hovarda

Bilgin
Yer
Samsun
Hepsiburada üzerinden yeğenim için Havit marka bir klavye aldım. Ürünü beğenmediğim için iade talebi oluşturdum ve kargonun evden alınması seçeneğini seçtim. HepsiJet görünüyordu.

Sabah işe gideceğim için klavye kutusunu hazırladım ve iade kodunu bir kâğıda yazıp bizimkilere bıraktım. "Kargocu gelirse verirsiniz." dedim. Neyse, kargo satıcının eline ulaştı ve 2 gün sonra iadenin reddedildiğine dair bir mesaj geldi.

Hepsiburada müşteri hizmetlerini aradım. Satıcının, kutunun yırtıldığını ve kutunun üzerine barkod yapıştırıldığını söylediğini belirttiler. Ben de "Kargocu kutuyu yırttıysa veya kargo poşeti kullanmadan kutunun üzerine barkod yapıştırdıysa benim suçum ne?" dedim. Verdikleri cevap ise "Bizim yapacağımız bir şey yok, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilirsiniz." şeklinde oldu.

Ürün 900 TL ancak ürün geri gelsin, ilk işim Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmak olacak. Sizce böyle bir durumda kazanır mıyım?

Almak istememisler ben aldigim monitörün kopuklerini kirmistim istemeden ama aldilardi.

Ben Powerful UPS aldım, sürekli fan açtığı için iade ettim. Yollarken köpüğü kırıldı, onu bile aldı. Satıcıdan satıcıya fark ediyor ama Hepsiburada'ya güvenerek alıyorum. Ben ürünü, satıcıyı tanımam etmem.

Hepsibuarada'dan farklı satıcılardan alınacaksa anca bilinen kurumsal firmalardan alınır. Vatan ve Mediamarkt gibi yerlerden alınır diğer türlü küçük esnaftan aldıysanız uğraştırırlar.

Satıcı haklı, ben olsam ben de iade almam. İnternetten alışveriş yapmanın da bir adabı var...

Ben internetten satın aldığım bir ürünün dış kutusunu iade süreci boyunca atmıyorum ki, iade etmem gerekirse asıl kutuyu içine koyup kargo süresince ortaya çıkabilecek olumsuzluklardan etkilenmeyeyim. Hadi diyelim dış kutuyu/poşeti vs attınız, iade ederken orijinal kutusunu sağlam bir şekilde paketleyip göndermeniz gerekirdi. Öyle klavye kutusunu olduğu gibi kargocuya verirseniz başınıza da böyle işler gelir işte...

"benim suçum ne" sorunuzun cevabı bu...

Satıcı haklı, ben olsam ben de iade almam. İnternetten alışveriş yapmanın da bir adabı var...

Ben internetten satın aldığım bir ürünün dış kutusunu iade süreci boyunca atmıyorum ki, iade etmem gerekirse asıl kutuyu içine koyup kargo süresince ortaya çıkabilecek olumsuzluklardan etkilenmeyeyim. Hadi diyelim dış kutuyu/poşeti vs attınız, iade ederken orijinal kutusunu sağlam bir şekilde paketleyip göndermeniz gerekirdi. Öyle klavye kutusunu olduğu gibi kargocuya verirseniz başınıza da böyle işler gelir işte...

"Benim suçum ne" sorunuzun cevabı bu...

Bana nasıl gelsiyse ben de öyle yolladım sen de satıcısın galiba böyle bir yorum yaptığına göre.