hovarda

Bilgin
Yer
Samsun
Hepsiburada üzerinden yeğenim için Havit marka bir klavye aldım. Ürünü beğenmediğim için iade talebi oluşturdum ve kargonun evden alınması seçeneğini seçtim. HepsiJet görünüyordu.

Sabah işe gideceğim için klavye kutusunu hazırladım ve iade kodunu bir kâğıda yazıp bizimkilere bıraktım. "Kargocu gelirse verirsiniz." dedim. Neyse, kargo satıcının eline ulaştı ve 2 gün sonra iadenin reddedildiğine dair bir mesaj geldi.

Hepsiburada müşteri hizmetlerini aradım. Satıcının, kutunun yırtıldığını ve kutunun üzerine barkod yapıştırıldığını söylediğini belirttiler. Ben de "Kargocu kutuyu yırttıysa veya kargo poşeti kullanmadan kutunun üzerine barkod yapıştırdıysa benim suçum ne?" dedim. Verdikleri cevap ise "Bizim yapacağımız bir şey yok, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilirsiniz." şeklinde oldu.

Ürün 900 TL ancak ürün geri gelsin, ilk işim Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmak olacak. Sizce böyle bir durumda kazanır mıyım?

Almak istememisler ben aldigim monitörün kopuklerini kirmistim istemeden ama aldilardi.

Ben Powerful UPS aldım, sürekli fan açtığı için iade ettim. Yollarken köpüğü kırıldı, onu bile aldı. Satıcıdan satıcıya fark ediyor ama Hepsiburada'ya güvenerek alıyorum. Ben ürünü, satıcıyı tanımam etmem.

Hepsibuarada'dan farklı satıcılardan alınacaksa anca bilinen kurumsal firmalardan alınır. Vatan ve Mediamarkt gibi yerlerden alınır diğer türlü küçük esnaftan aldıysanız uğraştırırlar.

Satıcı haklı, ben olsam ben de iade almam. İnternetten alışveriş yapmanın da bir adabı var...

Ben internetten satın aldığım bir ürünün dış kutusunu iade süreci boyunca atmıyorum ki, iade etmem gerekirse asıl kutuyu içine koyup kargo süresince ortaya çıkabilecek olumsuzluklardan etkilenmeyeyim. Hadi diyelim dış kutuyu/poşeti vs attınız, iade ederken orijinal kutusunu sağlam bir şekilde paketleyip göndermeniz gerekirdi. Öyle klavye kutusunu olduğu gibi kargocuya verirseniz başınıza da böyle işler gelir işte...

"benim suçum ne" sorunuzun cevabı bu...

Satıcı haklı, ben olsam ben de iade almam. İnternetten alışveriş yapmanın da bir adabı var...

Ben internetten satın aldığım bir ürünün dış kutusunu iade süreci boyunca atmıyorum ki, iade etmem gerekirse asıl kutuyu içine koyup kargo süresince ortaya çıkabilecek olumsuzluklardan etkilenmeyeyim. Hadi diyelim dış kutuyu/poşeti vs attınız, iade ederken orijinal kutusunu sağlam bir şekilde paketleyip göndermeniz gerekirdi. Öyle klavye kutusunu olduğu gibi kargocuya verirseniz başınıza da böyle işler gelir işte...

"Benim suçum ne" sorunuzun cevabı bu...

Bana nasıl gelsiyse ben de öyle yolladım sen de satıcısın galiba böyle bir yorum yaptığına göre.

Bana nasıl gelsiyse ben de öyle yolladım sen de satıcısın galiba böyle bir yorum yaptığına göre.
Yoo satıcı falan değilim. Hatta sıkı bir internet müşterisiyim. Sadece meseleye objektif bakıyorum. Size nasıl geldiyse yollamamışsınız işte. Öyle olsa orijinal kutu üzerine kargo barkodu yapıştırılmazdı. Hatta kendiniz yazmışsınız, siz bile yollamamışsınız, evdekilere bırakıp gitmişsiniz, onlar da olduğu gibi vermiş kargocuya...

Burada sadece olumlu veya sizi destekleyen yorumlara "like" bırakacaksanız işimiz var. Madem bu konuda yorum istediniz, ben de kendi yorumumu yazıyorum.

Tekrar edeyim, internet alışverişinin de bir adabı ve kuralları var. Siz nasıl kendinize gelen kutunun veya ürünün hasar almamış olmasını istiyorsanız, aynı durum satıcının da hakkı. İade ederken de kargoda hasar görebileceğini hesap ederek daha sağlam paketlemelisiniz. Millet iyice alıştı rahata; oturduğu yerden sipariş veriyor, beğenmiyor iade ediyor, onu da evden alın diyor, özensizce paketi veriyor sonra da talebim kabul görmedi diye şikayet ediyor. Kusura bakmayın ama burada hatalı sizsiniz.

Kendinizi satıcı yerine koyun, o yırtık veya üzerine barkod yapıştırılmış paketi nasıl başka müşteriye göndereceksiniz? Size böyle bir ürün gelse kabul eder miydiniz? Bana kullanılmış ürün geldi deyip hemen iade süreci başlatmaz mıydınız? Satıcılar bu tür iadeler yüzünden ortaya çıkan kayıplarını sonra ürün fiyatına yansıtıp tekrar satışa koyuyorlar. Siz veya sizin gibiler yüzünden biz neden aynı ürüne daha fazla ödeyelim?

Neyse, bu konuda artık daha fazla yazamayacağım. Umarım bu herkese ders olur ve internet alışverişlerinde biraz daha özenli ve dikkatli olurlar. Bu arada büyük olasılıkla da THH'de aleyhinize karar çıkacak. Geçmiş olsun...

Siz kutuyu paketleyip yollamadınız mı? Çıplak kutu yollanmaz ki? Elbette kargo firması yapıştırır geçer adam sizin ürününüzle ilgilenmez ki az önce bende klavye iade verdim.

Adam yollarken bana pat pat da her tarafını yapıştırmış yollamış bende açarken yırtıp parçalayıp açmıştım ama artık tekrar yapıştırılacak gibi değildi klavyeyi beğensemde programı sorunlar çıkardı ve bazı özellikleri çalışmıyordu iade oluşturdum Amazon'dan ve oda DHL kargoya teslim etmemi söyledi

1 tane karton kutuyu parçalayıp üzerini kalkan gibi kapatıp üzerini de bir poşetle sardım ve koli bandı ile bantladım. Kargo da kadın zaten hemen üzerine etiket yapıştırıyor. Şimdi ben paketlemesem kadın da umursamaz ki yapıştırır kutunun üstüne geçer. Bunu bende satıcı olsam kabul etmem. Kusura bakmayın ama hatalısınız.

Hocam, satıcı size kutunun dışında klavye kutusunu başka kutuya koyup öyle yolladıysa, öyle yollamanız lazımdı. Amazon olsa kutu bile istemiyor, adamlar ürünü yollayın diyorlar ama satıcı da kendince haklı. Kutuyu temin edemeyebilir. Hepsiburada'daki satıcılar küçük esnaf satıcılar. Eğer klavyeyi size dümdüz kutuyla yolladıysa, bir poşet bile koymadılarsa, onu bilemeyeceğim işte.