kuzu18

Uzman
Daha önce hiçbir sorun yaşamamıştım ama HP laptop birden kendini yeniden başlatmaya başladı. Nadiren de kapanmak yerine ekranda renk bozulmaları oluşuyor ve sonra düzelip ekran donmuş halde kalıyor. Isınmayla alakası yok ve sadece bilgisayarda internet açıkken olduğunu fark ettim.

Daha önce hiçbir sorun yaşamamıştım ama HP laptop birden kendini yeniden başlatmaya başladı. Nadiren de kapanmak yerine ekranda renk bozulmaları oluşuyor ve sonra düzelip ekran donmuş halde kalıyor. Isınmayla alakası yok ve sadece bilgisayarda internet açıkken olduğunu fark ettim.
Ekran bozulması genelde ekran kartı çipi arızasına tekabül ediyor. Fotoğraf var mı?

Ekran bozulması genelde ekran kartı çipi arızasına tekabül ediyor. Fotoğraf var mı?
Çıkan bozuk renkler 0.1 saniyede gittiği için fotoğraflayamam ama eğer PC'nin içini soruyorsanız buyurun. Ayrıca OCCT testlerinden güçte ve işlemciye aynı şekilde yeniden başlattı.

Çıkan bozuk renkler 0.1 saniyede gittiği için fotoğraflayamam ama eğer PC'nin içini soruyorsanız buyurun. Ayrıca OCCT testlerinden güçte ve işlemciye aynı şekilde yeniden başlattı.

Dosya Ekleri

• 17285214182637341931200075863947.webp
    17285214182637341931200075863947.webp
    325,5 KB · Görüntüleme: 69
  • 17285214545035826156381311482512.webp
    17285214545035826156381311482512.webp
    273,4 KB · Görüntüleme: 70
  • 17285214685844125618204800908334.webp
    17285214685844125618204800908334.webp
    588,4 KB · Görüntüleme: 71
  • 1728521485480866623030242831661.webp
    1728521485480866623030242831661.webp
    359,6 KB · Görüntüleme: 69

Merhaba.

1: Virüs bulaşmış olabilir, Malwarebytes programını indirip bir taratın bakalım.
2: Ekran kartı driverlarını silin, DDU programı ile güvenli mod ortamında yapın bu işlemi. Sistem yeniden başlayınca CCleaner ile kayıt defteri temizliği yapın önce. Sonra yeniden ekran kartınızın driverını kurun, sorun devam ederse buradan devam edelim.

Bu sorunlar CPU işlemci kaynaklı da olabilir ekran kartı GPU çipi kaynaklı da olabilir. Bunlar ileri seviye Windows işletim sistemi kaynaklı da olabilir. Ne kadar süredir bakım yapılmıyor? Bakımdan kastım CPU macun değişimi yapılmadı. Sürekli oyun oynar mısınız mesela? GPU macunu en son ne zaman değişti? Sıcaklıkları takip edebileceğiniz bir program var mı laptopunuzda?

Saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

1: Virüs bulaşmış olabilir Malwarebytes programını indirip bir taratın bakalım.
2: Ekran kartı driver, larını silin DDU programı ile güvenli mod ortamında yapın bu işlemi, sistem yeniden başlayın, ca CCleaner ile kayıt defteri temizliği yapın önce sonra yeniden ekran kartınızın driver,ını kurun sorun devam ederse buradan devam edelim.

Bu sorunlar CPU işlemci kaynaklı, da olabilir ekran kartı GPU çip kaynaklı, da olabilir bunlar ileri seviye, Windows işletim sistemi kaynaklı, da olabilir ne kadar süredir bakım yapılmıyor bakımdan kastım CPU macun değişimi yapılmadı sürekli oyun oynar mısınız mesela GPU macunu en son ne zaman değişti sıcaklıkları takip edebileceğiniz bir program var mı lap topunuzda.

Saygılar.
Driverleri sildikten sonra CCleaner yüklerken aynı şekilde dondu. İnternet kullanımına asla gelmiyor. CCleaner ile kayıt defterini taradığımda 165 sorun buldu ve kayıt defterini sildim. Test için Steam'da bir oyunun dosyalarının doğruluğunu test ettim(internet kullandığı için) ve tekrar yeniden başladı.

