Hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    114
Mobilde Chrome dışı alternatif yok maalesef. Firefox öteden beri var olan sorunlarıyla hiç kullanılası bir seçenek değil. Diğerleri de Chromium tabanlı olduğundan pek fark etmiyor.

Mecburen Chrome...

Ben Firefox kullanıyorum bayağıdır bir sorun görmedim.

Çeviri özelliği çok yavaş ve tam doğru değil. Kronik depolama yongasını yıpratma özelliği var, her 10 saniyede bir depolamaya bir girdi yazıyor. Bunu kapatmanın bir seçeneği de yok. Ayrıca RAM tüketimi Chrome'a kıyasla çok fazla ve hantal bir tarayıcı, Speedometer 3.1 skorları Chrome'un çok gerisinde kalıyor.

Open Source projelerine destek veririm ama bu kadar kusuru olan bir yapıyı kullanmanın da herhangi bir motivasyonunu göremiyorum.

Mobilde Chrome dışı alternatif yok maalesef. Firefox öteden beri var olan sorunlarıyla hiç kullanılası bir seçenek değil. Diğerleri de Chromium tabanlı olduğundan pek fark etmiyor.

Mecburen Chrome...
En son ne zaman Firefox kullandın mobilde? Bütün Chromium tabanlı tarayıcılardan hızlı şu anda, bazı bilgisayar eklentilerini destekliyor üstelik.

En son ne zaman Firefox kullandın mobilde? Bütün Chromium tabanlı tarayıcılardan hızlı şu anda, bazı bilgisayar eklentilerini destekliyor üstelik.

Aslında değil. Cihazdan cihaza değişiyor. Mesela ben Galaxy A15 kullanıyorum ve Firefox benim telefonumda iğrenç çalışıyor. Fakat arkadaşada katılmıyorum. Chrome rezil bir tarayıcı. Brave'de Chromium evet fakat en azından reklam engelleyicisi falan ile daha çekilebilir bir internet sunuyor.

Aslında değil. Cihazdan cihaza değişiyor. Mesela ben Galaxy A15 kullanıyorum ve Firefox benim telefonumda iğrenç çalışıyor. Fakat arkadaşada katılmıyorum. Chrome rezil bir tarayıcı. Brave'de Chromium evet fakat en azından reklam engelleyicisi falan ile daha çekilebilir bir internet sunuyor.
Benim cihazımda roket gibi valla. Ayrıca 3 farklı cihazda da denedim ve hepsinde aynı şekilde hızlıydı.

Her ana sürümde tekrar şans verdim kendisine. O senin dediğin gibi "hızlı" falan da değil. Benchmark skorları ortada, Chromium'a yetişmesi için en az kırk fırın ekmek yemesi lazım.

Mobilde denemediğim tarayıcı kalmadı, ancak OS entegrasyonundan dolayı Chrome'dan daha verimli çalışanı yok şu anda.

Ayrıca Firefox'u mobilde kullanmak gereksiz yük oluşturuyor. Sen ne zaman uygulama içinde bir web sayfası açmaya kalksan Android System WebView devreye giriyor ki bu da zaten Chromium tabanlı ve uygulama altyapısını oluşturan temel bir program.

Depolama yongası sorunundan bahsettim zaten, mobilde engelleme yolu da yok.

Ayrıca Mozilla daha kendi ana sayfasına "Google AdJust" gömen bir şirket, kimse bana bunların "Masum - Özgürlükçü" olduğunu savunmasın.