Anlattıklarınız bende de zaman zaman oluyor. Eski oyuncuyum, 2003 yılından beri bilgisayar oyunları oynarım. Yıllardır oyunlardan zevk alamıyorum. Steam arkadaş kodunuzu yazarsanız sizi eklerim.

Steam hesabım yok hocam yine de ince düşünceniz için teşekkürler eğer Steam hesabı açarsam kodu buraya atarım.

Selam dostlar,
Uzun zamandır hiçbir şeyden zevk alamıyorum eskiden yaparken mutlu olduğum şeyleri unuttum gibi bir şey.
İnsanlarla sohbet edemiyorum yeni kişiler tanıyamıyorum, olduğumdan büyük gösteriyorum saçlarım bayağı döküldü yaşıtlarım beni 25-30 yaşında sanıyorlar sohbeti kesiyorlar direkt.
Bir iki tane arkadaşımdan başka kimsem yok desem yeridir, bilgisayar oyunları oynamak istiyorum oyuna giriyorum 5 dakika geçmeden kapatıyorum.
Sizlerde böylesi durumlar hiç oldu mu? Nasıl başa çıktınız?

Depresyon kendini sanırım 1 yıldır belli ediyor kendinizi sevmeye odaklanın hayatta amaçlarınız olsun okumak para kazanmak aile kurmak ya da kendini geliştirmek zamanla bunlara odaklanınca psikoloji düzeliyor bir işe girin garsonluk olsun mesela insanlarla sohbet edin hayatı takmayın sonra yavaş yavaş açılacaksınız Türkiye'de çoğu kişi bunları yaşıyor çünkü mutsuz bir gaye edinin zor olsa bile hayat en azından tutanacak bir şey bulunca insan mutlu hissediyor sürekli evdeyseniz iyileşmek çok zor.

21 yaşındayım aynı kanka, ailevi sorunlar, yalnızlık ve psikolojik sorunlar. 15 yaşından beri aynı, üniversiteye gidiyorum yine aynı. Herkes herkese savaşması gerektiğini söylüyor, ama en büyük savaşın kendinle olduğunu söylemiyorlar. Mutsuzum, sanat benim için antidepresan'dan daha etkili. Ama onun için de para lazım. Bakalım, zaman ne getirecek.

İşe girmek istiyorum ama nereden başlayacağım bilmiyorum hocam.
İş ilanlarına bakıyorum sürekli deneyim arıyorlar biz sizi arayacağız deyip bir daha aramıyorlar.

Ne tarz bir iş aradığını bilmiyorum ama eğer çalışmayı düşünürsen sanayi ve fabrikalar genellikle vasıfsız eleman alıyor. Bu alanlarda sorgusuz sualsiz işe başlamak mümkün olabiliyor. Şu anki hedeflerin ne? Ne yapmak veya ne olmak istediğini bilmiyorum ama kendi tecrübemden örnek vermem gerekirse 16 yaşımdan beri çeşitli sanayi ve fabrikalarda çalıştım birçok tecrübe edindim. Şimdi ise kurumsal büyük bir fabrikada usta olarak çalışıyorum. Yani kısacası ne istediğini belirlemek çok önemli. Hedefini koyarsan gerisi zaten zamanla gelir.

Ne tarz bir iş aradığını bilmiyorum ama eğer çalışmayı düşünürsen sanayi ve fabrikalar genellikle vasıfsız eleman alıyor. Bu alanlarda sorgusuz sualsiz işe başlamak mümkün olabiliyor. Şu anki hedeflerin ne? Ne yapmak veya ne olmak istediğini bilmiyorum ama kendi tecrübemden örnek vermem gerekirse 16 yaşımdan beri çeşitli sanayi ve fabrikalarda çalıştım birçok tecrübe edindim. Şimdi ise kurumsal büyük bir fabrikada usta olarak çalışıyorum. Yani kısacası ne istediğini belirlemek çok önemli. Hedefini koyarsan gerisi zaten zamanla gelir.

Hocam demek istediğinizi anladım ama direkt fabrikaya gidip beni işe alır mısınız mı diyeceğim o kısmı yapamıyorum işte.

Sanayiden uzak durmalı oto parçacıda çalışıyorum sabah 9 akşam 7 veya 8 bu hafta çıkacağım 15 gün oldu dayanamıyorum adamlar vasfım yok diye her işi yaptırıyor bütün 4 5 katlı dükkanı temizlemek sürekli iş 10 dakika oturunca keyfin yerindemi dedi. Yasida büyük bu saatten sonra çok zoruna gider daha çok üzülür. Aldığım parada asgariye göre hesaplanacak o kadar çalışıp galiba yarısını anca alacağım ilk ve son sanayi deneyimim olması dileğiyle.

Dünya'nın en gereksiz şeyi bile olsa bir amaç bul. Amaçsız insan suyu olmayan okyanusa döner. Çok merak ettiğin şeyler varsa onları derinlemesine öğrenmeye başlayabilirsin mesela.