RockyHighway79

Üstün
Bugün 30 Haziran 2025. Evet yılı yarıladık. Çoğumuz yeni yıl hedeflerimizi bıraktık bence bu noktada veya 5 hedefimiz varsa, yalnızca birini veya ikisini falan devam ettirebiliyoruzdur. 6 ayın sonunda insanların %60 ila %70'i yeni yıl hedeflerini bırakıyormuş. En yaygın bırakma sebepleri:
  1. Gerçekçi olmayan hedefler koymak.
  2. Plan yapmamak ya da takibe almamak.
  3. Motivasyon düşüklüğü.
  4. Zaman yönetimi eksikliği
  5. Hedefin net olmaması (“Daha sağlıklı olacağım” gibi belirsiz hedefler.)
Evet sorum başlıktaki gibi. Haziran ayında 2025 hedefleriniz ne durumdaydı? Eğer hedeflerinizi bıraktıysanız, yukarıda yazan sebeplerden sizi en çok etkileyenin hangisi olduğunu düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Asıl hedeflerim şimdi başladı, yarın 1 Temmuz yılın ortası ve kendime yıl bitene kadar 2 hedef koydum
  • Ders çalışacağım
  • Spor yapmadan kilo vermeye çalışacağım
Onun dışında RDR 2 bitirmeyi düşünüyorum hobi olarak.

Hayat şartları gereği, şu anda 08.00 - 18.00 saatleri arasında bir fabrikada çalışıyorum. Bu tempolu yaşam, hedeflerimle arama zaman engeli koysa da, vazgeçmek gibi bir niyetim yok.

Kendime koyduğum temel hedefler şunlar:
  1. Algoritma ve veri yapılarını sağlam bir şekilde öğrenmek. Temel yazılım becerilerinin en kritik yapı taşlarından biri olduklarını biliyorum.
  2. Kotlin öğrenmek. Kotlin demek Android demek değildir. Kotlin, bir JVM tabanlı dil olup, Java'da var olmayan ama kullanıma salık tüm eksikleri kapatan süper bir dildir. Java'da yaptıklarının ötesini yaparsın.
  3. Düzenli kitap okumak. Zihnimi taze tutmak, kelime dağarcığımı geliştirmek ve genel kültürümü artırmak adına kitap okumayı hayatımın parçası haline getirmeye çalışıyorum.
Yazılımda İngilizce'de önemli fakat yapay zeka çeviri konusunda yeterli görüyorum. Özellikle terimleri çevirmiyor ve ne anlama geldiğini falan güzel bildiriyor.

Bunlar belki bana bir şey kazandırmayacak ama olsun, en azından bir şeyler yapıyorum.

Bugün 30 Haziran 2025. Evet yılı yarıladık. Çoğumuz yeni yıl hedeflerimizi bıraktık bence bu noktada veya 5 hedefimiz varsa, yalnızca birini veya ikisini falan devam ettirebiliyoruzdur. 6 ayın sonunda insanların %60 ila %70'i yeni yıl hedeflerini bırakıyormuş. En yaygın bırakma sebepleri:
  1. Gerçekçi olmayan hedefler koymak.
  2. Plan yapmamak ya da takibe almamak.
  3. Motivasyon düşüklüğü.
  4. Zaman yönetimi eksikliği
  5. Hedefin net olmaması (“Daha sağlıklı olacağım” gibi belirsiz hedefler.)
Evet sorum başlıktaki gibi. Haziran ayında 2025 hedefleriniz ne durumdaydı? Eğer hedeflerinizi bıraktıysanız, yukarıda yazan sebeplerden sizi en çok etkileyenin hangisi olduğunu düşünüyorsunuz?
Esas hedeflere şimdi başladık. YKS'den dolayı 6 ay çöp oldu maalesef. Zaten tek hedef YKS idi bu zamana kadar. Artık onlarca hedefim var.

Hayat şartları gereği, şu anda 08.00 - 18.00 saatleri arasında bir fabrikada çalışıyorum. Bu tempolu yaşam, hedeflerimle arama zaman engeli koysa da, vazgeçmek gibi bir niyetim yok.

Kendime koyduğum temel hedefler şunlar:
  1. Algoritma ve veri yapılarını sağlam bir şekilde öğrenmek. Temel yazılım becerilerinin en kritik yapı taşlarından biri olduklarını biliyorum.
  2. Kotlin öğrenmek. Kotlin demek Android demek değildir. Kotlin, bir JVM tabanlı dil olup, Java'da var olmayan ama kullanıma salık tüm eksikleri kapatan süper bir dildir. Java'da yaptıklarının ötesini yaparsın.
  3. Düzenli kitap okumak. Zihnimi taze tutmak, kelime dağarcığımı geliştirmek ve genel kültürümü artırmak adına kitap okumayı hayatımın parçası haline getirmeye çalışıyorum.
Yazılımda İngilizce'de önemli fakat yapay zeka çeviri konusunda yeterli görüyorum. Özellikle terimleri çevirmiyor ve ne anlama geldiğini falan güzel bildiriyor.

Bunlar belki bana bir şey kazandırmayacak ama olsun, en azından bir şeyler yapıyorum.
Azmine hayran kaldım kanka valla, sakın yılma.

Bu yılın başında yeni PC, yeni ekipmanlar almak gibi bir düşüncem vardı.
Yeni PC alamadım ama PC'yi güçlendirdim.
Yeni klavye aldım.
Yeni mouse ve kulaklığı yakın zamanda aldım.
Henüz monitör yenilemedim ama şu anlık gerek yok.
Onun dısında pek bir hedefim yok. Çünkü ne zaman spora başlayacağım, onu bunu yapacağım desem olmuyor :D

Bu yılın başında yeni PC, yeni ekipmanlar almak gibi bir düşüncem vardı.
Yeni PC alamadım ama PC'yi güçlendirdim.
Yeni klavye aldım.
Yeni mouse ve kulaklığı yakın zamanda aldım.
Henüz monitör yenilemedim ama şu anlık gerek yok.
Onun dısında pek bir hedefim yok. Çünkü ne zaman spora başlayacağım, onu bunu yapacağım desem olmuyor :D
Bir şeyler yapmak lazım kanka ya. Ömür geçmez öbür türlü.

Yapıyoruz ama yazın bir şey yapamıyorum. Daha gençliğimdeyim. Önümde inşallah uzun bir ömür olur. Spora başlamama sebebi biraz da benim kişiselim :)
Yaşın kaç bilmiyorum ama yaşın önemi yok böyle konularda. Hatta asıl ne yapıyorsan gençken yapman lazım. Bu arada yaz tatili kendin için bir şeyler yapmak için en uygun zaman dilimi olabilir.