Dosya Ekleri

• 20241010_042152.webp
    20241010_042152.webp
    282,5 KB · Görüntüleme: 69
Sürücüleri sildikten sonra CCleaner yüklerken aynı şekilde dondu. İnternet kullanımına asla gelmiyor. CCleaner ile kayıt defterini taradığımda 165 sorun buldu ve kayıt defterini sildim. Test için Steam'da bir oyunun dosyalarının doğruluğunu test ettim(internet kullandığı için) ve tekrar yeniden başladı.

1. söylediğimi yaptın mı peki? Malwarebytes.

En son çare format atman gerekebilir, bu durumda sanki virüs bulaştırmışsın sisteme.

Merhaba.

1: Virüs bulaşmış olabilir Malwarebytes programını indirip bir taratın bakalım.
2: Ekran kartı driver, larını silin DDU programı ile güvenli mod ortamında yapın bu işlemi, sistem yeniden başlayın, ca CCleaner ile kayıt defteri temizliği yapın önce sonra yeniden ekran kartınızın driver,ını kurun sorun devam ederse buradan devam edelim.

Bu sorunlar CPU işlemci kaynaklı, da olabilir ekran kartı GPU çip kaynaklı, da olabilir bunlar ileri seviye, Windows işletim sistemi kaynaklı, da olabilir ne kadar süredir bakım yapılmıyor bakımdan kastım CPU macun değişimi yapılmadı sürekli oyun oynar mısınız mesela GPU macunu en son ne zaman değişti sıcaklıkları takip edebileceğiniz bir program var mı lap topunuzda.

Saygılar.
1 senedir kullanıyorum PC'yi ve macun değişimi yapmadım o konularda cahilim.

Son zamanlarda yüksek ayarlarda Baldur's Gate 3 oynuyordum.

Sıcaklık takip uygulaması olarak HWMonitor yüklü.

1, ci söylediğimi yaptın mı peki? Malwarebytes.

En son çare format atman gerekebilir bu durumda sanki virüs bulaştırmışsın sisteme.
PC halihazırda formatlı durumda ve tertemizken de aynı sorun mevcuttu. Malwarebytes'le tarama yapmama rağmen devam etti.

1 senedir kullanıyorum PC'yi ve macun değişimi yapmadım o konularda cahilim.

Son zamanlarda yüksek ayarlarda Baldur's Gate 3 oynuyordum.

Sıcaklık takip uygulaması olarak HWMonitor yüklü.

PC halihazırda formatlı durumda ve tertemizken de aynı sorun mevcuttu. Malwarebytes'le tarama yapmama rağmen devam etti.

Anladım bu durumda yapabilecek bir durum yok. Ekran kartı çipi kaynaklı arıza olabilir büyük ihtimal. İyi bir teknik servise götürmenizi tavsiye ederim.

İnternet tarayıcısı olarak ne kullanıyorsunuz?

Chorome kullanıyorsanız ayarlar seçeneğine gelin, sistemi seçin bir şeyi kontrol edeceğiz:
Kullanılabilir olduğunda grafik hızlandırmayı kullan: Bunu kapatın.

Anladım bu durumda yapabilecek bir durum yok ekran kartı çip kaynaklı arıza olabilir büyük ihtimal iyi bir teknik servise götürmenizi tavsiye ederim.

İnternet tarayıcısı olarak ne kullanıyorsunuz?

Microsoft Edge kullanmaktayım ama internet kullanan herhangi bir şey ya da internetsiz Power ve CPU testleri yeniden başlatmaya ya da dondurmaya yetiyor. Ben en iyisi dediğiniz gibi sabah bir teknik servise götüreyim.

Microsoft Edge kullanmaktayım ama internet kullanan herhangi bir şey ya da internetsiz Power ve CPU testleri yeniden başlatmaya ya da dondurmaya yetiyor. Ben en iyisi dediğiniz gibi sabah bir teknik servise götüreyim.

Chrome kullanıyorsanız ayarlar seçeneğine gelin sistemi seçin bir şeyi kontrol edeceğiz.
Kullanılabilir olduğunda grafik hızlandırmayı kullan: Bunu kapatın.

Sisteminizde Chrome yüklü olsa bile bu arızayı veriyor dediğiniz sorunları yapıyor bir onu kontrol edin önce.
Eğer Chrome hiç yüklü değilse sorun yok.

Siz dediğim gibi bir servise götürün oynadığnız oyun yüksek ayarlarda o lap topun işlemcisine veya GPU işlemcisini zorlamış gibi görünüyor arızaya düşmüş hallederler sorunu teknik servisler.

Son düzenleme: