Ben Gigabyte genel anlamda hiç sevemedim bu platformda ama senin için karşılaştırayım ikisini, çok farkları olacağını sanmam. Ses kartı, giriş çıkış portu, Wi-Fi kartı, m2 slotlarının paylaşımlı olup olmaması GPU slotuyla, bunlar %99 farkları olacaktır. Faz olarak da fark vardır ama 7800X3D her türlü beslersin, Locked bir işlemci. Kilitli yani.

Ben Gigabyte genel anlamda hiç sevemedim bu platformda ama senin için karşılaştırayım ikisini, çok farkları olacağını sanmam. Ses kartı, giriş çıkış portu, Wi-Fi kartı, M.2 slotlarının paylaşımlı olup olmaması GPU slotuyla, bunlar %99 farkları olacaktır. Faz olarak da fark vardır ama 7800X3D her türlü beslersin, locked bir işlemci. Kilitli yani.

Bir şey anladım diyemem.

Anakart alıyorsunuz hocam elbette önemli. Aorus'ta hala milattan kalma ses kartı var.

Kullanacağım Max 4 tane hocam.

Bir şey anladım diyemem.

Kullanacağım Max 4 tane hocam.

7800X3D attığım B850M-K'da da beslersin problemsiz ama ses kartı vesaire de önemli eğer harici kart kullanmıyorsan, Wi-Fi, USB4, giriş çıkış I/O paneldeki USB 3.0 sayısı vesaire, M.2 soket desteği, PCI-e gen5 desteği. Faz yapısı birinde 8+2'dir diğerinde 12+2'dir mesela.

@YusufEymen Aynı bütçeye kesinlikle Tomahawk alman lazım, hiçbir sorun yaşamazsın, merak etme. Çok kafanı bulandırmaya gerek yok. Gigabyte çok kısmış çünkü attığın modelde, doğru dürüst ses kartı bile kullanmamış. ALC4080 var Toma'da en azından, güç çözümü zaten daha iyi, Heatsink olarak ısı problemi yaşamazsın, bunlar Overclockçuların düşünmesi gereken şeyler, ben bile düşünmüyorum bunları şu anda. Ben olsam B850M-K alırdım mesela, Overclock ile uğraştığım için RAM olarak 1 DPC kart şart AM5'te.

Sen Tomahawk almalısın bu bütçeye kısaca. En mantıklısı o olur.

Kartı aldığında ilk iş BIOS update yapacaksın, sonrasında EXPO vesaire açacaksın, B650'lerde gaipten kalan BIOS'lar oluyor çünkü, problem yaşarsın direkt kullanırsan.

@YusufEymen Aynı bütçeye kesinlikle Tomahawk alman lazım, hiçbir sorun yaşamazsın, merak etme. Çok kafanı bulandırmaya gerek yok. Gigabyte çok kısmış çünkü attığın modelde, doğru dürüst ses kartı bile kullanmamış. ALC4080 var TOMA'da en azından, güç çözümü zaten daha iyi, Heatsink olarak ısı problemi yaşamazsın, bunlar Overclockçuların düşünmesi gereken şeyler, ben bile düşünmüyorum bunları şu anda. Ben olsam B850M-K alırdım mesela, Overclock ile uğraştığım için RAM olarak 1 DPC kart şart AM5'te.

Sen Tomahawk almalısın bu bütçeye kısaca. En mantıklısı o olur.

Kartı aldığında ilk iş BIOS Update yapacaksın, sonrasında EXPO vesaire açacaksın, B650'lerde gaipten kalan BIOS'lar oluyor çünkü, problem yaşarsın direkt kullanırsan.

Attığınız model mATX, ve heatsink eksikleri var. ASUS TUF nasıl?Off çok karıştı kafam

Attığınız model mATX, ve heatsink eksikleri var. ASUS TUF nasıl?Off çok karıştı kafam
TUF daha iyi değil Toma'ya göre. Toma B650 al geç, hiç düşünme. 5000 serisi kart takarsan sadece o kısmını bilemedim, problem yaşayanlar var. O yüzden B850-X870 alıyorum ben şu anda kendi adıma.

İşte eksikliği falan yok aslında B850 için diyorsan, 9950x bile çalıştırıyor o şu anda sıkıntısız. AMD tarafındaki faz yapısı, İntel kadar önemli değil. Render yapacaksan önemli, oyun oynanacak bu sistemlerde, o yüzden 8 faz en kral 9950x besliyor şu anda problemsiz ve besleyen fazlar üzerinde Heatsink var koskoca, daha ne olsun.

Sen Tomahawk al, sonradan pişman olma.