Bütçe
250.000

20791

Çalışkan
Halihazırda Honda Dio kullanıyorum ve bazı durumlarda yetmediği oluyor.

Honda Dio sınıfına göre iyi motor ama biraz teknoloji ve ABS istiyorum.

Şehir içi ve şehirler arası kullandığım için Dio'dan kurtulmak istiyorum (Dio ile dünya turuna cıkan Türk abimizi görünce şaşırıyorum.)

Yeni PCX modelinde (Delux olmayan) arka kampana ve ön disk ABS, üstten egzantrik 4 valfli güncellenmiş bir blok var. Saçma bir TFT ekran gelmiş. PCX fabrika cıkışı Michel City grip 2 lastik ile geliyor.

Yamaha NMAX tarafında ise daha agresif bir tasarım ve dijital LCD gösterge olması sadelik için çok iyi. NMAX ayrıca cift disk ABS ile geliyor. Fabrika cıkışı Dunlop lastik ile geliyor.

Yamaha NMAX nakit 250 bin TL.
Honda PCX 100k nakit 100k 12 ay taksit kampanyası ile 200 bin TL.

Scooter deneyimi ya da en azından motosiklet ile 10 bin kilometre yapmış kişiler beni yönlendirebilirse çok sevinirim, verilecek paralar ciddi rakamlar ve her iki scooter aynı sınıfta.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi de 0 fiyatını kesinlikle hak etmiyor. Fiyatı göz ardı edecek olursak NMAX tercih ederdim. Fakat 250 bin TL verecek ve scooter alacak olsam 2. elden Forza 250 bakardım.

Aklımda vardı ama açıkçası kaba diye İstanbul trafiğinde sorun olur diye düşünüyorum, bir de bizim insanımızdan ikinci el araba motor falan alınmıyor.

Blok durumunu göremediğim için ikinci ele cok soğuk kalıyorum.

İki motoruda deneyimledim ben nmax i tercih ederdim (performans ve yol tutuşu), pcx kötü motor değil konforlu, nmaxdan çok daha uzun ömürlü bloğa sahip olduğunu düşüyorum. İzlenimlerim nmaxlerin ömrünün daha kısa sürede bittiğinde.

İki motoruda deneyimledim ben nmax i tercih ederdim (performans ve yol tutuşu), pcx kötü motor değil konforlu, nmaxdan çok daha uzun ömürlü bloğa sahip olduğunu düşüyorum. İzlenimlerim nmaxlerin ömrünün daha kısa sürede bittiğinde.
Blok acıkcası çok önemli, km ömründen ziyade dayanıklılık ve sağlamlık ihtiyacım var. Ülkeyi geziyorum diyebilirim, dağda bayırda gece arızalanması benim için ölümcül olabilir.

Yağ değişimini ve diferansiyel yağının değişimini kendim rutin yapıyorum, motul 7100 10w30 ve diferansiyel için motul gear oil 80w90 kullanıyorum. Bu şekilde acaba nmax da uzun ömüre sahip olabilir mi? Varyatör bakımına kadar kendim yapıyorum servislere güvenmediğim için😅

Blok acıkcası çok önemli, km ömründen ziyade dayanıklılık ve sağlamlık ihtiyacım var. Ülkeyi geziyorum diyebilirim, dağda bayırda gece arızalanması benim için ölümcül olabilir.

Yağ değişimini ve diferansiyel yağının değişimini kendim rutin yapıyorum, motul 7100 10w30 ve diferansiyel için motul gear oil 80w90 kullanıyorum. Bu şekilde acaba nmax da uzun ömüre sahip olabilir mi? Varyatör bakımına kadar kendim yapıyorum servislere güvenmediğim için😅
En iyisini yapıyorsunuz, blok ömrünün pcx in çok daha uzun olduğunu düşünüyorum, paket atan arkadaşım vardı 70k km kullandı 2018 civarlarında halen çalışıyordu sattı. Yazlığında ufak tefek işler için nmax e sahip olan aile dostumuz var 23k km de motor yaptırdı. Bende nmax 155 modeli ile motor yedim 46 binde.

En iyisini yapıyorsunuz, blok ömrünün pcx in çok daha uzun olduğunu düşünüyorum, paket atan arkadaşım vardı 70k km kullandı 2018 civarlarında halen çalışıyordu sattı. Yazlığında ufak tefek işler için nmax e sahip olan aile dostumuz var 23k km de motor yaptırdı. Bende nmax 155 modeli ile motor yedim 46 binde.
Nmax bitti o zaman, pcx e karar kıldım diyebilirim. Dio biraz daha hızlı ve konforlu olsa hiç değiştirmek istemezdim ama hayırlısı olsun.