Skolyoz için spor yapmak isterseniz yüzme öneririm. Bende de Skolyoz var 3-4 yıldır. Fitnessda da antrenöre sormuştum hangi hareketleri yapabilirim diye bana program hazırlamıştı. Yüzmeyi de fizik tedavi doktorum önermişti.

Schroth diye bir tedavi tekniği var. Nefese dayalı skolyoz egzersizi bunu yapıyorum. Türkiye de popüler ve bilinen bir şey değil.

Zaten o yüzden ilaç almaman gerekiyor, bak sistem "manipulasyon" üzerine kurulu bu tabii "kandırma" olarak basitce anlatılabilir. "ben senin gibiydim" öncelikle bunu söylemeliyim.

Esasen senin sorunun "değer verilmemek" değer verilmediğin için kendini değersiz görüyorsun. Peki ortalama insanlara da değer verilmiyor, onlar kendini nasıl değerli hissediyor?

Bunu ben iki tip insan tespitiyle açıklıyorum, iki tip insan var "zihinsel ve doğal" sen doğal insan kategorisine giriyorsun (benim gibi) basitçe zihinsel insan; "kendini değerli görür" hiçbir neden olmasa da, ve kendini değerli görmesi başkalarının onu değerli görmesine neden olur?..

Bunu aslında sende test edebilirsin ama o bahsettiğin özgüvensizlikten kurtulman gerekiyor. Esasen bu özgüvensizlik başkaları tarafından sana yaşatılan bir durumdur. Uç noktada kimseyi "sallamayan" gayet bakımlı "narsist" birini hedefle ve öyle olmaya çalış bu seni sadece enfazla diğer insanlar gibi yapabilir.

Senin anlayacağın dilden anlatmam gerekirse (zira seni ben anlayabilirim) başka insanlar sen onlara "değer" vermediğinde sana değer verirler. Zihinsel insanın "tipik" özelliğidir bu "kendini bir şey sanacaksın, olmasan bile"
Birde biraz yaşadıklarımı süzgeçten geçirince fazla enayilik yapmışım gibi duruyor. Merhamet ve iyi niyeti şu anki insanlar pek hakketmiyor. Schroth nefese dayalı skolyoz egzersizlerimi üyeliğim devam eden spor salonunda yapıyorum. Adama selam veriyorum böyle ya homurdana homurdana cevap veriyor ya da hiç umursamıyor.

İlk defa duyuyorum. Ben egzersiz ve yüzme yapıyorum. Egzersiz olarak hem doktorun önerdiği hem de fitnessta yaptığım şeyler.

Spora omurgadaki kapakçıklar kapandıktan sonra başlayacakmışım. Fakat ağırlık kaldırmamam gerekiyormuş. Ve curl gibi hareketleri ayakta yapmamalıymışım.

Skolyoz için yüzme kurslarına yazilabilirsin. Omurga hastalıklarına yüzme birebir. Yaşın da henüz genç, mutlaka fazla vakit kaybetmeden bir göz at derim. Ardından tekrar çok sevdiğin vücut geliştirme işine dönersin, hoş olur.

Tabii yine de doktoruna danış, hayatının her küçük ayrıntısını bilmediğimden uzaktan tavsiye veriyorum sadece. Seni yakından tanıyanlar daha iyi tavsiyeler verecektir.

Merhaba. Öncelikle kendim hakkında bahsetmek istediklerim var. Yaşım 17. OKB, duygu durum bozukluğu öfke kontrolü gibi rahatsızlıklarım var. Ailemle sorunlarım var düzelemeyecek kadar. Lustral ve Abilify kullanıyorum günde toplam 200mg Lustral, 7.5mg Abilify kullanıyorum. Toplum içinde pısırık ve kendimi ifade edemeyen biriyim. Bazılarınız spora başlamam gerektiğini ve böylelikle özgüvenimin yükseldiğini söyleyecekler. Zaten vücut geliştirme ile ilgileniyordum fakat skolyozumdan dolayı bırakmak zorunda kaldım. Başka sporlar da yapmamam gerekli fizyoterapistimin dediklerine göre.

Başka spor da yapmak istemem, vücut geliştirme çok zevkliydi. Vücut geliştirme beni çok motive ediyordu hatta ders çalışıp, BESYÖ okuyup antrenör olmak istiyordum fakat skolyoz bütün ümidimi kırdı.

