çilekeş34

Uzman
Yani şöyle soyleyeyim: Cinebench testinde 100 dereceyi gördügü oluyor. Genel olarak oyunlarda hele ki yeni nesil oyunlarda 90 dereceyi geçtigi oluyor. Altında sogutması mevcut. Undervolt yapıldı -0, 045 olarak. Bilgisayar Omen Gaming Hub'ta "Performans" modunda. NVIDIA denetim masası da aynı şekilde. Güç seçenekleri ise "Dengeli" modda. Ortalama oyunlarda 80 watt tüketim var ancak ne hikmetse Apex menüsünde 110 watt çektiğini bile gördüm, watt sınırlandırması koymayı düşünüyorum.

Şimdi bu olay normal mi (zaten çok fazla ısınan bir işlemci mimarisi ve güç tüketimi açısından), yoksa herhangi bir sorun mu var? Ek olarak aşagıya undervolt yapılı haliyle ve sogutucusu en yuksek hızda çalışırken ve fanları 5800 RPM hızda olmasına ragmen sıcaklık değerlerini koyacagım. Testin ortalarında kendisi birden güç tüketimini azaltıyor galiba sıcaklıkları düşürmek için. Ek olarak tekrardan belirtmek istiyorum: Omen Gaming Hub'ta performans Control ayarlarında "Performans" seçili. Gaming Hub'ta performansı seçmesem ciddi bir FPS kaybı yasanıyor.

Ekran görüntüsü 2024-11-06 005601.webp
Ekran görüntüsü 2024-11-06 005901.webp

Ekran görüntüsü 2024-11-06 011223.webp

Ekran görüntüsü 2024-11-06 011214.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı PC bende de var. Kafaya takma ısınıyor falan ama çatır çutur oynatıyor oyunları. Düzenli olarak bakımını yap macununu değiştir kafi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cinebench gibi stres testler notebooklar için biraz "overkill" kalıyor kullanmanı tavsiye etmiyorum. İşlemcinin mimari biraz fazla ısınıyor pek yapacak bir şey yok gibi. Bakımını düzenli yapın, performans kaybı yaşamazsanız ısıları pek kafaya takmayın.

Normal, HX işlemci. Acilen 65W sınırı koyman lazım, 65W üstü degredasyon. Uzun vadeye bile kalmadan çöp olur bilgisayarın.

Israrlarla bu HX'leri öneren ekibe benden selamlarla gelsin bu konu, hem burada hem diğer forumda içine ettiler ortalığın gerçekten, nasılsa insanların mağdur olmaları onların cebinden para çıkartmayacak.

Normal, hx işlemci. Acilen 65W sınırı koyman lazım, 65W üstü degredasyon. Uzun vadeye bile kalmadan çöp olur bilgisayarın.

Israrlarla bu Hx'leri öneren ekibe benden selamlarla gelsin bu konu, hem burada hem diğer forumda içine ettiler ortalığın gerçekten, nasılsa insanların mağdur olmaları onların cebinden para çıkartmayacak.

Hocam 45 watt sinir koydum duruma gore 65 watt yaparim.

80-90W güç çekiyor anlık olarak bu sıcaklık değerleri normal hocam.

Ekran karti bile oyunlarda en en fazla şu ana kadar 80 watt ustune ciktigi olmadi islemci yeni nesil oyunlari acinca 78 80 derece oluyor ancak bu sefer sanirsiniz ucak kalkiyor.

Cinebench gibi stres testler notebooklar için biraz "overkill" kalıyor kullanmanı tavsiye etmiyorum. İşlemcinin mimari biraz fazla ısınıyor pek yapacak bir şey yok gibi. Bakımını düzenli yapın, performans kaybı yaşamazsanız ısıları pek kafaya takmayın.

Hocam testlerde sorun yok oyunlarda bile aşırı isinmasi sorun performans kaybi yasamiyorum hiçbir sekilde ancak cok isindigi icin bu sefer fan sesi inanilmaz rahatsiz ediyor.

Aynı PC bende de var. Kafaya takma ısınıyor falan ama çatır çutur oynatıyor oyunları. Düzenli olarak bakımını yap macununu değiştir kafi.

Hocam alali 6 ay oldu 3 ay gibi bir sure hiç kullanmadim sehir disindaydom goturmek istemedim açıkçası ısınması sorun degilde fanlarin ucak kalkar gibi ses cikarmasi cok can sıkıyor.

Normal, hx işlemci. Acilen 65W sınırı koyman lazım, 65W üstü degredasyon. Uzun vadeye bile kalmadan çöp olur bilgisayarın.

Israrlarla bu Hx'leri öneren ekibe benden selamlarla gelsin bu konu, hem burada hem diğer forumda içine ettiler ortalığın gerçekten, nasılsa insanların mağdur olmaları onların cebinden para çıkartmayacak.

Hocam watt sinirlandirmasini koydum 65 watt ancak bilgisayarda daha once hiç olmayan sekilde 15-20 saniye takilmalar mi dersiniz yoksa cok gec tepki ek olarak cok gec acilmaya basladi.

Son düzenleme:
Çünkü bu sefer de muhtemelen düşük güç sorunu yaşıyorsun, stabil olmayan UV yapmak gibi. 10W daha verip dene bakalım ne olacak.

Doğrudan Watt limitlemek yerine UV de deneyebilirsin bu arada. Watt limiti performansını da çok etkiler çünkü.

Son düzenleme:

Ekran karti bile oyunlarda en en fazla şu ana kadar 80 watt ustune ciktigi olmadi islemci yeni nesil oyunlari acinca 78 80 derece oluyor ancak bu sefer sanirsiniz ucak kalkiyor.

Hocam testlerde sorun yok oyunlarda bile aşırı isinmasi sorun performans kaybi yasamiyorum hiçbir sekilde ancak cok isindigi icin bu sefer fan sesi inanilmaz rahatsiz ediyor.

Hocam alali 6 ay oldu 3 ay gibi bir sure hiç kullanmadim sehir disindaydom goturmek istemedim açıkçası ısınması sorun degilde fanlarin ucak kalkar gibi ses cikarmasi cok can sıkıyor.

Hocam watt sinirlandirmasini koydum 65 watt ancak bilgisayarda daha once hiç olmayan sekilde 15-20 saniye takilmalar mi dersiniz yoksa cok gec tepki ek olarak cok gec acilmaya basladi.
Gaming hub dan performansı dengeliye al, performans biraz düşer ama fan sesi fazla çıkmaz.

S biraz düşer ama fan sesi fazla çık.

Hocam 45 watt limitiniz sonucu dereceler nasıl bende aynı sorunu yaşıyorum Valorant'ta 95 derece görüyor 45watt limitle 80 85 arası düşüyor.

Hocam 45 watt limitiniz sonucu dereceler nasıl bende aynı sorunu yaşıyorum Valorant'ta 95 derece görüyor 45watt limitle 80 85 arası düşüyor.

Hocam yeni goruyorum oncelikle sinir koymayi biraktim bilgisayari kesinlikle performans modunda kullanmiyorum çogu zaman (agir oyunlar ve render harici) her neyse 45 watta calismiyor hocam takilmalar meydana geliyor 75 watt ideal ancak AAA seviyede ki oyunlarda yetersiz kalıyor Gaming Hub'ta undervolt bolumunde -0,055/-0,095 arasi degerler deneyin bende en iyi sonuç -0.065'te oldu ek olarak adamakıllı bir termal macun alin sanirim macunlari kalitesiz 3 aya bir temizleyin şu an bende 80 dereceyi cok nadiren geciyor.