdim o.

Nasıl bir avantaj?

İşlemci beslemesi, USB portları, ses kartı I/O portları vs. kullandıkça önemi anlaşılan şeyler bunlar.