Planlanmıyor Hatalı "Yanlış Bilgi" raporu gönderenler uyarı almalı

Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Makaleler
17
Az önce küçük bir yanlış anlaşılma sonucu bir yanlış bilgi uyarısı aldım ve gerekli kaynaklar ile itirazımı yapınca uyarım kaldırıldı, çünkü yanlış bir bilgi değildi ancak hiç yoktan yaklaşık yarım saat banlı kaldım. Bu olay sayesinde aklıma geldi bu fikir.

Mesela bir kullanıcı birine yanlış bilgi raporu attı diyelim, ancak bilgi yanlış değil; o zaman raporu atan kullanıcı yanlış bilgi uyarısı almalı bence. Siz ne dersiniz?

Mesela anlamayanlar için şu şekilde anlatayım:

A kullanıcısı diyor ki: RX 6000 serisi ve sonraki AMD ekran kartları da Ray Tracing destekliyor.

B kullanıcısı ise bu bilginin yanlış olduğunu iddia edip raporluyor ancak hatalı bir rapor göndermiş oluyor çünkü A kullanıcısı doğru bilgi vermiş.

Artı 23 Eksi
Sizin rapora ben de göz atmıştım. Durum aslında işlem yanlışlığı değil. Yazdığınız mesajın bir üyemiz tarafından öznel olarak farklı yorumlanmasından ibaret. Farklı yorumlayıp, yorumladığı halinin de yanlış olduğunu bize kaynak göstererek belirtti ki söylediği doğruydu bu yüzden uyarı aldınız. Siz de tekrar mesajda anlatmak istediğinizin farklı olduğunu kaynakla belirttiniz ve uyarınız kaldırıldı. Yani bu durumu istisna kabul edebiliriz. Haklı olduğunuz noktayı elbette es geçmiyorum, bir süre sosyali kısıtlı şekilde kullandınız. Yine de hatalı yanlış bilgi raporuna ceza vermek yerine bunu alışkanlık haline getirenlere rapor sistem yasağı vermek daha sağlıklı duruyor.

@3613, üyelerin ilgili olduğu kategorilere bakıp önceki mesajlarından yola çıkarak bilgisi olup olmadığını ve ne niyetle yazıp yazmadığını az buçuk anlayabiliyoruz. Üyelerin neyi ne amaçla düşünüp yazdığını anlıyorsun. Herkese yargısız infaz yapmıyoruz. Herkes dört dörtlük Türkçe kullanmadığı için bazı şeyler eksik söyleyenebiliyor. İlgili rapora ben de baktım, inisiyatif kullandık ve uyarı atmadık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…