Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Makaleler
17
Az önce küçük bir yanlış anlaşılma sonucu bir yanlış bilgi uyarısı aldım ve gerekli kaynaklar ile itirazımı yapınca uyarım kaldırıldı, çünkü yanlış bir bilgi değildi ancak hiç yoktan yaklaşık yarım saat banlı kaldım. Bu olay sayesinde aklıma geldi bu fikir.

Mesela bir kullanıcı birine yanlış bilgi raporu attı diyelim, ancak bilgi yanlış değil; o zaman raporu atan kullanıcı yanlış bilgi uyarısı almalı bence. Siz ne dersiniz?

Mesela anlamayanlar için şu şekilde anlatayım:

A kullanıcısı diyor ki: RX 6000 serisi ve sonraki AMD ekran kartları da Ray Tracing destekliyor.

B kullanıcısı ise bu bilginin yanlış olduğunu iddia edip raporluyor ancak hatalı bir rapor göndermiş oluyor çünkü A kullanıcısı doğru bilgi vermiş.

Artı 23 Eksi
Yani bir kere veya iki kere yaparsa ceza alması mantıksız olur. Ama yine devam ediyorsa belki ikinciden sonra ciddi bir ceza alabilir. Mantıklı.

Çok makul ve mantıklı bir istek, artılandı. Ama ardı ardına yapılan veya kasıtlı olduğu tespit edilen kullanıcılar için olursa tadından yenmez.

Bu tür durumlarda zaten gerekli işlemlerin yapıldığını size bildirmek isterim. Konu için ise resmi bir kaynak veya doğru bir kaynak belirtilmediği sürece "Yanlış Bilgi" işlemi yapılmamaktadır.

Bazı durumlarda bazı siteler özelinde, özel durumlar belirlenmiş olabilir. Bu tür durumlarda da karşı raporda gerekli işlem yapılmaktadır.

Az önce küçük bir yanlış anlaşılma sonucu bir yanlış bilgi uyarısı aldım ve gerekli kaynaklar ile itirazımı yapınca uyarım kaldırıldı, çünkü yanlış bir bilgi değildi ancak hiç yoktan yaklaşık yarım saat banlı kaldım. Bu olay sayesinde aklıma geldi bu fikir.

Mesela bir kullanıcı birine yanlış bilgi raporu attı diyelim, ancak bilgi yanlış değil; o zaman raporu atan kullanıcı yanlış bilgi uyarısı almalı bence. Siz ne dersiniz?

Mesela anlamayanlar için şu şekilde anlatayım:

A kullanıcısı diyor ki: RX 6000 serisi ve sonraki AMD ekran kartları da Ray Tracing destekliyor.

B kullanıcısı ise bu bilginin yanlış olduğunu iddia edip raporluyor ancak hatalı bir rapor göndermiş oluyor çünkü A kullanıcısı doğru bilgi vermiş.

Yanlis bilginin yanlis bilgi olmadigini fark edemeyip direkt bunu uygulayan moderator de banlanacak mi? 😺😎

@3613, raporlanan her icerikle alakali bilgi sahibi olmak zorunda degiliz. Zaten bu yuzden de kullanicilardan yanlis bilgi raporu icin kaynak talep ediyoruz, kaynagi kontrol edip ona gore islem yapiyoruz. Atilan kaynagin dogrulugu veya yanlisligi ile alakali da derinlemesine arastiramayiz cunku her konuyu bilemeyiz. Zaten uyari hataliysa ilgili kisi kaynak atip yanlis bilgi uyarisinin kaldirilmasina yonelik talepte bulunabilir.

Kesinlikle katılıyorum. Özellikle Fehmi hocam dediyse daha da katılıyorum. Artıladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşin içinde bir kasıt olmadığı sürece gereği yok bence, kasıt olunca zaten modlar onu görüp ona göre hareket eder diye düşünüyorum. Öteki türlüsünde zaten rapor yanlışsa ret yiyor, hatta doğruysa bile kaynağı yokken yine ret yiyor :D Buraya da bir ban sebebi koymak çok abartı.

@3613, raporlanan her icerikle alakali bilgi sahibi olmak zorunda degiliz. Zaten bu yuzden de kullanicilardan yanlis bilgi raporu icin kaynak talep ediyoruz, kaynagi kontrol edip ona gore islem yapiyoruz. Atilan kaynagin dogrulugu veya yanlisligi ile alakali da derinlemesine arastiramayiz cunku her konuyu bilemeyiz. Zaten uyari hataliysa ilgili kisi kaynak atip yanlis bilgi uyarisinin kaldirilmasina yonelik talepte bulunabilir.
Kaynak versek de düzeltilmiyor ki hatalar. Gecen gun bir arkadas telefonun icinden cikan disinda sarj aleti ve kablo kullanmayin demisti. Bunu raporladim standartlari var bu isin, standartlara uyan her sarj cihazi ve kablo her telefonda kulalnilablir diye. Moderator kaynak talep etti. Kaynak gosterdim. Baska bir sey soyledi. İstedigi bilgiyi de verdim. Inat etti duzeltmedi. Oyle demek istememistir, soyle demek istemistir gibi anlamsiz bir yone kaydi sonucta is. Ben de saldim artik. 😅

Son düzenleyen: Moderatör: