Sıcaktan en çok PBO kısmından verdiğin +200 -20 PBO Undervolt etkileniyor bu işlemcilerde ama 7800X3D unlocked değil, Eclk destekleyen anakartlarla bus clock artırıp sadece işlemci çarpanını değiştirerek artırabılıyorsun.
Sıcak havada aynı Boost Clock'ta daha fazla voltaj istiyor çipler ya da daha fazla SoC istiyor aynı Memory Config için vesaire. O yüzden bahsettiğim OCCT üçlü test yap, İOD 60 dayıyor o direkt
@behramabi
PTM aşırı da gerekli değil bence, macun değişmeye üşenmiyorsan ya da en önemlisi kullandığın macun pump out yapmıyorsa yani. Ben Cooler Master Cryfuze CPU+GPU için kullanmıştım, hala verdiği değerler aynı. Çok katı kıvamlı 14 w/mk macunlar oldukları için kolay kolay pump out sorunu yok, PTM'ye kıyasla bu tarz macunların termal değerleri daha iyi ama pump out yapmayan ya da hemen kurumayan bahsettiğim tarzda bir macun kullanman lazım, yılda 1 değişmek yeterli, hala termal değerleri çok benzer 1 yıl geçmesine rağmen.
@behramabi
Bir de Custom OS çok gerekli değil bence, düz Windows 11 Pro'ya debloat yapsan o bile iş görür, telemetrilerin hepsini silemezsin tabii. Onu da istersen LTSC sürümleri kurup debloat yapmanız lazım. PC boştayken işlem sayısı 75 80 arasıydı bende çerçöp yüklemezsen eğer debloat sonrası.
@Ünsal İçmez Defender var sadece tek eksisi bu ama o bahsettiğin siteden Defender kaldırmayı halledıyorsun zaten. O site çok eski 10-15 yıl belki vardır, 10 yıl öncesine kadar aktif kullanıyordum. Sonrasında tüm crack ve korsanı bıraktım, gereksiz risk. Kimseye güvenemezsin. Gerçi artık herkesin bilgisi her yerde ama yine de gerek yok.
Bu adamlar babasının hayrına yapmıyor yani bu işi. O reklamlı linklere tıklayınca makinenin içinden geçiyor zaten, zombi PC oluyor.
10 yıl önce o reklamlı linke tıklama gafletinde bulunmuştum o siteden, dediğine göre en son eve FBI geliyordu.
@behramabi High Voltage mevzusu ne oldu, LN2 denedin mi, sana SS'ini atmıştım AMD Overclocking kısmında.