Detaylar
Kim cevapladı?Sıfır mı alınacak?
Sıfır alınacaksa bir sıkıntı olmaz genelde. 8 ay kullanım süresinin kalkıcağı konuşuluyordu. Ne kadar doğru bilinmez ama olma ihtimali yüksek bence.
Hocam kullanım süresi kalkıp hiç mi kullanılmayacak yani?
Asily 27
Üstün
Bilmiyorum süre kısaltılabilir belki. Forumda görmüştüm konuyu bulursam atarım.Hocam kullanım süresi kalkıp hiç mi kullanılmayacak yani?
Ben aldığımda kayıt yaptırmayacağım, eski kullandığım telefonun IMEI'sini kopyalatıcam.
Hocam mesela kullanım süresi 4 ay olan telefonun 1. SIM girişi kapandı diğer SIM girişine takarsak +4 ay daha kullanma mantığı var mı? Öyle bir şeyler duymuştumda.
Bilmiyorum süre kısaltılabilir belki. Forumda görmüştüm konuyu bulursam atarım.
Hocam mesela kullanım süresi 4 ay olan telefonun 1. SIM girişi kapandı diğer SIM girişine takarsak +4 ay daha kullanma mantığı var mı? Öyle bir şeyler duymuştumda.
Asily 27
Üstün
Öyle bir şey var evet 4+4. Çift sim olmalı ama.Ben aldığımda kayıt yaptırmayacağım, eski kullandığım telefonun IMEI'sini kopyalatıcam.
Bu yüzden global telefonlarda fiziksel + eSIM var. Hong Kong veya Çin'den getirilirse çift fiziksel olarak kullanılabiliyor. Ben bu yüzden Hong Kong'dan getirtmeyi düşünüyorum.
Senin dediğin 8 ay kullanma süresi SIM başına mı 8 yoksa ayrı ayrı mı?
Son düzenleme:
Asily 27
Üstün
4+4 şekilde.Bu yüzden global telefonlarda fiziksel + eSIM var. Hong Kong veya Çin'den getirilirse çift fiziksel olarak kullanılabiliyor. Ben bu yüzden Hong Kong'dan getirtmeyi düşünüyorum.
Senin dediğin 8 ay kullanma süresi SIM başına mı 8 yoksa ayrı ayrı mı?
Hocam 8 ay öyle oluyor 4 ay kalıyor geriye. Son 4 ayda ben yanımda telefon gezdiririm ek olarak. Zaten yıl başında tekrar 4+4 olarak geliyor. Eğer ben eski telefonumun IMEI'sini kopyalatmazsam böyle kullanırım.
Server kayıt dediğim IMEI atılması. Ücreti 3-4 bin TL'ye kadar çıkabiliyor ama IMEI sorunsuz şekilde atılıyor. Normalde sıfırlama güncelleme yapılamaz ama server kayıt ile oluyor. Şu anda yeni Samsung'larda ve iPhone'lerde olmuyor. O yüzden Google Pixel'i örnek gösterdim.
Hmmm anladım. Hocam peki sana bir soru soracağım. Ben Hong Kong'dan iPhone 13-14-15 Pro bu üçünden birini getirtmek istiyorum, fakat tanıdık yok nasıl yapabiliriz?