Antivirüs kullanmam, sadece tarama yazılımı olarak Malwarebytes bulunur onu da 3 yılda 1 açarım (Her ay format atıyorum) 
Detaylar
Kim cevapladı?Windows kullanırken Windows Defender yetiyordu (ki silinse silerdim bile) başka kullanmıyordum, gerek de yok. Şimdi Garuda Linux kullanıyorum, hiç antivirüs yazılımı yok. Yok yere sistemimi yavaşlatamam. Ayrıca hiçbirinin de koruduğuna inanmıyorum.
Uyuyan Sincap
Üstün
Şu anda Avast Free. Kaspersky mavi ekran sorunu yarattığı için buna geçtim. BitDefender aşırı ağırdı sildim onu normalde ona geçecektim.
serdar
Yetkin
- Makaleler
- 1
Maalesef öyle olmuyor, artık reklamlardan bile zararlı yazılım bulaşabiliyor. Geçtiğim aylarda yanlışlıkla reklama tıklamıştım ve zararlı yazılım yüklenmişti. Tarayıcımın "Yüklenen dosyları aç" özelliği aktif olsaydı ve Kaspersky olmasaydı zararlı yazılımı fark etmeyebilirdim.Antivirüs kullanmak artık saçma geliyor. Ortalama bir internet kullanma bilgisine ve ortalama bir zekaya sahipseniz bilgisayarınıza virüs girmesi çok düşük bir ihtimal.
Sekiro
Yetkin
Maalesef öyle olmuyor, artık reklamlardan bile zararlı yazılım bulaşabiliyor. Geçtiğim aylarda yanlışlıkla reklama tıklamıştım ve zararlı yazılım yüklenmişti. Tarayıcımın "yüklenen dosyları aç" özelliği aktif olsaydı ve Kaspersky olmasaydı zararlı yazılımı fark etmeyebilirdim.
Tıkladığınız için, siz de diyorsunuz. Ayrıca yüklenen dosyayı otomatik olarak açta kullanan kaç kişi var bilmiyorum. Ki böyle olsa bile başlatırken sorar.
Ayrıca bir Adblocker ile bu sorunu da çok rahat çözersiniz. Veriler konusunda Kaspersky'a çok güvenmeyin derim aynı zamanda
Ayrıca virüslü bir reklam veren sitelerin de pek bilindik yerler olduğunu düşünmüyorum. Direkt o tarz sitelere girmeyin bence hocam.
Şu anda ihtiyacım yok.
Beyazıt
Üstün
Defender kullanıyorum. Güvenlik konusunda dikkatli biriyim o yüzden ekstra bir programa ihtiyaç duymuyorum.