Hepsiburada iade edilen ürün için eksik ödeme yaptı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akbabuş
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 318
  • Etiketler Etiketler
    hepsiburada
Eğer pazaryerlerini kullanmak zorunda kalıyorsanız. Satıcı olarak tavsiyem müşteri odaklı olacak şekilde sırasıyla şöyle olurdu. Amazon > Trendyol > Pazarama > Hepsiburada (premium müşterisi ise Pazarama'dan önce gelir) > N11 > PttAVM. Gerekirse 300 500 fazla veririm ama Amazon her zaman 1. tercihim olur.
1 sorun yaşandı diye sonuncu olacak değil ya hocam. Tatsız olaylar her platformda yaşanır. Amazon da eski Amazon değil maalesef. Müşteri hizmetleri o kadar da ilgili değil artık. Bu forumda bir sürü konum var Amazon Türkiye'nin beni mağdur ettiği. Amazon Türkiye kötü en azindan, Amazon İngiltere/Amerika çok farklı o konuda. Hepsiburada o konuda çok iyi, beni hiçbir zaman üzmediler. İlgililer. En azından bana karşı. En çok kupon veren de Hepsiburada. Pazarama da iyi o konuda. Tek eksik canlı destek. Trendyol bence listede bile olmamalı, adamlar 1 tane kupon bile vermiyor müşterilerine.

Tam yazacaktım Kaan hocam yazdı, evet Amazon eskisi gibi değil bu fark edilir bir durum. Hepsiburada şu an için Amazon yolundan ilerliyor; Premium müşterilere 30 gün iade süresi, ürün iade edilmeden ücret iadesi vs.
1 sorun yaşandı diye sonuncu olacak değil ya hocam. Tatsız olaylar her platformda yaşanır. Amazon da eski Amazon değil maalesef. Müşteri hizmetleri o kadar da ilgili değil artık. Bu forumda bir sürü konum var Amazon Türkiye'nin beni mağdur ettiği. Amazon Türkiye kötü en azindan, Amazon İngiltere/Amerika çok farklı o konuda. Hepsiburada o konuda çok iyi, beni hiçbir zaman üzmediler. İlgililer. En azından bana karşı. En çok kupon veren de Hepsiburada. Pazarama da iyi o konuda. Tek eksik canlı destek. Trendyol bence listede bile olmamalı, adamlar 1 tane kupon bile vermiyor müşterilerine.

Dediğim gibi satıcı gözünden benim sıralamam. Satıcı tarafından Amazon aksi durumda satıcıyı takmaz direk müşteri odaklıdır. Trendyol ise müşteri bir şeyden şikayet ettiyse örnek eksik ürün müşteri sormadan hemen arkada satıcıya eksik ürün talebi oluşturur (birçok müşterim gelen ürünlerden habersiz bile olduğu olurdu). Pazarama satıcıya en çok destek olup en az komisyonla en uygun fiyatı veriyor ancak satıcılar bunu maalesef göz ardı edip Trendyol popülasyonuna yoğunlaşıyorlar. Hepsiburada ise değil müşteri satıcı taleplerine bile cevap verme tenezülün de bulunmuyor. Müşteriye pek çok hak verdiğini sanıyor ama hepsi boş beleş (sipariş başına 2 yorum tanımlama hakkı gibi). N11 komisyon teklif rekabeti çok yüksek ancak yine satıcılar tarafından biraz hor kullanılıyor.

Doğrudur hocam bende Amazon'da hiç üzülmedim desem yalan olmaz. Platform olarak en kötüsü ancak popülasyonu en yüksek Trendyol diyebilirim. Satıcı tarafında hiç durmaz müşteri odaklıdır. Hatta satıcıya yardımcı bile olmaz. Hep kendi kazanımına odaklıdır. Ancak diğer mağazalar hep kendinden tavizler verip ( komisyon indirimi gibi ) hem satıcı hem müşteri odaklı olmaya çalışıyor. Özetle hiçbirinden bir nane olmaz olay satıcıda bitiyor yapacak bir şey yok :D.

Benim için sıralama HB>Amazon> diye gider Trendyolu listeye koymam aliexpressin yandan yemişi olmuş. Son 1 yıldır aldığım her şey hemen hemen hepsiburadadan aldım küçüğünden büyüğüne. Sistematik ve güzel çalışıyor.

Eğer pazaryerlerini kullanmak zorunda kalıyorsanız. Satıcı olarak tavsiyem müşteri odaklı olacak şekilde sırasıyla şöyle olurdu. Amazon > Trendyol > Pazarama > Hepsiburada (premium müşterisi ise Pazarama'dan önce gelir) > N11 > PttAVM. Gerekirse 300 500 fazla veririm ama Amazon her zaman 1. tercihim olur.
Trendyol mu? :D Hepsibuarada ile Trendyol'un yerleri değiştirin.

Trendyol'dan ne zaman bir ürün alsam sıkıntı yaşamışımdır, satıcıyla sizi yanlız bırakıyorlar.