Her neyse sadede geliyorum. Hoşlandığım kızlara karşı kendi yaptıklarımı anlatıyorum.
Ben eğer bir kızdan çok hoşlandıysam ona aşırı derecede değer veriyorum. Sohbet etmekte ve konuşmakta zorlandığım için ona hediye vererek kendimi sevdirmeye ve onunla iletişim kurmaya çalışıyorum. Açık konuşmak gerekirse bir yerden sonra bu enayilik oluyor fakat yine de çok değer vermeme rağmen sevilmiyorum. Doğum gününün tarihini hoşlandığım kıza sorup, zamanı gelince doğum gününü kutluyorum ve hediye de alıyorum. Yani son 2 senedir hoşlandığım kızlara böyle davranıyorum. (pısırıklıktan ve anksiyeteden konuşmakta zorlandığım için). Tabii bu her kız için değil aşık olduğum kızlar için geçerli.

1 sene önce falan dershanede hoşlandığım başka bir kız vardı ona mesela kadınlar gününde çiçek almıştım. Mutlu olmuştu ve bana sarılmıştı. Sonra haftada 2 kere falan kıza çikolata alıyordum. Kız sadece teşekkür ediyordu ve arada bir "n'apıyorsun" diye sorardı. Dediğim gibi her hoşlandığım kızdan sevdiğim gibi sevilmiyordum. Bu çok kırıcı oluyordu. Yani nereye kadar sevilmeyerek... Sevdiğim kadar sevilmiyorum.

Başka bir kız daha vardı o ise çok saygılı, ahlaklı ve dürüsttü. Onda bile sevdiğim kadar sevilmedim. Çok acı verici bu. Tabii şu da var bir kız beni niye sevsin? Param yok, neşeli bir insan değilim, hastalıklarım ve sağlık sorunlarım var. Bence ben sevilmeyi hakketmiyorum.

Çok bunalmıştım ve içimi dökmek istedim.
Konuya gülücük atmaya gelmiştim ama senin durumun farklıymış. Bizzat bu psikiyatri durumunu yaşayan birisinin gelip bilgi vermesi gerekiyor. Ben bilmediğim için kesinlikle yorum yapmak istemem.

Bu arada skolyozu çok dert edilecek bir şey olarak görmüyorum. Elbette seni birkaç adım geriye düşürecektir fakat Orkun Işıtmak gibi adamları düşünsene. Adamın muz gibi skolyozu var ama bugün herhangi bir liseye yahut üniversiteye gitse doldurur etrafı. 10 milyon abonen olsun demiyorum lakin en azından bu adam gibi enerji, hava sahibi olmaya çalış. Burada da psikiyatri ilaçları sorun çıkartabilir belki. Ufak bir paradoksa giriyor durum esasen.

Ekstradan skolyozla alakalı ufak bir araştırma yaptığım zaman antrenör ve kontroller eşliğinde yapılabilir olduğu söyleniyor. Squat, deadlift gibi hareketlerden uzak durup mümkün mertebe makine vesaire kullanmak gerekir diye düşünüyorum. Ağırlıklar iyi ayarlanmalı gibi gibi, bunu antrenör ayarlamalı. Buna ek yüzme var. Yüzme deyip geçme genetiğin iyiyse sırtını bayağı iyi şekillendirir diye düşünüyorum.

Kızların en sevmediği şeyin pısırıklık, muhtaçlık hissi olduğunu düşünüyorum. Yazında da bunu bol bol yaptığın yazıyor. Birisini ne kadar çok seversem o da beni o kadar sever diye düşünme sakın. Karşılıklı ilgi alaka ile olmalı bu işler. Daha çok uzatmayacağım ama dünyada milyarlarca insan yaşıyor kendine uygun birisini mutlaka bulursun. Belki başka psikiyatristlere git vesaire derdim ama aşıyor bu durum beni, umarım istediğin olur.

Ve curl gibi hareketleri ayakta yapmamalıymışım.
Aynen bundan bahsediyordum. Antrenörün gelecek sana adam gibi ilgi verecek. Muhtemelen sehpa üzerinde Seated Incline Biceps Curl falan yaptırır. Direkt oturarak yapılan makinesi de var. Güzel bir salon gerekiyor sana ve serbest ağırlıklardan uzak durmak gerekiyor.

