İsimbulamajim

Üstün

HarmonyOS Next nedir?​

HarmonyOS Next, AOSP yerine Huawei'nin hongmeng çekirdeği ve sistemi etrafına kurulan tamamen bağımsız mimariyi kullanıyor. Yani işletim sistemi tamamen sıfırdan yazıldı. Huawei'in açıklamasına göre yeni mimari %30 performans iyleştirmesi ve %20 güç tasarrufu sağlıyor.

HarmonyOS Next ile hangi özellikler değişecek ve gelecek?​

İşletim sistemi Android uygulamaları ile uyumsuz olacak.​

İşletim sistemi Android uygulamalarını desteklemeyecek. Artık .apk uzantılı uygulamarda çalışmayacak. Bunun yerine .app uzantılı uygulamalar çalışacak.

Huawei ekosistemi daha uyumlu olacak.​

HarmonyOS Next, Huawei ekosistemi içinde birçok yenilik barındırıyor. Uygulama devamlığı isminde yeni bir özellik getirildi. Örnek olarak; telefonda başlatılan görüntülü arama tek dokunuşla tablete aktarıbiliyor. Dosya paylaşımıda kolaylaşıyor. Örnek olarak; bir sunum üzerinde çalışırken telefondan alınan bir görüntü kesilip kolayca başka bir telefona yapıştırılabiliyor.

Verileri güvende tutmak için yeni bir güvenlik mimarisi kullanılacak.​

HarmonyOS Next, verileri güvende tutmak için tasarlanan yeni Star Shield güvenlik mimarisini kullanıyor. Bu mimari ile, güvenlik standartlarını karşılamayan kodların ve uygulamaların yüklenmesi engelleniyor, veriler uçtan uca şifreleniyor, bireysel dosyalar cihazın donanımında saklanan benzersiz anahtarlarla şifreleniyor, gereksiz uygulama izinleri kısıtlanıyor.

HarmonyOS Next hangi cihazlara gelecek?​

Huawei Mate 60 serisi
Huawei Mate X5 serisi
Huawei Pura 70 serisi
Huawei Pocket 2 serisi
Huawei FreeBuds Pro 3
Huawei MatePad Pro 13.2
Huawei MatePad Pro 11 2024
Huawei Nova 12 serisi
Huawei MatePad 11.5 inç s serisi
Huawei Watch Ultimate
Huawei Watch Ultimate design Edition
Huawei Watch GT 4 serisi
Huawei Freeclip
Huawei Smart Glasses 2

HarmonyOS Next tanıtım videosu:​

Kaynakça:

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam MatePad Air alacaktım, üzülüyordum ki uyumluluğu yeni sayılabilecek Kirin işlemciler ile yapacakları için Kirin dışında işlemci içeren cihazlara gelmeyeceğini öğrendim. SD işlemcilere de yapsalardı zaten bu kadar uyumlu olamayacaktı. Olsa bile bayağı pahalıya patlardı.

Bu arada MatePad 11.5s papermatte nasıl? İşlemcisi bilinmiyor ve düşük performans verebileceğinden korkuyorum. İşlemcisi SD 888'dden daha düşük olsa bile sorun değil. (mod, konuya çevirebilirsin)

Son düzenleme:

HarmonyOS Next hangi cihazlara gelecek?​

Huawei Mate 60 serisi
Huawei Mate X5 serisi
Huawei Pura 70 serisi
Huawei Pocket 2 serisi
Huawei FreeBuds Pro 3
Huawei MatePad Pro 13.2
Huawei MatePad Pro 11 2024
Huawei Nova 12 serisi
Huawei MatePad 11.5 inç s serisi
Huawei Watch Ultimate