- Makaleler
- 1
Uzun zamandır Türkiye’de olmadığım için fark etmemiştim. O zaman en önemli avantajını kaybetmiş. Normal siparişlerdeki ücretsiz teslimat tek başına pek yeterli değil.
Uzun zamandır Türkiye’de olmadığım için fark etmemiştim. O zaman en önemli avantajını kaybetmiş. Normal siparişlerdeki ücretsiz teslimat tek başına pek yeterli değil.
Sahte ürün olayı en büyük sıkıntıları. Telefonburada olmayı halen bırakamıyorlar. Hepsiburada'dan çok nadir bazı şeyler alıyorum. Bir ara güzel kitap indirimleri vardı. Ama kitap kategorisinde genelde kırtasiye satıcıları ve bu yüzden çocuk kitapları dolu. Bazı kategorileri kendileri depolarına çekmeli diye düşünüyorum.Amazon, Türkiye'ye gelir gelmez bunlardan kurtulmuştum. O zamandan beri de çok az kullandım alternatiflerini. Böyle bir üyelik olduğunu bilmiyordum; Amazon sayesinde yine sektörün kalitesi artmış.Amazon yokken bunlar her üründen kargo alıp, hiçbir şekilde iade almayıp, sahte ürünlere izin verip, bir de üstüne sürekli müşteriyi suçluyorlardı. Amazon geldi de, kurtulduk bunlardan. Allah düşürmesin.
![]()
Aynı sorun diğer yerlerde de mevcut, ki bunu önlemeleri zor. Adamların sattığı her ürünün sahte olup olmadığını nasıl kontrol etsinler hocam? Satılığa çıkarmadan önce ürün inceleme ekibine mi göndersinler? Öyle olunca da ürün geldi ama paketi daha önceden açılmıştı yorumları çoğalır...Bir de çözmesi gereken sahte ürün olayında iyi bir denetim şart. Orijinal ürün diye 2-3 bin ₺ sahte ürün satan bir sürü satıcı var. Mesela Xbox kontrolcülerinin incelemelerine bakın bolca sahte ürün olduğunu söyleyen insanlar var.