Hayalimdeki vücut için nasıl bir plan yapmam lazım? 1.90 boyunda ve 120 kilo birisiyim. Planım 80-85 kiloya düşmek ve kas yapmak. İnternette yağ oranına göre kas şekli resimleri var, bunlar doğru mu? Ben çok kas istemiyorum, ne kadar yağ oranı yapmam lazım?
Detaylar
Kim cevapladı?miraçov
Üstün
Çok kas istemiyorum diye bir tabir olamaz sayın arkadaşım çok kas yapamayacaksın zaten. Haftada mümkünse 5 gün antrenman yap, az ye ekstradan dozu aşmadan L-Carnitine kullanabilirsin. O resimlere pek takılma salona yazıl hocan yardımcı olur sana zaten. Ha bu arada kardiyoyu antrenmanından daha fazla yap.
Spor salonuna gideceğim haftada 5 gün şart mı sınava çalışıyorum vaktim fazla yok.Çok kas istemiyorum diye bir tabir olamaz sayın arkadaşım çok kas yapamayacaksın zaten. Haftada mümkünse 5 gün antrenman yap, az ye ekstradan dozu aşmadan L-Carnitine kullanabilirsin. O resimlere pek takılma salona yazıl hocan yardımcı olur sana zaten. Ha bu arada kardiyoyu antrenmanından daha fazla yap.
miraçov
Üstün
Spor salonuna gideceğim haftada 5 gün şart mı sınava çalışıyorum vaktim fazla yok.
Genelde fazla kalori yakıldığı için antrenmanda, ne kadar çok yapılırsa o kadar forma girilir. Haftada 3 gün ile olmaz maalesef. Minimum 4 gün yapmak iyidir. Lakin sınavın bitene kadar hem vücudunun alışması adına hem de bu spora ısınman adına haftada 3 gün yapabilirsin.
Yalnız 1 yıl boyunca haftada 3 günden bahsediyorum ben 2025e hazırlanıyorum.Genelde fazla kalori yakıldığı için antrenmanda, ne kadar çok yapılırsa o kadar forma girilir. Haftada 3 gün ile olmaz maalesef. Minimum 4 gün yapmak iyidir. Lakin sınavın bitene kadar hem vücudunun alışması adına hem de bu spora ısınman adına haftada 3 gün yapabilirsin.
miraçov
Üstün
Yalnız 1 yıl boyunca haftada 3 günden bahsediyorum ben 2025e hazırlanıyorum.
Haftada 4 yapın hocam madem 1 yılınız var. Ben bu yılki YKS'den bahsediyorsunuz sandım.
DarthGorsoy
Bilgin
Kas inşa etmek için 5 gün uygundur. Hipertrofi, tukeniş falan öğrenmen gerek. Doğal olarak iyi bir şey insa etmek için için az 1-2 sene lazım ayrıca antrenman programına göre oluşan vücut diye bir şey yoktur. Genetiği nasılsa, kas bağlantıların nasılsa ona göre olur. 1.90 birisinin vücudunu doldurması pek kolay olmaz, asilman gerek. 1.80 75kg'im şu an.
Savaş Cebeci ve Atlefit. Bu iki kanali aç, videolarını izle. Kas inşasını ve beslenmeyi öğren.
Savaş Cebeci ve Atlefit. Bu iki kanali aç, videolarını izle. Kas inşasını ve beslenmeyi öğren.
Resimleri görmeden bir şey diyemem ama çoğu ya 2 3 senelik falan emek istiyor yada ilaçlı oluyor. Şimdi bu adamı peygamber, videolarını (ilaçla ilgili olanlar hariç, onları izleme) ayet belirleyip bir güzel izliyorsun. Bilgileri sindirmen haftalar sürecektir ama değer. Senin boyunda 95 100 kilo iyidir. 80 kiloda çubuk gibi durursun.
Ayrıca çok kas istemiyorum diye bir durum maalesef yok. Doğal olarak yapılan sporda yok en azından.
Ayrıca çok kas istemiyorum diye bir durum maalesef yok. Doğal olarak yapılan sporda yok en azından.
Önce spora başla bunları 4 5 ay sonra düşünürsün ve planlarsın zaten. Sınavdan dolayı vaktin kalmıyorsa en kötü 3 günlük fullbody program yap ama önerim 5 gündür. Oyalanmazsan 1 saatte atarsın idmanı.