Hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    114
Benim cihazımda roket gibi vallahi. Ayrıca 3 farklı cihazda da denedim ve hepsinde aynı şekilde hızlıydı.

Benim de başka bir arkadaşımın A52s'nde mükemmel çalışıyor. Ayrıca eski Huawei telefonumdada Firefox kullanıyordum onda da çok güzel çalışıyordu. (Honor 8C) fakat Galaxy A15'imde Chromium tabanlı tarayıcılar dışı rezil çalışıyor. MediaTek markalı işlemciler ile ilgili bir sorun olabilir. :/ Yada benim cihazı mozilla umursamıyor. :D

Her ana sürümde tekrar şans verdim kendisine. O senin dediğin gibi "hızlı" falan da değil. Benchmark skorları ortada, Chromium'a yetişmesi için en az kırk fırın ekmek yemesi lazım.

Mobilde denemediğim tarayıcı kalmadı, ancak OS entegrasyonundan dolayı Chrome'dan daha verimli çalışanı yok şu anda.

Ayrıca Firefox'u mobilde kullanmak gereksiz yük oluşturuyor. Sen ne zaman uygulama içinde bir web sayfası açmaya kalksan Android System WebView devreye giriyor ki bu da zaten Chromium tabanlı ve uygulama altyapısını oluşturan temel bir program.

Depolama yongası sorunundan bahsettim zaten, mobilde engelleme yolu da yok.

Ayrıcalık Mozilla daha kendi ana sayfasına "Google AdJust" gömen bir şirket, kimse bana bunların "Masum - Özgürlükçü" olduğunu savunmasın.
Ya bu yazdığın şeyler iyi güzel hoş da. Kendi deneyimimden bahsediyorum ben sana. Mobile kullandığım en hızlı tarayıcı Firefox açık ara. Brave'den falanda daha hızlı bu arada evet.

Ya bu yazdığın şeyler iyi güzel hoş da. Kendi deneyimimden bahsediyorum ben sana. Mobile kullandığım en hızlı tarayıcı Firefox açık ara. Brave'den falanda daha hızlı bu arada evet.

Bu "hız" konusu sizin hissiyatınız mı yoksa Benchmark ile de teyit ettiniz mi? Bi' ara kullandığım M52'de iki tarayıcıda da eşit koşullarda Speedometer 3.1 testini yaptım ve Firefox'un skoru 6 küsur gibi bir şey iken Chrome aynı koşullarda 8 küsur bir skor aldı. Kaldı ki bu farkı bana zaten günlük kullanımda da hissettiriyordu.

Firefox sadece YouTube anasayfasında 450 - 500 MB RAM tüketirken Chrome'da bu rakam 250 - 300 MB dolaylarında.

Yani şu eklenti desteği dışında Firefox'un neresinden tutsan elinde kalıyor.

Bu "hız" konusu sizin hissiyatınız mı yoksa Benchmark ile de teyit ettiniz mi? Bi' ara kullandığım M52'de iki tarayıcıda da eşit koşullarda Speedometer 3.1 testini yaptım ve Firefox'un skoru 6 küsur gibi bir şey iken Chrome aynı koşullarda 8 küsur bir skor aldı. Kaldı ki bu farkı bana zaten günlük kullanımda da hissettiriyordu.

Firefox sadece YouTube anasayfasında 450 - 500 MB RAM tüketirken Chrome'da bu rakam 250 - 300 MB dolaylarında.

Yani şu eklenti desteği dışında Firefox'un neresinden tutsan elinde kalıyor.
Statik testlerin bir önemi yok. Elde edilen deneyim en iyi testtir. Evet cihazdan cihaza performans farklılıkları olabilir. Firefox benim telefonumda da yıldırım hızında çalışıyor. Brave daha yavaş, Chrome çok pil tüketiyor. Opera Mobil de çok hızlı mesela.

Firefox Mobilin en büyük avantajı geniş eklenti desteği olması. Çeviri eklentisi (TWP - Translate Web Pages, Yandex ve Google çeviri kullanıyor) dahi kurulabiliyor. Arama sonuçlarındaki istenmeyen siteleri engellediğimiz uBlacklist, uBlock Origin'den bahsetmiyorum bile.