Trendyol'dan ne zaman bir ürün alsam sıkıntı yaşamışımdır, satıcıyla sizi yanlız bırakıyorlar.
Hepsiburada bana satıcı faturamı yollamadi diye ürün değerinde kupon vermişti. Trendyol'da yaşadım aynısını ve satıcıyla çözün problemi dediler :D Satıcı da yollamadi, kaldı öyle.

Hepsiburada bana satıcı faturamı yollamadi diye ürün değerinde kupon vermişti. Trendyol'da yaşadım aynısını ve satıcıyla çözün problemi dediler :D satıcı da yollamadi, kaldı öyle.

Bak bu çok güzel bir şey hocam. Hemen Vimer'e giriyorsunuz tak bir şikayet eğer 7 gün içerisinde faturayı kesmemiş ise hemen cezai işlem ve ihbar tazminatı olarak %10 sizin :D.

Trendyol mu? :D Hepsiburada ile Trendyol'un yerleri değiştirin.

Trendyol'dan ne zaman bir ürün alsam sıkıntı yaşamışımdır, satıcıyla sizi yalnız bırakıyorlar.

Vallahi hocam çok alışverişim oldu pazaryerlerinden daha sıkıntı yaşadığım olmadı diyebilirim. Yaşatanla da haklarımı bildiğim için canım sıkılıyor uğraşıyorum. Size de tavsiye ederim :D. Ancak listem tamamiyle satıcı gözünden. Gıda ürünleri sattığım için farklı kategoride farklı olabilir haklısınızdır :).

Bak bu çok güzel bir şey hocam. Hemen Vimer'e giriyorsunuz tak bir şikayet eğer 7 gün içerisinde faturayı kesmemiş ise hemen cezai işlem ve ihbar tazminatı olarak %10 sizin :D.

Vallahi hocam çok alışverişim oldu pazaryerlerinden daha sıkıntı yaşadığım olmadı diyebilirim. Yaşatanla da haklarımı bildiğim için canım sıkılıyor uğraşıyorum. Size de tavsiye ederim :D. Ancak listem tamamiyle satıcı gözünden. Gıda ürünleri sattığım için farklı kategoride farklı olabilir haklısınızdır :).
Teknolojik olmayan ürünlerde hiç iade/değişim sıkıntısı çektiğimi hatırlamıyorum, ama sektör teknoloji ile dönüyor. Teknoloji ürünlerinde iade/değişim konusunda zorluk çıkaran bir firma benim gözümde saydığınız sıralamada yer bile alamaz. Hangi teknolojik ürünü alırsam alayım, istisnasız hepsinde sıkıntı çıkarıyorlar. Bu demek değil ki Hepsibuarada on numara ama en azından teknolojik bir ürün aldığınızda iade/değişim konusunda Trendyol anca Hepsibuarada'nın getir götürünü yapar. Gıda sektörüdür efendim teknolojik ürün olmayan sektöründe herkes iade/değişim yapar, önemli olan teknolojik ürünlerdeki tutum. Bu tutum Trendyol'da yok, bugün Trendyol kapansa herhalde haberim bile olmaz. O kadar uzun süredir alışveriş yapmayı bıraktım yani.

Teknolojik olmayan ürünlerde hiç iade/değişim sıkıntısı çektiğimi hatırlamıyorum ama sektör teknoloji ile dönüyor. Teknoloji ürünlerinde iade/değişim konusunda zorluk çıkaran bir firma benim gözümde saydığınız sıralamada yer bile alamaz. Hangi teknolojik ürünü alırsam alayım, istisnasız hepsinde sıkıntı çıkarıyorlar. Bu demek değil ki Hepsiburada on numara ama en azından teknolojik bir ürün aldığınızda iade/değişim konusunda Trendyol anca Hepsiburada'nın getir götürünü yapar. Gıda sektörüdür efendim teknolojik ürün olmayan sektöründe herkes iade/değişim yapar, önemli olan teknolojik ürünlerdeki tutum. Bu tutum Trendyol'da yok, bugün Trendyol kapansa herhalde haberim bile olmaz. O kadar uzun süredir alışveriş yapmayı bıraktım yani.

Haklısınız hocam. Kendi açımdan söylüyorum bunu tabii mağaza benim değil çalışanım. İnanın gıda kategorisinde olsun teknoloji kategorisinde olsun aşırı fazla art niyetli insan var ve hangisi iyi hangisi kötü anlayamıyorsunuz. Bir nevi kurunun yanında yaşta yanıyor. Ben bunları vallahi çok dert etmiyorum. Çünkü yıllar önce kulaklıktan dolayı bir sıkıntı yaşadım (QP Bilişim ile). 6 ay uğraştım ama başardım. Bu olaydan sonra artık dert etmiyorum bir sıkıntı varsa en azından internet alışverişlerinde THH'ye sırtımı dayıyorum :D.

Geri
Yukarı Alt