Güzel bir noktaya değindin hocam. O yüzden oyun ismi vermem daha doğru olacak gibi. Marvel's Spider-Man Remastered, The Witcher 3: Wild Hunt - Complete Edition, Dying Light 2 Stay Human. Spider-Man ve Witcher'ı izlemiştim aradan dalmak sorun yaratmaz diye düşünüyorum. Dying Light 1'i de az oynadım ama sıkıldım bıraktım. Bunun grafikleri daha güzel duruyor ondan denemek istiyorum. Sizce? Hazırda Epic'de de indirimdeyken almak istedim.
Toparlamak gerekirse ilgimi çeken oyunlar; Ghost of Tsushima (Bunu muhtemelen bitiririm), Sekiro, A Plaque Tale Requiem (Sadece orijinal seslendirmesi için), Spider-Man Remastered (Grafikleri güzel az şehirde gezmek istiyorum), Dying Light 2 Stay Human (Dying Light1'e göre daha hızlı, bunu muhtemelen bitiririm), The Witcher 3: Wild Hunt (Filmini sevmiştim denemek istedim). Benim max hikayeli oyun kültürü bu arkadaşlar. Büyülenmeyi beklemiyorum maksat farklılık olsun.

Bu saydığım oyunlardan sırayla oynaman lazım dedikleriniz hangileri?

Son düzenleme:
A Plague Tale önce 1 sonra 2 oynarsan daha iyi olur.
Spider-Man serisi birbiriyle bağlantılı.
Witcher 1 bence grafik takıntın yoksa oynamanı öneririm ben severek oynamıştım.

Bunları sırasıyla oynaman lazım. Bunlara da bakabilirsin sırasıyla oynanması lazım hikaye için: The Last of Us(Türkçe dublaj), God of War, Metal Gear Solid.

A Plague Tale önce 1 sonra 2 oynarsan daha iyi olur.
Spider-Man serisi birbiriyle bağlantılı.
Witcher 1 bence grafik takıntın yoksa oynamanı öneririm ben severek oynamıştım.

Bunları sırasıyla oynaman lazım. Bunlara da bakabilirsin sırasıyla oynanması lazım hikaye için: The Last of Us(Türkçe dublaj), God of War, Metal Gear Solid.
Spider-Man ile başlayacağım. Grafikleri hoşuma gitti ayrıca hızlı. Araştırdığımda oynama sırası olarak; Marvel Spider-Man Remastered, Marvel Spider-Man Miles Morales, Marvel Spider-Man Remastered 2 deniyor. Yani ilettiğim oyun ilk serisiymiş. Bugün onunla başlarım. Tekrardan teşekkürler herkese.

Az önce Spider-Man Remastered, Spider-Man: Miles Morales ve The Outlast Trials satın aldım. Epic'de baya uyguna geldi, 1100 TL tuttu. Steam'de maksimum aldıklarını %50 indirim ile bile 2500 TL'ye geliyordu. Yıllar önce tahminimce bir on yıl önce komşuda Spider-man oyunu görüp hayran kalmıştım. O izleyen ama asla klavye başına geçemeyen çocuklar gibiydim. Bakalım aynı tadı alabilecek miyiz? :)

Son düzenleme:
Dün başlamış ve fiyatlar gerçekten de iyi.

Bir de Ghost of Tsushima almak isterdim fakat ona %33 indirim getirmişler ve bu haliyle 1000 TL. Bir oyun için bence fazla. Spider-Man bitince yeni bakarım. Arsızlığa gerek yok şu anda. :D

Seriye ve ne zaman geçtiğine bağlı. Mesela Final Fantasy serisinde hepsi ayrı hikayelere sahip. MGS için de eskileri konu aldığı için 3. oyundan da başlamak mantıklı.

Kronolojik sırayla oynamanın bazı kötü ve ya iyi etkileri olabilir.

Örnek vereyim.

Kronolojik sıraya göre FF7 yeni oyunlarını oyunarsanız sıra şöyle olur;

1. Crisis Core Reounin
2. FF7 Remake
3. FF7 Rebirth.

Bu sıra göre ilk oyunun oynarsanız 2 ve 3'te ve hatta 4. oyundaki tüm detayları bile bilebilirsiniz ama öte yandan sadece 1. oyunu sevdiğiniz için, diğer oyunlardan daha çok 1. oyundaki olayları görmek isteyebilirsiniz.