Bilgisayarını 6.5 çekirdeği ile başlat ve şu komutu yaz;
Kod:
sudo journalctl --since "15 minutes ago" > dump.txt
Son 15 dakika içinde kaydedilen logların hepsini dump.txt diye bir dosyaya boşaltacak, bu dosya ev dizininde belirir direkt kopyala yapıştır yaparsan. Bunu paylaş.

dump buyurun.
Nomodeset kullansak olur mu acaba? Birkaç kişi de benzer şekilde bu sorunu yaşamış. GRUB parametrelerine ekleyince düzelmişler.

Son düzenleme:
Bir şey yakalayamadım maalesef. ACPI sorunları gözüküyor. Belki AMD GPU'nun güç kontrol mekanizmasını kapatmak çözüm olabilir. amdgpu.dc=0'i çekirdek parametresi olarak eklemeyi dene. Olmazsa da 6.11 gibi güncel çekirdek kurmayı deneyelim.

Bu sefer de ilk ACPI hatası verdi. Sonra tek çizgide kaldı. 6.11 kerneli kurup deneyeceğim.
Araştırmalarıma göre bu problem AMD'li sistemlerde oluyor. Bazı Lenovo LOQ ve diğer Victus modellerinde de benzer sorunu yaşayanlar var. Tam olarak kaynağını çözemedim ama.

Son düzenleme:
Kod:
amdgpu.ppfeaturemask=0xfffd3fff

Bunu da deneyebilirsin. Belki ise yarar benim laptopumda yariyordu.

Bu da işe yaramadı maalesef.

Abi bu yöntemler işe yaramaz ise Fedora dener misin? Lenovo falan bazı laptoplarını böyle satıyor.

İndirmeye başladım. Etiketleyip gelişmeleri yazarım. Ama bu işin suyu çıktı ya. İstediğim dağıtımı kullanamayacaksam pek anlamı kalmıyor.

Son düzenleme: