sherlock

Gelişen
Herkese merhaba, Yaklaşık 10 yıldır kullandığım ve benim için gerçekten çok önemli olan Instagram hesabım yakın zamanda askıya alındı. İtiraz etmek için benden önce bir selfie istediler, onu gönderdim. Ardından resmi kimlik kartımın fotoğrafını yüklememi istediler.
Yaklaşık 7–8 saat sonra Instagram'dan şu yanıtı aldım:
“Merhaba, Hesabınızı incelememize yardımcı olması için gönderdiğiniz fotoğraflı kimlik belgesi kabul edilmedi. Tekrar Instagram'a giriş yapın ve resmi bir kimlik belgenizin fotoğrafını yükleyin. Bu belge kimlik kartı, doğum belgesi, pasaport veya başka bir resmi kimlik olabilir. Eğer kimlik yükleme seçeneğini tekrar görmüyorsanız ekranınızı yenileyin, çıkış yapıp tekrar giriş yapın veya uygulamayı yeniden başlatın.”

Sorun şu: Kimliğimdeki fotoğraf oldukça eski. O fotoğrafta saçlarım kısa, ama şu anda saçlarım uzun. Bu yüzden mevcut selfiem, kimlikteki fotoğrafımdan oldukça farklı görünüyor ve sanırım bu yüzden reddedildi.

Benim sorum şu: Kimlik fotoğrafımı güncel görünümümle daha uyumlu hale getirmek için düzenlesem (Photoshop yapsam) Instagram bunu kabul eder mi? Yoksa bu daha fazla sorun yaşamama mı yol açar?

Benzer bir durum yaşayan oldu mu? Her türlü tavsiyenizi gerçekten çok isterim. Bu hesap 10 yıllık ve kaybetmek benim için büyük bir mesele. Şimdiden teşekkürler!

Screenshot 2025-09-10 at 01-42-22 Instagram.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha birkaç saat önce konuyla ilgili kısa bir rehber hazırladım. Şimdilik sorunun çözülmesi adına buradan da yardımcı olacağım ancak sorduğunuz çoğu soru rehberde cevaplandı.

Kimlik doğrulamasını düzgünce tekrar deneyin. Yine kabul edilmezse PC üzerinden yapın, orada yalnızca yüzünüzün net gözüktüğü bir fotoğraf istiyor.

Sorun şu: Kimliğimdeki fotoğraf oldukça eski. O fotoğrafta saçlarım kısa, ama şu anda saçlarım uzun. Bu yüzden mevcut selfiem, kimlikteki fotoğrafımdan oldukça farklı görünüyor ve sanırım bu yüzden reddedildi.

Saçına değil, yüz hatlarına odaklanıyorlar daha çok. Saçlarını taramayı deneyebilirsin. Photoshop mevzusuna hiç bulaşma. Görselin üzerinde oynanmış olduğu anlaşılırsa hesap direkt kapanır.

Rehberi okudum.Gayet bilgilendirici bir rehber.Elinize sağlık.Size sorum şu.Kimlik yüklemede bir sınır var mı ? Zira akşamüstü selfie ve kimlik yükledim.Fakat kimliğim kabul edilmedi.Şuan tekrar kimliğimi yüklememi istiyor instagram.PC ve mobilden kontrol ettim.İkisinde de aynı ekranı alıyorum.Muhtelemem bu son şansım.Kimliğimi yeniletmeyi bile düşünüyorum fotoğraf eski olduğu için.

Daha birkaç saat önce konuyla ilgili kısa bir rehber hazırladım. Şimdilik sorunun çözülmesi adına buradan da yardımcı olacağım ancak sorduğunuz çoğu soru rehberde cevaplandı.

Kimlik doğrulamasını düzgünce tekrar deneyin. Yine kabul edilmezse PC üzerinden yapın, orada yalnızca yüzünüzün net gözüktüğü bir fotoğraf istiyor.

Saçına değil, yüz hatlarına odaklanıyorlar daha çok. Saçlarını taramayı deneyebilirsin. Photoshop mevzusuna hiç bulaşma. Görselin üzerinde oynanmış olduğu anlaşılırsa hesap direkt kapanır.

