Verdiğin bilgi için sağ ol ancak işte bu durum bildiğiniz gibi değil yani eksik bilgi aslında bakın ben CAT konusunda değil, UTP STP FTP ve çesit kablo güvenlik türleri hakkında ülkemizdeki yanlış kablo seçimlerinden sebep kullandıkları cihazlara ve korumalı örnek veriyorum STP folyo korumalı bir Ethernet kablosu almalarının ev kullanıcıları için yarardan çok zararı olduğu konusunda birçok elektrik kablo ile alakalı bütün sitelerde araştırma yaptım ve kablo denetçiler dernek başkanımı öyle bir şey olması gerekli Ethernet kablolarında STP Ethernet kablosu veya ftf -S/FTP - u/ftp yani şunu söylemek isterim UTP kablo türü haricindeki tüm diğer kablo yapılarında topraklama yapılmalı ve içlerinde topraklama kablosu var ve bu topraklama tek taraflı yapılmalı yoksa o Ethernet kablosu anten görevi görmekte ve yarardan fazla zarar vermekte daha çok parazit gürültü radyo frekansı ve jittere sebep vermekte ve bu iki tarafıda RJ45 soketi takılı Ethernet kablosunun iki tarafıda metal veya metal kaplama ve Ethernet kablosunun gireceği örnek veriyorum modem router veya bilgisayar anakartının Ethernet soket girişinin metal olması gerekiyor hiçbir yerde bu bilgiyi verdiklerini veya bu konuda bir bilgiye bu şekilde yazıya rastlamadığım için bu konuyu burada dile getirmek isteyerek bütün ülkemizdeki insanların bu konuda bilinçlenmesi adına bu konuyu açtım açıkçası başka herhangi bir sitede forumda üyeliğim yoktur 1 aydır bu konuyu arastırıyorum ve sonunda tamamen emin oldum ve bende hata yapavaktım en korumalı en iyi tür olan s/ftp, kablo türü Ethernet kablosu alacaktım iyi mi derinlemesine araştımışım modem ile anakart arasında kullanılacak kablo kesinlikle topraksız olmalı ve UTP kablo türü hariç diğer tüm kablo türleri topraklıdır ve sakıncalıdır yarardan fazla zarar verir hem anakarta hem modeme bilginize sunarım.
Bana CAT8 mghzind, en dolayı istiyorum kaliteli 10 metre gerekli UTP Ethernet kablosu olacak ancak varsa bildiğiniz bir yer söylerseniz veya link paylaşırsanız memnun olurum, istediğim metrede yok üstü altı var metre olarak 10 metre iyisini bulamıyorum Amazon'da filan bakıyorum ama yok UTP yok.
Saygılar.
Önerilerin için teşekkür ederim evet CAT8 almak istiyorum 1 sefer alacağım zaten maddi durumla alakalı bir durum değil bak şimdi şöyle bir durum var Ethernet kablosunun mghz ne kadar yüksek ise veri aktarımı iletimi o kadar hızlı olur internet hızım benim 100GB paket kullanıyorum download 22,
Örnek veriyorum bir Valorant PUBG türü silahlı FPS oyunu oynuyorsun ekran kartın, da ne kadar GPU sunun MHz önemliyse Ethernet kablosundaki veri aktarım hızı seriliği o kadar önemlidir, kablodaki mghz değerini ekran kartındaki GPU,nun MHz gibi düşün ne kadar fazla mghz değerin var ise Ethernet kablosunda o kadar hızlı veri alışverişi transferi yapar bant genişliği hızı daha hızlı ve seri olur demek istiyorum yani bu da oyunlarda ve uygulamada veya rekabetçi oyunlarda daha iyi olmanı sağlar almışken CAT 8 alayım diyorum ben seni anladım hem GPON cihazında modeme gelen kabloyu hem de modem ve anakart arasındaki iki kabloyuda aynı CAT 8 almak istiyorum bir adet 1 metre veya 50cm bir adette 10 metre UTP CAT 8 lazım önerilerinizi beklerim UTP kablo sağ ol cevapların için.