@YusufEymen Bu arada ilk paylaştığım Gigabyte B650 7000 TL gibi bir fiyatta, 7800X3D için fazlar ısınmayacaktır, 70-80w çekiyor çip max oyunlarda çünkü, tam olarak neye dayanarak çok ısınacağını, heatsink kötü olduğunu düşündün, onu anlayamadım. Bu segmentte anakarta yatırım yapma çok fazla, ses kartı falan takıntın varsa kendin ayrı kart alıp takarsın, ALC4080 gayet iyidir şu an için.

Hele ki -20 Undervolt yapacaksın ve bu stabilse, 45-65w arası çekecektir senaryoya göre, taş çatlasa 75 çeker. Fazlar ile hiçbir derdi yok bu 3D işlemcinin yani, kullandım ben hepsini.

TUF daha iyi değil TOMA'ya göre. TOMA B650 al geç, hiç düşünme. 5000 serisi kart takarsan sadece o kısmını bilemedim, problem yaşayanlar var. O yüzden B850-X870 alıyorum ben şu anda kendi adıma.

İşte eksikliği falan yok aslında B850 için diyorsan, 9950X bile çalıştırıyor o şu anda sıkıntısız. AMD tarafındaki faz yapısı, Intel kadar önemli değil. Render yapacaksan önemli, oyun oynanacak bu sistemlerde, o yüzden 8 faz en kral 9950X besliyor şu anda problemsiz ve besleyen fazlar üzerinde Heatsink var koskoca, daha ne olsun.

Sen Tomahawk al, sonradan pişman olma.

Tamam. Ekran kartım Red Devil 9070 XT bu arada.

Selam, biraz araştırdıktan sonra X serisi ya da B850 gibi anakartların overkill olduğu öğrendim ve ben de öyle düşünüyorum. Parçalar şöyle: 7800X3D, Kioxia Exceria Pro 2TB ve XPG Lancer 32 GB CL30 6000MHz. Şunları buldum özellikle ASUS TUF ve Tomahawk ilgimi çekti. SSD'nin ısındığını duydum bu nedenle heatsink önemli.

Tomahawk:

Gaming Plus Wi-Fi:

ASUS TUF:

Aorus Elite:

B850 eagle:

Eagle AX modellerinin heatsink bölümleri bana çok şekilsiz geliyor açıkçası o nedenle eklemedim. Gönlüm ASUS TUF'ya da Tomahawk diyor ama sizin fikirleriniz de önemli. Şimdiden teşekkürler.

F/P istersen Gigabyte B650M D3HP UD öneririm bende var çok memnunum.

Tasarımını çok beğenmedim. B650e özellikleri nedeniyle ASUS TUF düşünüyorum.
Alabilirsin, hiç problem olmaz, o da 8 faz diye biliyorum, yeterli gelecektir. Kişisel tercih bundan sonrası tamamen, hiçbiri üzmez. YouTube üzerindeki testlere çok aldanmayın, realite çok öyle değil, kasa içi hava akımın da iyi olacaktır zaten.