Rehberi okudum.Gayet bilgilendirici bir rehber.Elinize sağlık.Size sorum şu.Kimlik yüklemede bir sınır var mı ? Zira akşamüstü selfie ve kimlik yükledim.Fakat kimliğim kabul edilmedi.Şuan tekrar kimliğimi yüklememi istiyor instagram.PC ve mobilden kontrol ettim.İkisinde de aynı ekranı alıyorum.Muhtelemem bu son şansım.Kimliğimi yeniletmeyi bile düşünüyorum fotoğraf eski olduğu için.

Son düzenleme:
Rehberi okudum. Gayet bilgilendirici bir rehber. Elinize sağlık. Size sorum şu: "Kimlik yüklemede bir sınır var mı?" Zira akşamüstü selfie ve kimlik yükledim, fakat kimliğim kabul edilmedi. Şu an tekrar kimliğimi yüklememi istiyor Instagram. PC ve mobilden kontrol ettim. İkisinde de aynı ekranı alıyorum. Muhtemelen bu son şansım. Kimliğimi yeniletmeyi bile düşünüyorum fotoğraf eski olduğu için.
Teşekkürler. Sınır var mı bilmiyorum, yüksek ihtimal bu son hakkın. Dediğim gibi, önemli olan yüzünün nasıl gözüktüğü. Sonuçta daha net anlaşılması adına hem selfie hem kimlik doğrulaması yapıyorsun.

Teşekkürler. Sınır var mı bilmiyorum, yüksek ihtimal bu son hakkın. Dediğim gibi, önemli olan yüzünün nasıl gözüktüğü. Sonuçta daha net anlaşılması adına hem selfie hem kimlik doğrulaması yapıyorsun.
O zaman kimliği tekrar yüklediğimde 100% kalıcı olarak kapanıcak.Çünkü kimliğimdeki resimle gönderdiğim selfie fotoğrafları birbirine benzemiyor.

Az önce kimliğimi tekrar yükledim.Daha kaliteli bir fotoğraf çektim.Bakalım ne olacak.

Şaka gibi . Kimliğimi az önce tekrar yükledim ve 30 saniye içinde instagram hesabım açıldı .

@senuzulme hesap açıldı . dediğin gibi telefonu filan resetlesem , rehberdeki adımları yapsam bu seferde tanınmayan bir cihaz vs olduğu için yine kapanır mı sence ? ne diyosun ? ters tepmesinden korkuyorum

Son düzenleme:
@sherlock geri tepme gibi bir durum söz konusu değil. Rehberdeki adımlar bir cihazdaki tüm hesapların kapanmasının engellenmesi içindi. Hesabınızın kapanma nedenini belirten davranışı tekrarlamayın, hesabınız kapanmaz.

@sherlock geri tepme gibi bir durum söz konusu değil. Rehberdeki adımlar bir cihazdaki tüm hesapların kapanmasının engellenmesi içindi. Hesabınızın kapanma nedenini belirten davranışı tekrarlamayın, hesabınız kapanmaz.

Peki başka bir yan hesap açmak yerine internette satılan 2012-2013 tarihli Instagram hesaplarından satın alırsam ne olabilir sizce? Yine aynı şekilde suspend yer miyim? Hesabı ben oluşturmamış olacağım ve hesabın oluşturulma tarihi yıllar önce olacak.
Hesap tekrar kapandı. Ve hiçbir şey yapmadım. Post bile beğenmedim bir şey olmasın diye.

Peki başka bir yan hesap açmak yerine internette satılan 2012-2013 tarihli Instagram hesaplarından satın alırsam ne olabilir sizce? Yine aynı şekilde suspend yer miyim? Hesabı ben oluşturmamış olacağım ve hesabın oluşturulma tarihi yıllar önce olacak.

Son güncelleme: 2 gün önce hesap askıya alındı. Kimlik ve selfie yükledim red yedim. Tekrar yükledim. 30 saniye içinde hesap açıldı. Az önce yine askıya alındı hesap. Yine kimlik ve selfie yükledim 30 saniye içinde açıldı. Çok garip.

Son düzenleme:
@sherlock Hesabının kapanmasına rehberde bahsettiğim gibi başka bir hesap neden oluyor.

Rehberdeki gibi cihazı sıfırla ve temiz internet bağlantısıyla yeni hesap oluştur. 1-2 ay sonra bu hesabı geri eklersen muhtemelen kapanmaz.