Adama selam veriyorum böyle ya homurdana homurdana cevap veriyor ya da hiç umursamıyor.
Düzgün selam ver. Pısırık gibi selam verme. Umursamamaya devam ediyorsa selam verme bir daha. Eğer yoksa gym brolar işini çok kolaylaştırır, insanlarla arkadaşlık kurmaya çalış.

Bu arada yüzünü falan görmedim ama sende büyük bir "Pusi Magnıt" potansiyeli seziyorum. Bizim kızlar bayılır. Pısırıktan ziyade biraz daha psikopat olman gerekiyor tabii.

Son düzenleme:
Konuya gülücük atmaya gelmiştim ama senin durumun farklıymış. Bizzat bu psikiyatri durumunu yaşayan birisinin gelip bilgi vermesi gerekiyor. Ben bilmediğim için kesinlikle yorum yapmak istemem.

Bu arada skolyozu çok dert edilecek bir şey olarak görmüyorum. Elbette seni birkaç adım geriye düşürecektir fakat orkun ışıtmak gibi adamları düşünsene. Adamın muz gibi skolyozu var ama bugün herhangi bir liseye yahut üniversiteye gitse doldurur etrafı. 10 milyon abonen olsun demiyorum lakin en azından bu adam gibi enerji, hava sahibi olmaya çalış. Burada da psikiyatri ilaçları sorun çıkartabilir belki. Ufak bir paradoksa giriyor durum esasen.

Ekstradan skolyozla alakalı ufak bir araştırma yaptığım zaman antrenör ve kontroller eşliğinde yapılabilir olduğu söyleniyor. Squat, deadlift gibi hareketlerden uzak durup mümkün mertebe makine vesaire kullanmak gerekir diye düşünüyorum. Ağırlıklar iyi ayarlanmalı gibi gibi, bunu antrenör ayarlamalı. Buna ek yüzme var. Yüzme deyip geçme genetiğin iyiyse sırtını bayağı iyi şekillendirir diye düşünüyorum.

Kızların en sevmediği şeyin pısırıklık, muhtaçlık hissi olduğunu düşünüyorum. Yazında da bunu bol bol yaptığın yazıyor. Birisini ne kadar çok seversem o da beni o kadar sever diye düşünme sakın. Karşılıklı ilgi alaka ile olmalı bu işler. Daha çok uzatmayacağım ama dünyada milyarlarca insan yaşıyor kendine uygun birisini mutlaka bulursun. Belki başka psikiyatristlere git vesaire derdim ama aşıyor bu durum beni, umarım istediğin olur.

Aynen bundan bahsediyordum. Antrenörün gelecek sana adam gibi ilgi verecek. Muhtemelen sehpa üzerinde seated ıncline biceps curl falan yaptırır. Direkt oturarak yapılan makinesi de var. Güzel bir salon gerekiyor sana ve serbest ağırlıklardan uzak durmak gerekiyor.

Düzgün selam ver. Pısırık gibi selam verme. Umursamamaya devam ediyorsa selam verme bir daha. Eğer yoksa gym brolar işini çok kolaylaştırır, insanlarla arkadaşlık kurmaya çalış.

Bu arada yüzünü falan görmedim ama sende büyük bir "pusi magnıt" potansiyeli seziyorum. Bizim kızlar bayılır. Pısırıktan ziyade biraz daha psikopat olman gerekiyor tabii.

Cevap için teşekkürler. Zaten psikiyatristim bu skolyozdan dolayı sporu bıraktığım beni üzdüğü için. Bir ortopedi doktoru arkadaşı var mış. Benim besyo okumama engel mi diye sorup bana iletmişti. Ve engel değilmiş.

Pısırıklık konusuna gelirsek iyi niyetli olmayacağım. Çünkü iyi niyetli olunca tepeme çıkıyorlar. Biri bana bulaştığında veya sataştığında bende ona kötü davranacağım. Şunu da öğrendim ilk aşamadan veya ilk arkadaşlıktan itibaren hediye alınmamalı hoşlanılan kıza. Noel baba değiliz sonuçta.